‘Çıngıloğlu’na ‘genç dokunuş’ …

ÖNDER Haber / Melih KAŞKAR -

‘Çıngıloğlu’na ‘genç dokunuş’ …

İlçemizde süt ürünleri, peynir üretim ve satışı 1957 yılında ‘Dede’ Ali İhsan Çıngıl tarafından başlatılan Çıngıloğlu markasında, üçüncü nesil görevi teslim aldılar. Peynir üretim sektöründe Türkiye çapında geniş bir müşteri potansiyeline sahip olan Çıngıloğlu markasını, babaları Mehmet Çıngıl’dan devraldıklarını belirten Gülseren Çıngıl Buldanlı ve Ali İhsan Çıngıl, Çıngıloğlu markasına genç bir dokunuş yapacaklarını belirttiler ...

Üniversite eğitimini tamamladıktan sonra şirkette aktif olarak çalışan Gülseren Çıngıl Buldanlı, Bilgi Üniversitesi İngilizce İşletme bölümünden mezun olan ve pazarlama iletişimi yüksek öğrenimini tamamlayarak dönen kardeşi Ali İhsan Çıngıl ile birlikte babaları Mehmet Çıngıl’a destek olup işletmeyi devraldılar.

 

“Bizim asıl işimiz peynir”

“Bizim asıl işimiz peynir. Dedemizden bize miras kalan sütü işleme ve süt ürünleri olarak satmak bizim işimiz” diyerek sözlerine başlayan Gülseren Çıngıl Buldanlı, sektörde daha farklı üretimler gerçekleştirmenin ve lezzet kalitesini arttırmanın Çıngıloğlu markasına sektörel olarak daha büyük bir ayrıcalık getireceğini belirtti.

Bu anlamda Baba Mehmet Çıngıl’ın, enerjisini ağırlıklı olarak üretime vererek, üretimi geliştirecek yatırımlar ve ürün gamının genişlemesine yönelik çalışmalara ağırlık vereceğini de sözlerine ekleyen Gülseren Çıngıl Buldanlı; “Butik hizmet politikasıyla yola çıktığımız Çıngıloğlu markasıyla mağazalarımızda, büyük çoğunluğu kendi üretimimiz ve yöresel üretimlerden oluşan, her biri kendi kalitesini kanıtlamış, lezzetleri onaylanmış ürünlerin satışını gerçekleştirdiğimiz mağazalarımız, bu lezzetleri özleyerek büyükşehirlerden gelen her kesimden müşterimiz tarafından ziyaret ediliyor. Süt ürünlerimizin her biri kendi imalatımız olup, farklı bölgelerin süt ürünlerini de bizim hizmet politikamıza uygun, kaliteli ve lezzetli ürünlerden seçiyoruz. Bu ürünlerin başkaları tarafından onay almasının yanı sıra, satışa sunmadan önce ürünü alarak, öncelikle kendi evimizde aile arasında tüketiyoruz. Eğer aile bireylerinin hepsinin onayından geçerse o ürünü satışa çıkartıyoruz. Süt ürünlerinin yanında bölgenin kendine has lezzetlerinden oluşan zeytin ve zeytinyağlarının da satışını gerçekleştiriyoruz. Müşterilerimize her zaman en iyiyi, en sağlıklıyı ve en lezzetliyi ulaştırmak bize ailemizden kalan en önemli görev. Biz de bu görev bilinci ile Çıngıl ailesinin üçüncü nesil bireyleri olarak elimizden gelenin en iyisiyle hizmet vermeye devam edeceğiz” dedi.

 

“Suni maya kullanmıyoruz”

İşledikleri sütün tamamen yerli ırktan elde edildiğini belirten Ali İhsan Çıngıl ise, “Sütümüz burada Kara Keçi de dedikleri, dağlarda gezen, doğal beslenen keçilerden ve yine Milas bölgesinde doğal yollardan beslenen koyunlardan elde edilen sütlerdir. Bu keçiler, farklı ırklara göre daha az süt vermelerine rağmen, sütleri, tüm ırklara göre mineral açısından daha zengin ve daha besleyici sütlerdir. Özellikle keçi sütünden elde ettiğimiz peynirleri de şirden mayalı olarak üretiyoruz. Suni maya kullanmıyoruz” diyerek, üretimini yaptıkları ürünlerin sağlık açısından faydalarına da dikkat çekti.

Günlük 6 ton süt işleyerek, yöremizin en lezzetli peynirlerini üreten, ürettiği ürünlerini Çıngıloğlu mağazalarında satışını yapan firmanın şu an için tek kahvaltı veren mağazası, Yalıkavak Gökçebel’de. Gökçebel mağazasının bir diğer özelliği ise, aynı zamanda en lezzetli ve yöresel börek ve tatlıların imalathanesinin de olması.

Alo sipariş hattı ile Türkiye’nin dört bir yanına peynir ve yöresel ürünler gönderen Çıngıloğlu, Türkiye’nin peynir marketi olma özelliğini de devam ettiriyor. Perakende satışın yanında 5 yıldızlı büyük otellerin ve bazı butik işletmelerin de peynir ihtiyacını kendilerinden karşıladığını belirten Ali İhsan Çıngıl, her şeye rağmen, butik sayılacak bir üretim yaptıklarını belirterek, sektörde toptancı olarak yer almak istemediklerini belirterek, “Baktığınız zaman sadece perakende müşterisine değil, 5 yıldızlı oteller, bazı özel hastaneler, hatta Gaziantep Spor Kulübü de bizim yüklü sipariş teslimatı yaptığımız müşterilerimiz. Ancak biz yine de butik üretim yapmayı tercih ediyoruz. Kalitemizi koruyabileceğimiz üretim kapasitemiz belli. Mağazalarımızın sayısı günden güne artıyor. Bu nedenle eğer üretimimizin büyük kısmını toplu teslimata ayırırsak, mağazalarımızda satılacak ürünümüz kalmaz” dedi.

Gülseren Çıngıl Buldanlı ve Ali İhsan Çıngıl, dedelerinden babalarına, babalarından da kendilerine devrolan Çıngıloğlu markasını yüceltip, üretimde kaliteden ödün vermeden, hijyenik şartlarda sofralara ulaşan peynirin her zaman en iyisini yaparak, sonraki nesillere aktarmaya devam edeceklerinin altını çizdiler ...

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık