“Çorba Anayasa peşindeler”

ÖNDER Haber -

“Çorba Anayasa peşindeler”

CHP Muğla Milletvekili Av. Akın Üstündağ, Yatağan’ın Bencik ve Turgut mahallerinde pazar esnafı ve köylü yurttaşlarla buluştu.

Yurttaşlarla sohbet eden ve sorunlarını dinleyen Üstündağ, iktidarın algı siyaseti ile havuz medyasını kullanarak birçok gerçeği halktan gizlediğini, ülkenin hem dünyada hem de birçok uluslararası kuruluşta imajının kötüye gittiğini ve demokrasiden gittikçe uzaklaşan bir dikta rejimine doğru sürüklendiğini söyledi.

Üstündağ, her iki mahallede yaptığı konuşmalarda vatandaşın uyanık olması gerektiğini, CHP olarak her zaman vatandaşlara güvendiklerini, ileriki dönemde bir demokrasi sınavı vereceklerini belirtip “Başkanlık sisteminin çok iyi bir sistem olduğu, Cumhurbaşkanı Başkan olduğunda ülkenin daha iyi noktalara geleceği ve ülkemizin daha demokratik bir ülke olacağı”na dair yapılacak yoğun propagandayla yaratılmak istenen algı karşısında yurttaşlarımızın “CHP’nin ne dediğini ve uyarılarını dikkate almaları”nı istedi.

Üstündağ, Bencik ve Turgut’ta yaptığı konuşmalarda, devamla şu görüşlerini dile getirdi:

“Ülkemizde yaşanan sıkıntılar ekonomik olduğu kadar aynı zamanda bir devlet krizidir. 4 Mayıs’ta bir saray darbesiyle Başbakan ve hükümet değiştirilmiştir. Şu anda her şeye ve bütün kurumlara hakim olmaya çalışan bir Cumhurbaşkanı ile karşı karşıyayız. Amaçladıkları, Başkanlık sistemine doğru partili Cumhurbaşkanlığı gibi Anayasal sistemimizde ve devlet sistematiğinde olmayan bir saçmalığı dillendirmeye başladılar. İktidar zamanında Torba Kanunlara alıştık. Şimdi Çorba Anayasa peşindeler. Anayasayı Çorba haline getirecekler. Biraz başkanlık, biraz parlamenter sistem, biraz otonomi, az demokrasi, bol monarşi. Ama bu amaçlarına ulaşamayacaklar. Bu ülkenin vatandaşları demokrasiye ve cumhuriyete alışmış, devletin tüm niteliklerini özümsemiştir. Geriye dönerek Padişahın boyunduruğu altına girmeyecektir.”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık