Çok mu zordur sırada bekleyen vatandaşların rızasını almak?
Mehmet Çakıroğlu / Milas Cumhuriyet Anadolu Lisesi Matematik Öğretmeni Geçenlerde Özel İzan Sağlık Hastanesi’nde yaşadığım bir olay nedeniyle Hastanedeki ilgilileri ve 30 Mart yerel seçimlerinde belediye başkan adayı olmuş siyasi arkadaşı kınıyorum

Mehmet Çakıroğlu / Milas Cumhuriyet Anadolu Lisesi Matematik Öğretmeni
Geçenlerde Özel İzan Sağlık Hastanesi’nde yaşadığım bir olay nedeniyle Hastanedeki ilgilileri ve 30 Mart yerel seçimlerinde belediye başkan adayı olmuş siyasi arkadaşı kınıyorum.
Yaşadıklarımı özetlemek istiyorum:
27 Haziran 2014 Cuma günü, rahatsız olan kızımı ortopedi polikliniğine muayene için ücreti karşılığında kayıt yaptırdım. Sıraya girip bekledik. Bu arada, bizden daha ileride sıra numarası almış o siyasi arkadaşımız yanında kolu alçıda bir yakınıyla birlikte geldi. Bir hasta çıktıktan sonra içeri girdi ve sonra çıktı. Beklemeye başladık. Sıramız geldi, kızım muayene oldu. Röntgen çekimi için 102 nolu sıramızı aldık. Sıra oldukça kalabalıktı. Kızım da acele ediyordu. Bebeği olduğundan, evimize dönüp bebeğini emzirdikten sonra tekrar hastaneye döndük. Yoğunluk devam ediyordu.
Kapı önünde elinde baston yaşlı insanlar, düşüp ayağını sakatlamış tekerlekli sandalyede oturan ihtiyar teyze, v.b. hastalar hiçbir aciliyet belirtisi göstermeden, sıranın kendilerine gelmesini beklerken, siyasi arkadaşımız geliyor, sıranın kalabalık olduğunu görünce geri gidiyor ve elinde "Acil" yazılı kağıtla tekrar geliyor ve röntgen görevlisine veriyor. Görevli de hastayı içeri alarak bekleyen bizlerin önüne geçmiş oluyor. Bekleyenlerin sırasını gasp etmiş oluyor. Röntgeni çektirdiler. Çıkarken "Bak arkadaş ayıp olmuyor mu? Size yakıştıramadım. Hak ve adaletten bahsederken bu yaptığınız saygısızlık değil mi?" diye belirtmeme rağmen hiçbir şey demeden çekip gittiler.
Kul hakkı yemeye utanmıyor musunuz?
Hasta hakları bölümüne durumu ilettim. İlgili doktorun hatalı olduğu ve özür dilediği belirtildi.
Sen insanların hakkını ye sonra özür dile. ‘Sehven olmuş’ de.
Böyle deyişler günümüzde moda oldu.
İyi, tamam da oraya gelen her hasta ücreti karşılığında muayene oluyor. Acaba sırada bekleyenler ücreti az ödedi de kendilerine ayrıcalık tanınanlar mı ücretini fazla ödedi?
Bu neyin torpili?
Özel hastanelerde insanların gözünün içine baka baka böyle ayrıcalıklar da mı oluyor?
Sıra bekleyenler aptal ve enayi mi?
Bu olumsuzluğa neden olanların topluma karşı saygıları yok mu?
Bu kişiler, topluma karşı saygılı ve dürüst olmayı ne zaman öğrenecekler?
Gerçekten acele ediyorlarsa, bu olumsuzluklar yaşanmadan, orada bekleyen hastalardan rica etseler, sırada bekleyenler muhakkak kendi sıralarını verebilirlerdi.
Çok mu zordur sırada bekleyen vatandaşların rızasını almak?
Hiç mi akla gelmez böyle bir incelik?
İşte bu nedenle hem Özel İzan Sağlık Hastanesi’ni, hem de siyasi arkadaşımızı kınıyor, kendilerini, hak ve adalete uygun, topluma ve bireylere karşı saygılı ve dürüst olmaya çağırıyorum.
(04.07.2014)





