Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Çimento fabrikasına açılan temyiz davasından olumlu karar çıktı

​​​​​​​Muğla Menteşe İlçesi Bayır Mahallesinde kurulması planlanan çimento fabrikasının ÇED raporu için açılan temyiz davasından olumlu karar çıktı. Muğla Büyükşehir Belediyesinin de müdahil olduğu davada Çimento fabrikasına ilişkin "Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Olumlu" kararının iptali için açılan davanın esası hakkında inceleme yapılmasının önü açıldı.

Çimento fabrikasına açılan temyiz davasından olumlu karar çıktı
  • 30 November 2022, Wednesday 12:35

Muğla’nın Bayır Mahallesinde kurulması planlanan Çimento Fabrikası ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Buna göre, Muğla 2. İdare Mahkemesine çimento fabrikası ile ilgili ÇED olumlu raporunun iptali için dava açılmış ancak mahkeme bu davayı zaman aşımı gerekçesiyle reddetmişti. Ancak Danıştay tarafından ÇED sürecinin doğru işletilmediği ve halka gerekli bilgilendirmelerin yapılmadığı gerekçesiyle Muğla 2. İdare Mahkemesinin kararının iptali için açılan davanın esası hakkında inceleme yapılmasının önü açılmış oldu.

Muğla Büyükşehir Belediyesi; “Hak Arama Hürriyetinin Önüne Geçildi”

Davaya müdahil olan Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından sunulan temyiz dilekçesinde, “ÇED süreciyle ilgili projeden etkilenecek veya etkilenmesi muhtemel halkın yaşadığı yer/yerlerde, ilgili belediyeler ve muhtarlıklarca sesli ve yazılı duyurunun yapılması gerekmektedir. Dava açma süresinin hesaplanmasında yalnızca Valilik ve Kaymakamlıkça yapılan askı yoluyla ilan dikkate alınmıştır. Bu husus hak arama hürriyetinin engellenmesi niteliğindedir” ifadelerine yer verildi.

Editör: Nuran Uras
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis