CHP’den Kaftancıoğlu kararına tepki!

CHP’nin haftalık salı toplantısında konuşan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ve İlçe Başkanı Tüze Çetinkaya, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. CHP İl Başkanı Kaftancıoğlu’na verilen hapis cezalarının onanması ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun SADAT ziyaretine ilişkin açıklamalarda bulunan Çetinkaya ve Tokat, 21 Mayıs’taki İstanbul mitingine katılacaklarını söyledi.

CHP’den Kaftancıoğlu kararına tepki!

Cumhuriyet Halk Partisi Milas İlçe Örgütü, geleneksel salı toplantısını gerçekleştirdi. Çok sayıda partilinin katıldığı toplantıda ilk sözü alan İlçe Başkanı Tüze Çetinkaya, ilçe örgütü olarak 1 Haziran’da dayanışma yemeği yapmak istediklerini, bununla ilgili daveti önümüzdeki günlerce yapacaklarını söyledi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na, sosyal medya paylaşımları nedeniyle "kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret", "Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılamak", "cumhurbaşkanına hakaret" suçlarından verilen hapis cezasının onanmasına ilişkin açıklamalarda bulunan Çetinkaya, kararı kabul etmediklerini ve 21 Mayıs’ta İstanbul’da yapılacak mitinge Milas örgütü olarak katılacaklarını dile getirdi.

Yeni açıklanan finansman paketi ile konut kredileri faizlerinin indililmesine ilişkin konuşan Çetinkaya, “Şu anda vatandaşlarla resmen alay edilmektedir. Bu paket yalnızca bankaları ve müteahhitleri zengin etmek amacıyla yapılmıştır. Aylık en az 14, en fazla 28 bin lira taksitleri kim ödeyebileyecek? Vatandaş evine ekmek, simit alamazken nasıl bu paraları ödeyebilecek?” dedi.

BAŞKAN TOKAT: “SEÇİME HAZIRLIKLI OLALIM”

Daha sonra söz alan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ise, “Sonbahardaki seçime hazırlıklı olmamız lazım. Tüm göstergeler bunu işaret ediyor. Bu amaçla; tüm yönetimlerimiz bu bilinçle hareket etmeye çalışıyor.” dedi.

Geçtiğimiz günlerde geçmiş dönem ilçe başkanlarının katılımıyla gerçekleştirilen toplantıya ilişkin konuşan Başkan Tokat, “Bu toplu bir seferberlik içerisinde yapmamız gereken bir şeydi. Geçtiğimiz dönem ilçe başkanlarımızın çağrısıyla bir toplantı gerçekleştirdik. Yararlı bir toplantıydı.” diye konuştu.

Canan Kaftancıoğlu’na verilen hapis cezalarının onanması ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Tokat, 21 Mayıs’ta düzenlenecek mitingin çok önemli olduğunu belirterek, en kısa zamanda partililere ve halka bir çağrı yapacaklarını ve organizasyona hazırlanacaklarını dile getirdi.

Başkan Tokat, sözlerini şu ifadelerle sürdürdü: “Seçim sürecinin başlangıcı oluşu ve hukuk alanında kara leke olarak önümüzde duran bu konu ve aynı zamanda SADAT çıkışı ile değerlendirdiğinizde bence en az Adalet Yürüyüşü kadar anlamlı ve önemli etkinlik olacak. Özellikle CHP’li belediyelere karşı alınacak tavırlarla ve girişimlerle ilgili Kadıköy Belediyesi’ne yoğun bir operasyon var. Ama 21’indeki miting ile bu operasyonun arka arkaya gelmesi tesadüf müdür, bilemiyorum. Ama bunlara hazırlıklı olmak gerekiyor. Bunlara şaşırmayalım ve dikkatli olalım.”

CHP’nin Salı toplantısı, gündeme ilişkin konuşmaların yapılmasının ardından partiye kaydolan 2 kişiye rozetlerinin takılmasıyla sona erdi.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık