CHP, ‘ortak akıl’ için STK’larla buluşmayı sürdürüyor …

Adem KANKAYNAR -

CHP, ‘ortak akıl’ için STK’larla buluşmayı sürdürüyor …
  • 15 February 2018, Thursday 13:50

CHP Milas İlçe Örgütü, ilçemizdeki sivil toplum kuruluşlarıyla buluşarak, önümüzdeki dönemde STK’ların sorunları da dahil olmak üzere toplumsal sorunların çözümü için birlikte hareket etme yönünde ‘ortak akıl’ oluşturacak adımlar atmayı sürdürüyor. Daha önce yapılan toplantı ve dün gerçekleştirilen ziyaretlerin ardından yapılacak ikinci buluşmada STK’ların, kendi işleyişleriyle ilgili sorunların da tespit edilerek bir rapor haline getirilmesi kararlaştırıldı.

 

Cumhuriyet Halk Partisi Milas İlçe Başkanı Suat Özcan ve bazı yönetim kurulu üyeleri tarafından; Milas Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası, Milas Folklor Araştırma Derneği (MİFAD), Milas Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Mat, Milas Gıda Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası ile Türkiye Sanayici İşadamları Derneği (TÜRKSİAD) ziyaret edildi.

Gerçekleşen ziyaretlerde CHP İlçe Başkanı Suat Özcan, geçtiğimiz günlerde ilçe örgütü olarak düzenledikleri kahvaltı etkinliğinde de belirttiği gibi amaçlarının, ilçemizdeki tüm Oda, Dernek, Birlik ve bütünüyle Sivil Toplum kuruluşlarıyla bir araya gelmek, bu kuruluşların sorunlarını ve çözüm yollarını birlikte aramak istediklerini ifade etti.

İlçe Başkanı Özcan, ziyaret edilen her kurumda; “Son 2,5 yıldır, başta Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere partimizin tüm il ve ilçe örgütleri, kendi bulundukları yerde sivil toplum kuruluşlarıyla ciddi bir işbirliğinin içerisine girdi. Bugüne kadar yapılan tüm çalışmalar, her alandaki sorunları net bir şekilde tespit ederek, çözüm yolları konusunda da STK’ların ne düşündüğünü öğrenmek için … Bu görüşmeler bir rapor haline getirilerek genel merkezimize gönderilecek, bir bütün halinde partimizin üst yönetiminde ele alınacaktır.

Bu anlamda bizler de bu dönem, kendi ilçemizdeki tüm sivil toplum kuruluşlarını kısa sürede ziyaret ederek bu düşüncemizi paylaşacak, ikinci buluşmamızda onlardan brifing alacağız. Sonrasında ise görüşülen konular bir rapor haline getirilecek ve genel merkezimize gönderilecek.

Elbette bu çalışma sadece genel iktidarımızda değerlendireceğimiz çalışmalar değil, bunun yanı sıra yerelde de yararlanabileceğimiz birçok konu, görüş ve öneriler ortaya çıkacak ve tarafımızca bunlar değerlendirilecektir” diyerek, ziyaret amaçlarını dile getirdi.

 

Şoförler Odası’nda, ulaşımdaki sorunlar görüşüldü …

Ziyaretin ilk durağı Milas Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Nurol Paskal ve Oda yöneticileri olurken, Oda Başkanı Paskal, il genelindeki ulaşım konusundaki sorunları ve bu sorunların Milas’a ve Milaslı şoför esnafına nasıl yansıdığını anlattı.

Oda Başkanı Nurol Paskal’ı büyük bir dikkatle dinleyen CHP yöneticileri, bir sonraki toplantının en kısa zamanda düzenlenerek, bu sorunların bir kez daha görüşülmesini ve sonrasında ulaşım konusunda bir rapor hazırlanmasını kararlaştırdılar.

 

Sanat, özgürce yapılmalı …

Milas Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nın ardından Milas Folklor Araştırma Derneği (MİFAD) yönetimini ziyaret eden CHP İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, burada da ilçemizin sanatsal faaliyetlerinde geldiği noktayı ele aldı.

Dernek Başkanı Mustafa Emekli’nin katılamadığı toplantıda; MİFAD yönetim kurulu üyelerinden, derneğin çalışmaları hakkında bilgi alan CHP İlçe Başkanı Özcan; “Yıllardır tartışılan bir konudur, ‘sanat sanat için mi, toplum için mi yapılır’ diye… Bu kavram insanlar arasında farklı değerlendirilebilir ancak ne olursa olsun sanat, toplumun bütün kesimlerini yakından ilgilendiren bir konudur ve sanatın, özgürce yapılması gerekir. İlçemiz bu anlamda şanslı olmakla birlikte yapılanlar daha geniş kitlelere yayılmalıdır” derken, yönetim adına konuşan Derneğin Kurucu Başkanı Emrah Mergen de, sanatsal faaliyetlerin günümüzde gerçekten zor şartlar altında, devletten ve yerel yönetimlerden ciddi bir katkı almaksızın yapılmaya çalışıldığını ifade ederek; “Belki Milas olarak biz biraz şanslıyız. Çünkü Milas Belediyesi bugüne kadar yaptığımız tüm etkinliklere ciddi katkı sundu. Sadece belediye değil, toplumun tüm kesimlerinden, ilçemizdeki sivil toplum kuruluşlarından da destek aldık” diyerek, derneğin kültürel alandaki çalışmalarından söz etti.

 

Milas Belediyesi’nde …

MİFAD’ın ardından Milas Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Mat’ı makamında ziyaret eden CHP Milas İlçe Örgütü, Başkan Yardımcısı Mat’tan da ilçe merkezi ve kırsalda belediyenin yaptığı çalışmalarla ilgili bilgiler aldı.

Başkan Yardımcısı Mat, kısıtlı bütçe imkânlarına rağmen ilçe merkezinde ve ilçeye bağlı mahallelerde halkın ihtiyaçlarına cevap verebilmek adına ciddi çalışmalar yapıldığını söyledi.

 

“Küçük esnafa rahat nefes aldırmak gerek”

Başkan Yardımcısı Zeynep Mat’ın ardından Milas Gıda Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Odası Başkanı Mustafa Sezgin’i ziyaret eden CHP İlçe Yönetimine, burada da Oda Başkanı Sezgin tarafından özellikle küçük esnafın sorunları aktarıldı.

Başkan Sezgin; “Bugün organize sanayi bölgesindeki fabrikalardan ÖTV ve KDV ya tamamen alınmıyor ya da daha düşük oranlarda veya kanalizasyon katılım payları OSB alanındaki büyük işletmelerden alınmazken, sanayi sitesindeki küçük esnaf bunları ödemekle yükümlü… Oysa küçük ölçekli işletmeleri, kentlerin imar planında işaretlenmiş sanayi alanlarına yöneltmek, vergi kaçağının da önüne geçecektir. Öte yandan bir köydeki bakkalın bir yılda sattığı alkol ve tütün mamulleri için devlet 1200 lira Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu (TAPDK) vize harcı alırken aynı oranı, köydeki bakkalın bir yılda sattığından daha fazlasını bir gecede satan büyük işletmelere de uyguluyor. Burada bir adaletsizlik var. Bunların bir an önce yeniden düzenlenmesi ve küçük esnafa rahat bir nefes aldırılması gerek” diyerek, Odaya bağlı küçük esnafın sorunlarını aktardı.

 

TÜRKSİAD’dan işadamlarının sorunları…

CHP Milas İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, ziyaretin son durağında Türkiye Sanayici İşadamları Derneği (TÜRKSİAD) Milas Şubesi yönetimi ile bira araya geldi. Dernek Başkanı Mehmet Sert ve yönetim kurulu üyeleriyle görüşen CHP ilçe yönetimine, bu kez işadamlarının genel sorunları ve ilçemizdeki yatırım konusundaki sıkıntılar aktarıldı.

Sanayici işadamlarının ilçemizde yeni yatırımlar konusunda bazı bürokratik sorunlarla karşılaştığına dikkat çeken Mehmet Sert; “Elbette bu sıkıntılar yatırımların da ya önünü tıkıyor ya da yatırım süresini uzatıyor. Dolayısıyla bu durumlar Milli ekonominin kaybına neden oluyor. Elbette bu sorunları konuşmak, paylaşmak ve birlikte çözüm üretmek için sanayici ve siyasetçi yan yana gelmeli, tartışmalı ve çözüm yolu bulmalıdır” diyerek, gerçekleşen ziyaretin önemine vurgu yaptı.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık