Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

CHP’de Berrin Naz güven tazeledi

CHP Kadın Kolları, olağan genel kurulunda mevcut başkan Berrin Naz güven tazeledi. Tek liste ile gidilen seçim öncesi yapılan konuşmalarda kadın hakları ve kadın dayanışmasının önemi vurgulandı.

CHP’de Berrin Naz güven tazeledi

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları teşkilatı, yeni yönetimi belirlemek üzere olağan genel kurulda bir araya geldi. Saat 11.00’de Aşkıdil Akarca Salonu’nda başlayan genel kurula Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Başkan Yardımcısı Mehmet Çayırlı, CHP İlçe Başkanı İlgin Göktepe, CHP Kadın Kolları İl Başkanı Çiğdem Sandıkcıoğlu Başarır, İl Gençlik Kolları Başkanı Bekir Perçin, ADD Başkanı Mehmet Ateş, CKD Başkanı Nurgül Çöllüoğlu, Milas Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Nurol Paskal, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Celal Devrim’in yanı sıra belediye meclis üyeleri, gaziler, İYİ Partili kadınlar ve CHP’li üyeler katıldı.
Olağan genel kurul, divan kurulunun oluşturulmasıyla başladı. Divana; Zeynep Çınar, Nurgül Çöllüoğlu, Ece Gülen Ozan seçildiler.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından faaliyet raporu okunarak ibra edilmesiyle dilek ve temenniler kısmına geçildi.
İlk konuşmayı CHP İlçe Başkanı İlgin Göktepe gerçekleştirdi. Göktepe, CHP’ye emek veren tüm kadınlara teşekkür ettikten sonra “Arap kültürünün değil, laik Türkiye Cumhuriyeti’nin kadını olarak burada toplanmış bulunmaktasınız. Hepiniz aydınlık Türkiye’nin geleceğine değer katmak için buradasınız. Yürümüş olduğunuz yolda asla yalnız değilsiniz.” ifadelerini kullandı.
Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ise, “Uzun zamandır seçim ve siyasi çalışmalar içerisinde sizlerle beraber aynı kaderi paylaşıyoruz. Aynı çileyi çekiyoruz ve aynı yolu yürüyoruz. Hep ifade ettiğim gibi bir siyasi hareket, insanî tüm değerleriyle ne kadar güçlüyse, o kadar başarabilir. Bunda da bir parti yönetiminde kadın, gençlik ve ana kademenin tamamı uyum içerisinde çalıştığı zaman mutlaka başarı gelecektir. Siz bu başarılı ortamın yaşanmasında bize çok omuz verdiniz. Bizlere bazen anne, bazen abla sıcaklığını her zaman veriyorsunuz. Yanımızda siz olduğunu zaman kendimizi daha güvende hissediyoruz.” şeklinde konuştu.
CHP Kadın Kolları İl Başkanı Çiğdem Sandıkcıoğlu Başarır ise, ilçe kongrelerinin ilkinin Milas’ta gerçekleştirildiğini belirterek Elazığ depremi ve Uğur Mumcu’nun ölüm yıl dönümü hakkında açıklamalarda bulundu. 2019 yılının en çok kadın cinayetinin işlendiği yıl olduğunu belirten Başarır, “2019’da 474 kadın öldürüldü. 4 yılda ise 1652 kadın öldürüldü. 2019’da 96 çocuk istismar edildi. Her geçen gün artan kadın cinayetleri konusunda son derece kaygılanıyoruz. Yaşadığımız olaylar kadın cinayetlerinde etkili bir korunma olmadığını göstermekte.” dedi. CHP’nin kadın sorununu bir demokrasi, insan hakları ve eğitim sorunu olarak gördüğünü belirten Başarır, kadınların her alanda fırsat eşitliği, çağdaş, demokratik ve laik cumhuriyetin var olma koşulu olduğunu kaydetti.
CKD Milas Şube Başkanı Nurgül Çöllüoğlu da, “Benim ülkemde kadın olmak çok zor. Ne önde yürüyebiliyorsun, ne de arkada kalabiliyorsun. Ortada eziliyorsun. Bütün çalışmalarda, etkinliklerde, eylemlerde hep biz en önde olmadık mı, olduk. Ama niye başarılarda, listelerde, oluşumlarda en önde değiliz? Bu biraz da bizim suçumuz sanki.” dedi.
Son konuşmayı ise CHP’nin mevcut kadın kolları başkanı Berrin Naz gerçekleştirdi. Kadın olarak en çok istediklerinin dayanışma olduğunu belirten Naz, “Diyoruz ya her zaman, ‘kadın olarak neden hep bir yerde değiliz?’ Bunu erkeklere sormamıza gerek yok. Bunu kendimize sormamız lazım. Geçtiğimiz yıl bir seçim yapıldı. Meclis üyesi adayları belirlenirken sandık konuldu. Diğer ilçelerimizin hiçbirinde yoktu. Bizim 6-7 tane kadın aday adayımız vardı. Sonuçta 2 tane aday kadın çıkarabildik. Neden? Biz kadınlar az mıyız? Toplumun yarısı erkekse diğer yarısı da kadın.” dedi.
Kadın Kolları Başkan Adayı Berrin Naz, konuşmasına şu sözlerle son verdi: “İçimdeki Cumhuriyet ve Atatürk aşkı nefes aldığım sürece hiç bitmeyecek. Hepimiz Atatürk’e ve onun en büyük emaneti cumhuriyete sahip çıkmak için canını dişine takıp çalışan, emek veren, inançlı cumhuriyet kadınıyız.” dedi.
Konuşmaların ardından tek liste ile gidilen seçimde Berrin Naz tekrar göreve getirildi. Naz’ın yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: 
Asil: Elif Tokat, Zeliha Arpazlı, Asiye Esmer, Ayşe Güzide Çereren, Nilgün Tiraş, Feriştah Gülen, Meral Samyürek, Zülal Gezgin, Güler Ersül, Birgül Oruç. 
Yedek: Mehtap Dere, Filiz Akçay, Nebiha Sağlam, Hatice Çimen, Ayşe Gökden, Rezzan Kaçmaz, Fatma Perçin, Emine Kavala, Gönül Dalar, Serap Kurt. 
 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis