CHP’liler Selimiye’de gövde gösterisi yaptı

CHP Milas İlçe Örgütü’ne bağlı Selimiye Mahalle Komitesi tarafından düzenlenen kahvaltılı dayanışma ve aday tanıtım toplantısında yapılan konuşmalarda birlik-beraberlik vurgusu yapılırken, Milas Belediye Başkanı ve aynı zamanda 31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlerde yeniden partisinden aday gösterilen Muhammet Tokat, CHP’den kopanlara ilginç bir gönderme yaptı. Başkan Tokat, Atatürk’ün ‘Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyeti, diğeri de Cumhuriyet Halk Partisi’dir sözünü hatırlatarak; “Biz öyle büyük bir çınarız ki başka partilere de aday yetiştiriyoruz. Ne yazık ki bu çınarı kesen baltanın sapı da yine bu çınardan” dedi.

CHP’liler Selimiye’de gövde gösterisi yaptı

Selimiye Toplantı ve Düğün Salonu’nda gerçekleşen kahvaltı etkinliğine; CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, CHP Milas İlçe Başkanı İlgin Göktepe, eski dönem Selimiye Belediye Başkanı Mehmet Gül, eski dönem milletvekilleri, İlçe Kadın Kolları Başkanı Berrin Naz, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Göksel Billur, mevcut belediye meclis üyeleri, 31 Mart 2019 seçimlerinde belediye meclis üyeliğine aday adayı olan isimler, ilçe yönetim kurulu, kadın ve gençlik kolları yönetimleri, CHP’nin bölge delegeleri ve üyeleriyle Selimiye Mahalle sakinleri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklâl Marşımızın okunmasıyla başlayan etkinlikte, meclis üyesi aday adaylarının ismi okunarak sahneye davet edildi. Etkinliğin açılış konuşmasını ise CHP Milas İlçe Başkanı İlgin Göktepe yaptı. Başkan Göktepe; “Öncelikle Selimiye Mahalle Temsilciliğimiz ve onlardan oluşan bir komite tarafından düzenlenen bu kahvaltı organizasyonuna hepiniz hoş geldiniz. Bu organizasyon tamamen Selimiye’deki gençlerimiz tarafından düzenlenmiştir. 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimler için çalışmaların başladığı şu günlerde, arkamda gördüğünüz 39 adayımızın da seçileceğinden hiç kuşkum yok. Seçimlerde hem Milas’ı, hem de Muğla Büyükşehir’i kazanarak, partimizin bayrağını bir kez daha dalgalandıracağız. Bu başarıyı hep birlikte yakalayacağız” dedi.

“Atatürk’e, geçmişimize, şehit ve gazilerimize vefa duygumuz var. Bu nedenle güçlü olmalıyız”

İlçe Başkanı Göktepe’nin ardından, yoğun tezahüratlarla mikrofona gelen Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ise; “Arkamda duran arkadaşlarım ve karşımdaki bu güzel tablo beni bir kez daha gururlandırdı, heyecanlandırdı. Selimiye bu anlamda geçmişten bu yana bana bu enerjiyi hep vermiştir ve her yere örnek olmuştur” diyerek başladı ve şöyle devam etti:

“Her şeyden önce arkamda duran 39 arkadaşım, büyük bir medeni cesaret göstererek aday oldular. Şöyle bir bakın! Hepsi kendini yetiştirmiş, halkın içinden çıkmış, halka hizmet etmek, sorunları çözmek adına aday olmuş isimlerdir. Ben hepsini yürekten kutluyorum.

Bizler bugüne kadar üç şeyden hiç taviz vermedik. Birincisi doğruluktan ve dürüstlükten hiç sapmadık. İkincisi halka hizmet aşkından hiç sapmadık. Üçüncüsü ise Cumhuriyete, Atatürk’e ve Cumhuriyet Halk Partisi’ne bağlılıktan hiç sapmadık.

Hepimiz insanız… Hepimiz etten, kemikten ve duygudan oluşan varlıklarız. Sevenimiz var, sevmeyenimiz… Herkese bu anlamda saygı duyuyorum ancak herkesi mantıklı olmaya davet ediyorum. Bu ülkenin yaşadıkları karşısında herkes; duygusallıktan, bireysel bakıştan ve daha birçok şeyden arınarak, memleketin karşı karşıya olduğu kara tabloda, Cumhuriyet Halk Partisi’nden başka sığınacak kapı mı var? Herkesi Cumhuriyet Halk Partisi saflarında birleşmeye çağırıyorum. Aynı zamanda bu asırlık çınarı ilelebet yaşatmak ve gelecek nesillere taşımak borcundayız. Atatürk’e, geçmişimize, şehit ve gazilerimize olan vefa borcumuz için bunu yapmalıyız. Büyük Önder Atatürk, ‘Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyeti, diğeri ise Cumhuriyet Halk Partisi’dir demiştir. Bu çınar öylesine ulu bir çınar ki, sadece kendi partisine aday yetiştirmekle kalmıyor, başka partilere de aday yetiştiriyor. Ama ne yazık ki, hepimizin yüreğini dağlayan şey bu çınarı kesmeye çalışıyorlar, üstelik çınarı kesmeye çalışan baltanın sapı da yine bu çınardan. Buna kesinlikle izin vermeyeceğiz” diyerek, tüm katılımcılara ve organizasyonu düzenleyenlere teşekkür etti.

“İçimizdeki çürükler bırakın gitsinler”

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ın ardından konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ise şunları söyledi:

“Muhammet Başkanımın az önce söylediği gibi arkamda duran 39 arkadaşım ve karşımdaki muhteşem ve coşkulu topluluk, hepimiz için gurur verici… 5 yıldır Muhammet Başkanım Milas için yapılması gereken birçok hizmeti yaptı. Bu süreçte Büyükşehir Belediyesi olarak biz de elimizden gelen katkıyı sunduk. Ancak bitmedi. Milas için, Muğla için daha yapacağımız çok şey var. İşte arkamda duran bu 39 arkadaşım, Muhammet Tokat’ın listesinde yer alarak, onunla birlikte Milas’a hizmet etmek, birlikte yürümek için yola çıktılar. Bu süreçte gençlerimiz, kadınlarımız, örgütlerimiz büyük bir emek ve çaba harcıyor. Onlara çok şey borçluyuz. İşte bugün gençlerin düzenlediği, bizleri bir araya getiren bir etkinlikteyiz. Onlar, bu etkinlikten elde edecekleri kaynakla seçim çalışmalarını finanse edecekler. Bu da son derece önemlidir. Bu nedenle gençlerimize çok teşekkür ediyorum.

Bu süreçte herkesi kucaklamak zorundayız. Bizim herkesin oyuna ihtiyacımız var. Hatta ben bazen ironi yapıyorum; biz Sayın Erdoğan’ın oyuna da talibiz. Biz kimseyi ötekileştirmeden, kimse ile kavga etmeden sadece kendi yapacaklarımızı, projelerimizi anlatarak seçim çalışmalarını yürüteceğiz. Halk, kavga eden siyasetçi istemiyor. Güven duymadığı adaya oy vermiyor. Muhammet Başkana Milas’ta büyük bir güven var ve bunu daha da yükselteceğiz. Çünkü başarı hep birlikte kazanıldığında anlamlıdır.

Aramızdan ayrılıp gidenlere de söyleyecek bir sözümüz yok. Seçim süreçlerinde böyle şeyler hep olmuştur. Birileri içinizden ayrılır ve kendi çıkarları için başka saflarda yer alır. İşte bu dönemler bizlere, içimizdeki çürükleri temizlemek için bir fırsattır. Onlar içimizde duracağına, bırakın gitsinler.

Etkinliği düzenleyen ve katılan herkese teşekkür ediyorum, başarılar diliyorum. Gücümüzü birleştirerek önümüzdeki seçimlerden de başarıyla çıkacağız.”

Yerel seçimlerde başarılı olursak, erken seçim kaçınılmazdır”

Selimiye Mahalle Temsilciliği tarafından düzenlenen etkinlikte son konuşmayı, CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu yaptı. Başkan Zeybekoğlu, AKP’nin iktidarında Türkiye’nin her anlamda itibar kaybettiğini, kötü yönetildiğini dile getirerek şunları söyledi:

“Bu seçimlerin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü yerelden yukarıya doğru kaybettiğimiz demokrasiyi, hep beraber, birlik ve beraberlik içinde yeniden tesis etmeliyiz. Bildiğiniz gibi bazı arkadaşlarımız, mücadele gücünü, onurunu kaybederek aramızdan ayrılıyor. Onlara hiç kızmayın. Çünkü bu çürükler aramızdan ayrıldıktan sonra bizler daha sağlam ve daha güçlü bir şekilde ayakta dururuz. Bugüne kadar il genelindeki belediye başkanlarımız bizim başımızı öne eğdirmedi. Daima halkın yanında, halka hizmet etmeye çalıştılar. Biz de bu seçim sürecinde bireyler ve örgütler olarak bu çalışmaları halkımıza en iyi şekilde anlatmalıyız.

AKP iktidarı ülkeyi gerçekten çok kötü yönetiyor ve ülke her gün yeni bir krizle karşılaşıyor. Bildiğiniz gibi ekonomik kriz tüm halka dokundu ve önümüzdeki süreçte bu krizler daha da büyüyecek. Göreceksiniz yerel seçimlerden sonra İMF’nin kapısını çalacaklar. Bu nedenle CHP olarak bu yerel seçimlerde başarılı olmak ve partimizi genel iktidara taşımak zorundayız. Biz yerel seçimlerden başarılı çıkarsak, erken seçim de kaçınılmaz olur.”

Yapılan konuşmaların ardından düzenlenen etkinlik sona erdi.

           

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık