ÖNDER Haber -
Halkların Demokratik Partisi Milas Eş Başkan Adayları M.Emin Aktaş ve Ayten Gümüşel, Belediye Meclis Üyesi Adayları Emine Nas Eren ve Hüseyin Bulut ile HDP Muğla İl Seçim Komisyonu Üyesi Ali Bayar, 21 Şubat Cuma Günü, "21 Şubat Dünya Anadil Günü" dolayısıyla Milas Kaymakamlığı, Milas Belediye Başkanlığı, İlçe Sağlık Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Milas Kent Konseyi’ne ziyaretlerde bulundular.
HDP heyeti, ziyaretleri sırasında ayrıca, hazırladıkları "Bugün 21 Şubat Dünya Anadil Günü" başlıklı yazıyı da ilgililere vererek, "çok dilli hizmet" dileklerini gündeme getirdiler.
Milas Kent Konseyi Genel Sekreteri, Gazetemiz Genel Yayın Koordinatörü Kemal Kaşkar’ı da ziyaret eden HDP Heyetinin teslim ettiği yazıda, UNESCO’nun tespitlerine göre dünyamızda 2500 dilin yok olma tehdidi altında olduğu, bütün dillerin yaşayıp gelişebilmesi için başta yerel yönetimler olmak üzere devlet örgütünün ön açıcı ve destekleyici politikalarının önemine dikkat çekilerek, şöyle denildi:
"Demokratik birçok ülkede yerel hizmetler, eğitim, yargı vb. alanlarda çok dilli hizmet verilmektedir. Bu demokratik tutum, hizmet kalitesini artırdığı gibi insana duyulan saygının da bir göstergesidir.
İlçemizde 15 bin civarında Kürt ve anadili Türkçe olmayan çok sayıda yurttaş yaşamaktadır. Aşağıda imzası olan bizler, demokrasi ve insan haklarının bir gereği olarak, ilçemizde yaygın kullanılan, başta Kürtçe olmak üzere diğer anadilleri de gözeten çok dilli hizmet verilmesini istiyoruz. Gereğinin yapılması bilgilerinize sunulur."
HDP Milas Belediye Başkan Adayı M.Emin Aktaş, Dünya Anadil Günü nedeniyle hazırladıkları metinle, Milas İlçe İnsan Hakları Kurulu’na başvuruda bulunacaklarını da belirtti.