Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

CHP’li Özcan: Öğretmenler arasındaki statü farkı kaldırılsın

İYİ Parti’nin ücretli öğretmenlerin sorunlarına ilişkin araştırma önergesinin görüşüldüğü mecliste söz alan CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan, “Sadece önünü ilikleten değil, beyinle ilerleten bir eğitim sistemi istiyoruz.” dedi.

CHP’li Özcan: Öğretmenler arasındaki statü farkı kaldırılsın

TBMM Genel Kurulu’nun 18 Aralık’taki birleşiminde grup önerileri görüşüldü. Mecliste, İYİ Parti’nin ücretli öğretmenlerin sorunlarına ilişkin araştırma önergesinin görüşülmesi önerisi ele alındı.
Partisinin önerisi üzerine söz alan İYİ Parti Adana Milletvekili, ücretli öğretmenlik meselesinin açık bir sömürü sistemi haline geldiğini söyledi.
CHP grubu adına söz alan Muğla Milletvekili Suat Özcan ise, “Eğitim sorununu çözememiş ülkeler diğer sorunlarını da çözmekte oldukça sıkıntı yaşıyorlar. Baktığımız zaman uluslararası saygınlığı olan ülkelerin, ekonomisi iyi olan ülkelerin eğitim sorunları yok ya da en alt düzeyde.” dedi.
Özcan, “Ama ülkemizde ne yazık ki atanamayan 700 bin öğretmene karşın Bakanlık bünyesinde 85 bin 426 kurum yöneticisi, 757 bin 289 kadrolu, 103 bin 399 sözleşmeli olmak üzere toplam 946 bin 114 öğretmen görev yapmaktadır, yaklaşık 90 bin civarında da ücretli öğretmen görev yapmaktadır. Bu durumda öğretmenlerin kadrolu, sözleşmeli ve ücretli olarak ayrım yapılması eğitimde yeni sıkıntıların önünü açmakta ve özellikle de ücretli öğretmenler asgari ücret altında aldıkları maaşlarla ‘Gelecekte, önümüzdeki sene ne olacak, ilçe milli eğitim müdürlüklerinin inisiyatifiyle görev alabilecek miyim?’ ya da öğrenciler, veliler ‘Benim bu yılki öğretmenim yeniden, önümüzdeki sene benimle birlikte olacak mı?’ kaygısını yaşamaktadırlar. Ücretli öğretmenlerin sorunlarının mutlaka çözülmesi gerekir. Biz, Cumhuriyet Halk Partisi olarak, öğretmenlik meslek yasasının çıkarılmasını ve öğretmenler arasındaki statülerin kaldırılmasını talep etmekteyiz ve İYİ Parti grup önerisini destekliyoruz.” şeklinde konuştu.
AKP’nin iktidar olduğu 18 yıldır okuyana, yazana, çizene, eğitimliye mesafe konulduğunu ifade eden Özcan, “Cehaletin, çalışmamanın, eğitimsizliğin bu kadar revaçta olması ülkemiz adına büyük sıkıntıların önünü açmaktadır. Oysaki bütün gelişmiş ülkelerdeki gibi bilime, akla, eğitime dönmek zorundayız. Sadece önünü ilikleten değil, beyinle ilerleten bir eğitim sistemi istiyoruz.” diye konuştu.
 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis