“Ciddi sağlık sorunlarıyla karşılaşmaktan endişe duyuyoruz”

ÖNDER Haber / Adem KANKAYNAR -

“Ciddi sağlık sorunlarıyla karşılaşmaktan endişe duyuyoruz”

İlçemize bağlı Kızılağaç Mahallesi, yaklaşık bir buçuk yıldır susuzlulukla mücadele ediyor. Taşıma su ile yaşamlarını sürdüren mahalleli yurttaşlar, hijyen ve temizlik konusunda ciddi sorunlarla boğuştuklarını dile getiriyorlar.

‘Taşıma Suyla’ …

Milas’a bağlı Kızılağaç Mahallesi yaklaşık bir buçuk yıldan beri susuzlukla mücadele ediyor. Mevcut su kaynağının yetersiz gelmesinin ardından mahalle sakinlerinin su sorunu taşıma suyla çözülmeye çalışılıyor.

Milas Belediyesi’nin desteğiyle Kızılağaç Mahallesi sınırları içerisinde 4 farklı noktada kuyu kazdıklarını belirten Mahalle Muhtarı Cihan Eroğlan, “Mahallemiz Milas’a yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta. 75 hanede 116 kişi ikamet ediyor. 600 civarında ise büyük ve küçükbaş hayvanımız var. Tüm bu canlıların suyunu bir buçuk yıldan beri tankerlerle taşıyoruz. Mahallemizin 140 tonluk su deposu var. Tam doldurulduğu zaman ancak iki gün yetiyor. Bu nedenle mahalleye her gün iki üç tanker su getirilmesi gerekiyor” dedi.

Yaşanan su sorununun çözümü için Muğla Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin çaba sarf ettiğini dile getiren Muhtar Eroğlan, “Edindiğimiz bilgilere göre çalışmalar için ödenek ayrılmış. İnşallah 2018 yılının Mart ayında su sorunumuzun çözüleceği ifade ediliyor. Belediyelerin desteğiyle de şimdiye kadar 4 ayrı yerde kazı yapıldı fakat yeterli seviyedeki suya ulaşamadık” dedi.

Bir an önce!

Kışın yağan yağmurlarla susuzluk sorunlarının biraz azaldığını, özellikle yaz aylarında hem kendilerinin hem de baktıkları hayvanların eziyet çektiğini ifade eden mahalle sakinleri, “Çoluk çocuk her gün arabalarla, traktörlerle su taşıyoruz. Kadınlar temizlik konusunda da ciddi sorun yaşarken, bugüne kadar önemli bir sağlık sorunuyla karşılaşmadık, fakat bu konuda endişe duymaktayız. Bir an önce su sorunumuzun çözülmesini bekliyoruz” dediler.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık