Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

CHP'li Suat Özcan: “İktidar Partisine Buradan Ekmek Yok!”

AKP Milletvekili Yelda Erol Gökcan’ın açıklamaları üzerine CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan’dan cevap gecikmedi. Özcan: ”Şu an yaptıkları iş bilmezliğin sorumluluğunu başkasına yıkma çalışması” diye özetlediği konuşmasında iktidarın iddialarını çürütüp onlara yeni sorular yöneltti.

CHP'li Suat Özcan: “İktidar Partisine Buradan Ekmek Yok!”
  • 09 December 2022, Friday 9:40

Suat Özcan’ın basın açıklaması ise şöyle:

“İktidar partisi Muğla’ya ihanet etmeye devam ederken her zaman yaptıkları gibi sorumluyu başkası göstermeye çalışıyor. İktidar partisi milletvekilinin büyükşehir ve ilçe belediyemiz partimizi karalayan, çarpıtan, değersizleştiren ve siyasi rant elde etme anlayışı içerisindeki açıklamaları ile gündeme getirdiği konuların Bodrum ve Milas ilçeleriyle ilgili yatırım ve hizmetler olması sebebiyle açıklama yapma ihtiyacı duydum.

BODRUM’U BİR TALAN MERKEZİ HALİNE GETİREN BİZZAT AKP HÜKÜMETİDİR!

AKPMilletvekiliBodrum ilçemizde kameraların karşısına geçip halkımızın gözünün içine baka baka onları kandırma çabasına girişmiştir.

Detaylı açıklamalara girmeden önce hatırlatmak isterim ki mevcut hükümet 20 yıldır yaptıkları imar planları, yandaşları fonlamak için verdikleri otel ve işletme izinleri (madenler, taş ocakları vb.) ile bu Muğla’mıza ihanet etmiştir ve hala etmektedir.

Seçim ile halkın takdiri ile göreve gelen belediyelerimiz tarafından verilmeyen izinleri bakanlıkları tarafından vererek, bizzat kendileri Bodrum’u ve Muğla’yı bir talan merkezi olarak görmüş her yerinden inşaatlar yükselmesine sebep olmuşlardır.

YARGI KARARINA GÖRE DERELERİN KAMULAŞTIRILMASI İLE İLGİLİ TÜM YETKİ DSİ’DE

İktidar partisi milletvekilinin Devlet Su İşleri’nde görev yapan müdür ile yapmış olduğu bir telefon konuşması var. Ülke parti devlet olduğu için bürokratların üzerinde nasıl bir baskı ve tahakküm kurduklarını biliyoruz. İşte bu konuşma da bu tahakküm ve baskıyı gözler önüne sermiştir.

İKTİDAR LİYAKATSİZ BİR ŞEKİLDE İŞ BİLMEYENLER İLE İŞ YÜRÜTÜYOR

Yargı kararına göre derelerin kamulaştırılması ile ilgili tüm yetki DSİ’dedir ancak tahmin ediyorum ki bürokrat üzerindeki siyasi baskı sebebiyle ‘… derelerin kamulaştırılması ile ilgili yetkinin Büyükşehir Belediyesinde olduğu ve bu kamulaştırma olmadan bir şey yapamadıklarını…’ söylemiştir.İktidarın liyakatsiz bir şekilde iş bilmeyenlerle iş yürüttüklerini biliyoruz ancak konunun muhatabı olan bürokratın üzerindeki baskıyı da düşünerek iyimser yaklaşmaya çaba gösteriyorum çünkü 3 Mayıs 2019 tarihinde Taşkın ve Rüsubat Kontrolü Yönetmeliğinin 18. Maddesinde değişiklik yapılmış bu değişiklik ile sellere karşı koruyucu tesisler yapmak ve lüzumlu yerlerin istimlak edilmesi belediyelerin yetkisine verilmiştir. Ancak Eskişehir Su ve Kanalizasyon idaresinin açtığı dava sonucu Danıştay tarafından bu karara 12 Nisan 2022 tarihinde yürütmeyi durdurma kararı alınmıştır. Yani dereler ile ilgili su baskınlarına karşı önlem almak, gerekli tüm çalışmaları yapmak, istimlak ve yer tahsisi yapmak tamamıyla DSİ’nin görev alanındadır.

ŞU AN YAPTIKLARI ‘İŞ BİLMEZLİĞİN SORUMLULUĞUNU BAŞKASINA YIKMA ÇALIŞMASI’

Ben bu konu hakkında birçok soru önergesi verdim, ‘neden görevinizi yapmıyorsunuz sizi engelleyen ne?’ diye sordum, bana verilen cevaplarda tüm makinelerimizle görevimizin başındayız dendi. Şimdi soruyorum eğer mesele Büyükşehir Belediyesi olsa idi, yasal zeminde bu cevabı vermezler miydi? Buradan da görülüyor ki bu iş bilmezliğin sorumluluğunu başkasına yıkma çalışmasıdır.

Ne üzücüdür ki bugün geldiğimiz noktada Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurumlarında görev yapan üst düzey yöneticilerin kanun ve yetkilerinden haberleri yok.

Bunun yanı sıra su baskınları konusunda sel kapanı yapılması ile ilgili bazı açıklamalar yapıldı. Ben bir hatırlatma yapayım ve de sorumu yönelteyim Gökçeler, Gaz ve Çukurdere. Gökçelerde başladığınız sel kapanını yıllardır tamamlamadınız bunu da sizlere hatırlatayım.Hükümetinize MUSKİ tarafından size 3 derede sel kapanı projesi yapılması ile ilgili proje verildi. MUSKİ tarafından yıllar önce projesi hazırlanarak size sunulan ve Bodrum’da su baskınlarının büyük oranda önüne geçilecek sel kapanı projelerinin hangisini yaptınız?

HER YIL 20 MİLYON METREKÜP SUYU ÜCRETSİZ OLARAK TERMİK SANTRALE VERİYORLAR

İktidar Muğla’ya yaptıkları geri dönülemez hatalarınısaklamak adına Büyükşehir ve Bodrum Belediyemize iftira atıyor. Sizin iktidarınızda i Türbe Bölgesi Geyik Barajı, Mumcular Göleti ve KaracahisarÇamköy yeraltı sularından suyu temin eden Bodrum ana içme suyu hattı tamamıyla arızalı, asbestli kalitesiz malzemeden oluşturulan bir hat ve bu durum bu yargı kararıyla kesinleşmiş. Yaptıkları DSİ hatlarında bugüne kadar yaklaşık 2500 civarı patlak meydana gelmiş bu patlakları halkımızın mağdur olmaması için Büyükşehir Belediyemiz müdahale etmiştir. Hatta Büyükşehir Belediyemiz sadece DSİ patlaklarına müdahale etmek için Bodrum’da 24 saat görev yapan bir acil müdahale ekibi oluşturmuş durumda.

Bu patlaklar nedeniyle yaklaşık 6 milyon metreküp su kaybı yaşanmış ve 50 Milyon TL’ye yakın maddi kayba uğranmış. Yazık günah!

2040 yılına kadar Bodrum’un su ihtiyacını karşıladık diyerek reklamlarını yaptıkları çalışmalarda Bodrum’da 2025 yılı nüfusu 508 bin, 2040 yılı nüfusu ise 750 bin olarak hesaplanmış.Ancak günümüzde bile Bodrum’da en az 5 ay boyunca 1 Milyonu aşan nüfus bulunuyor.Ölçemediğiniz şeye müdahale edemezsiniz, yanlış ölçerseniz de görüldüğü gibi yanlış süreçler doğurursunuz!

Sayın vekil bu hesaplamalarıbir vizyon aynası olarak önünüze koyuyoruz kendi vizyonunuzu buyrun kendiniz görün. Bizler sizlerden sadece şunu istiyoruz, çıktığımız bu hizmet yolunda engel olmayın yeter. Muğla’yı ve Bodrum’u düşünüyorsanız Muğla Büyükşehir Belediyemizin yaklaşık 3 yıldır Cumhurbaşkanlığında bekleyen 63,5 Milyon EURO’luk dış kaynak kredisini onaylatarak başlayabilirsiniz. Ama bunu yapmayacağınızı biliyoruz onun için siz vizyondan hiç bahsetmeyin sayın Vekil.

Bodrum’a içme suyu sağlayan Geyik Barajından 20 milyon metreküp suyu ücretsiz olarak bölgedeki Termik Santrale veriliyor. Bu su Bodrum’a veriliyor olsaydı ilçemize yeterli miktarda içme ve kullanma suyu sağlanıyor olacaktı.

Ben iktidar partisine sormak istiyorum:

Sürekli suçladığınız Muğla Büyükşehir Belediyesi 8 yıl önce kuruldu, siz ise 20 yıldır iktidardasınız. 20 yılda talan dışında kamu yatırımı ve hizmeti adına Muğla’ya ne yaptınız?

Sit alanlarından zeytinlik alanlara kadar verdiğiniz olumlu ÇED raporları ile Muğla’yı parsel parsel kuruttuğunuzu kabul ediyor musunuz?

2022 yılında Muğla’da DSİ kanalları temizledi mi?

Nitelikli kaliteli malzeme kullanmadan inşa ettiğiniz ve kamu kaynaklarını israf ettiğiniz için hesap verebilecek misiniz

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis