Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

CHP’li Özcan: Milas-Ören yolu belirsizlikten kurtulacak mı?

​​​​​​​Temmuz ayının ortalarında Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun Muğla ziyareti kapsamında Milas ilçemizi  ziyaret ettiğini, bu ziyaret sırasında Milas-Ören kavşağına AKP Milas İlçe Başkanlığınca bir pankart asıldığını; pankartta ise “SAYIN BAKANIM YENİ YAPILACAK MİLAS-ÖREN YENİ YOLU İÇİN VERDİĞİNİZ EMEKLERDEN DOLAYI TEŞKKÜR EDERİZ.”yazdığını hatırlatan CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan; “Bugüne kadar bu yol üzerinde herhangi bir çalışma yok ve teşekkürün ne için edildiğini bilmiyoruz. Bu sebeple konu hakkında TBMM’ye bir soru önergesi verdim.” dedi

CHP’li Özcan: Milas-Ören yolu belirsizlikten kurtulacak mı?

Soru önergesine verilen cevabı kamuoyu ile paylaşan Özcan, cevabın tatmin edici olmadığını, sorduğu iki sorudan birine cevap alamadığını belirtti. Yolun 2021 yılında yatırım programına alınacağını öğrendiklerini söyleyen Özcan; “Yolun güzergahı hakkında sorum cevaplanmadı; kamuoyu nezdinde birçok farklı güzergah konuşuluyor ancak bu yol 15-20 mahalleyi doğrudan ve dolaylı yoldan ilgilendirmekte, bu nedenle bölge için önemi çok fazla bir yoldur, bu konuda aydınlatılmayı bekliyoruz” dedi.

Suat Özcan’ın soru önergesi şöyle:

“Muğla İli Milas ilçesi ile Muğla ili Milas İlçesi Ören Mahallesi arasındaki devlet karay yolu (Milas-Ören yolu) 44,7 km.’dir. Bu yolda uzun yıllardan bu yana ciddi bir bakım-onarım ya da genişletme vs. Anlamında bir çalışma yapılmamıştır.

Ören Mahallesinin Gökova Körfezi kenarında bir yerleşim yeri olması nedeniyle özellikle yaz nüfusunun artması nedeniyle mevcut yolun yoğun araç trafiği yükünü kaldırmaktan uzak oluşu ve yetkililerin de sözlü açıklamaları ile kamuoyunda bu yolun yeniden yapılacağı ile ilgili beklenti oluşturmuş bulunmaktadır. Bu anlamda;

  1. Milas-Ören yolu yeniden yapılacak mıdır?

2- Milas Ören yolu ile ilgili bir proje çalışması var mıdır?

3- Milas-Ören yolunun güzergahı nasıl olacaktır?”

Suat Özcan’ın sorularına Bakanlıkça verilen cevap şöyle:

“Milas-Ören İl Yolu 43 km. Uzunluğunda sathi kaplamalı tek yoldur. Onaylı projesine göre 40,7 km. Uzunluğunda olup, 3.5 km’si (Ören Şehir Geçişi) sathi kaplamalı bölünmüş yol ve 37,2’si sathi kaplamalı tek yoldur. Söz konusu yolun, 2021 yılı yatırım programına alınmasını müteakip yapım ihalesi yapılabilecektir.”

 

Editör: Gülçin Erşen
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis