CHP ve ADD’den ortak ‘alternatif’ kutlama

ÖNDER Haber / Adem KANKAYNAR

CHP ve ADD’den ortak ‘alternatif’ kutlama

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 96’ncı yıldönümü nedeniyle ilçemizde düzenlenen resmi kutlamaların ardından Cumhuriyet Halk Partisi Milas İlçe Örgütü ve Atatürkçü Düşünce Derneği Milas Şubesi, ortak bir alternatif kutlama programı gerçekleştirdi.

Atapark’ta düzenlenen resmi törenlerin ardından Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu, saygı duruşu ve ardından okunan İstiklal Marşı ile başlayan alternatif kutlama programında konuşan CHP Milas İlçe Başkanı Hüseyin Çöllüoğlu;

“Bugün, Mustafa Kemal Atatürk’ün başkomutanlığında 26 Ağustos 1922’de başlayan ve 30 Ağustos’ta zaferle sonuçlanan ‘Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 96’ncı yıldönümüdür. 3 kıtaya yayılmış Osmanlı İmparatorluğu’nun yanlış yönetilmesi neticesinde topraklarını gün be gün kaybetmiş, Birinci Dünya Savaşı sonrasında imzalan Mondros Ateşkes Müzakeresi ve Sevr Anlaşması ile yurdumuzun büyük bir bölümü işgal altında kalmıştır.

Yüzyıllardır üzerinde bağımsız olarak yaşadığımız bu topraklar düşman elindeydi. 19 Mayıs 1919’da Atatürk’ün Samsun’a çıkarak, Kurtuluş Savaşı için ülkeyi hazırlaması, Amasya Genelgesi, Erzurum ve Sivas Kongreleri’nden sonra 23 Nisan 1920’de, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurulmasıyla kurtuluş hareketi başlatılmıştı.

Böylece memleketin yönetimi halkın iradesine verilmişti ve ülkenin başkenti de Ankara olarak belirlenmişti.Misak-ı Milli sınırları içerisinde vatanın bir bütün olduğunu ve parçalanamayacağı ilkesiyle düşmanla mücadele kararı alındı.Doğu’da Ermeni çetelerine karşı başarılar kazanıldı.Yunanlılara karşı, 1.ve 2. İnönü Savaşları yapıldı. Bu savaşlardan büyük bir darbe alan Yunan ordusu yeniden toparlanıp, saldırıya geçti. 23 Ağustos ile 12 Eylül 1921 tarihleri arasında yapılan Sakarya Meydan Muharebesi ile 1699 Karlofça Antlaşması’ndan beri Türk Milleti ilk defa toprak kazanıyordu.

Yeni bir saldırı için 1922 yılı Ağustos ayına kadar bütün hazırlıklar tamamlandı. 26 Ağustos 1922’de düşmana saldırıldı ve 1 saat içerisinde düşman perişan edildi.Büyük fedakârlıklarla yürütülen Kurtuluş Savaşı sonrasında Anadolu’nun ebediyen Türk yurdu olduğu bütün dünyaya ilan edildi.Atalarımız bu toprakları kanlarıyla vatan yaptılar.Vatanın her karış toprağı için; kadını-erkeği, genci-yaşlısı, doğulusu-batılısı ile herkes omuz omuza vererek savaştı.Öte yandan bu savaş, Atatürk’ün başkomutanlığında yapıldığı için ‘Başkomutanlık Meydan Muharebesi’ adını aldı.

Tarihimizdeki bu önemli zaferin 96’ncı yılı tüm halkımıza kutlu olsun. Başta, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu topraklarda özgür ve bağımsız olarak yaşamamız için canlarını feda eden bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize; saygı, minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

CHP Milas İlçe Başkanı Hüseyin Çöllüoğlu tarafından yapılan konuşmanın ardından ADD ile ortak düzenlenen alternatif kutlama programı, katılımcıların günün anısına çekildiği toplu fotoğraf ile sona erdi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık