CKD’den açıklama: “Tahammülümüz kalmadı… Sabır taşımız çatladı...”

ÖNDER Haber / Adem KANKAYNAR -

CKD’den açıklama: “Tahammülümüz kalmadı… Sabır taşımız çatladı...”

Cumhuriyet Kadınları Derneği Milas Şube Başkanı Gülden Sökelioğlu, CKD Genel Merkezi ile ortak yapılan bir açıklamada, son günlerin en önemli gündem maddesi olan ‘çocuk istismarları, çocuk kaçırılmaları ve çocuk ölümleri’ ile ilgili hükümetten net çözüm üretmesini, meydana gelen olaylar nedeniyle toplumun sabrının taştığına dikkat çektiler.

 

Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Merkezi ile ortaklaşa yapılan bir açıklamayı basın mensuplarıyla paylaşan CKD Milas Şubesi Başkanı Gülden Sökelioğlu, çocukların her şeyden önemli olduğunu vurguladı.

Sökelioğlu imzasıyla yapılan açıklama şöyle:

“Hükümetten, siyasi partilerden, tüm yetkililerden artık evlatlarımızın hayatlarını da kaybetmelerine neden olan Çocuğun Cinsel İstismarını önlemelerini istiyoruz! Artık vaatler, cek-cak değil, somut önlemler, uygulamalar bekliyoruz.

 

Cinsel İstismar mağduru çocuklar toplumun en masum, en mağdur ve en korumasız kesimini teşkil eder. Devlet çocukların beden bütünlüğünü, hayatını, ruh ve beden sağlığını korumakla yükümlüdür.Bu ertelenemez, ihmal edilemez bir görevdir.Hiçbir mazeret üretmeden, gerekenler ivedilikle yapılmalıdır.Çocuklarımız her şeyden önemlidir.

TBMM de gece yarıları, yangından mal kaçırırcasına, alelacele çıkarılan yasalara defalarca şahit olmuş bir toplum olarak artık “seçim kararı alındı da çıkartamadık” gibi bahaneleri duymak istemiyoruz. Toplum infial halindedir.Mağdur çocuklarımızın feryatları halkın kulaklarından gitmiyor.Bu çığlıkları iktidar ne zaman duyacak?Daha kaç çocuğumuzu kurban vereceğiz?

KİMYASAL HADIM ÇÖZÜM DEĞİL

 

Çocuğun Cinsel İstismarının önlenmesi için yapılacak yasal düzenlemelerde sadece iktidar ve siyasi partiler değil, bu konuda çalışan STK’lar ve akademisyenlerinde görüşlerine başvurulmalıdır.

Seçim öncesi hükümet komisyonunun hazırladığı taslakla ilgili görüşlerimizi daha önce ilgili bakanlara bir rapor olarak iletmiştik.Bir geri dönüş alamadık.Komisyon önerileri eskiye oranla iyileştirici olmakla birlikte eksik ve hatalıdır.Örneğin Kimyasal Kastrasyon topluma gerçekten bir hadım etme uygulaması gibi sunulup kamuoyu yanıltılmaktadır.Kimyasal hadım; çocuğa cinsel istismar uygulayan suçlunun hapisten şartlı salıverilmesini sağlayacak geçici bir uygulamadır.Olası failler üzerinde caydırıcı bir etkisi olamaz.

Çocuğun Cinsel İstismarını önlemek için öncelikle çocukları bu suçtan korumak gereklidir.

Suçun önlenmesi için tabii ki caydırıcılığı olan cezai tedbirlerin alınması, yasal düzenlemelerin yapılması gereklidir.Bu konuda kimyasal kastrasyon failler için bir ödül gibidir.

Derneklerimizin ve toplumun beklentisi bu suçun faillerine bir daha gün yüzü göstermemek, ölünceye kadar hapiste kalmalarının sağlanmasıdır. Yani afsız, indirimsiz, ömür boyu Ağırlaştırılmış Müebbet hapistir.

 

EĞİTİM EN ÖNEMLİ FAKTÖR

Çocuklarımızın bu suçtan korunması için eğitim en önemli faktördür.Çocuklarımıza en geç 4 yaşından itibaren kendilerini korumasını öğretmeliyiz.Ayrıca tüm ebeveynlere ve rehber öğretmenlere de bu konuda eğitim verilmelidir.

Biz, derneklerimiz bünyesinde, kısıtlı imkânlarımızla çocuk eğitimi, ana-baba eğitimi, rehber ve sınıf öğretmenleri eğitimleri yapıyoruz.Bizim verdiğimiz bu eğitimlerin Türkiye’nin her yerinde devlet tarafından verilmesini talep ediyoruz.

Devlet, gerekli önlemleri almayı, gerekli yasal düzenlemeleri yapmayı ihmal etmeye devam ederse bu ülkenin tüm kadınları, tüm anaları olarak en büyük kitlesel eylemleri yapacağımızı beyan ediyoruz.

Her iki cihanda da ellerimiz yetkililerin, sorumluların yakasında olacaktır.”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık