Coşku ve heyecanla 96’ncı yıl…

ÖNDER Haber / Adem KANKAYNAR -

Coşku ve heyecanla 96’ncı yıl…

Türk tarih sayfasının en önemlilerinden biri olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 96’ncı yıl dönümü, düzenlenen resmi törenle kutlandı. Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ve tebriklerin kaymakamlık makamında kabul edilmesinin ardından bando eşliğinde resmigeçit töreni yapıldı.

Sabah saat: 08.45’te protokolün ve törene katılanların tören alanında yerini almasıyla başlayan 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlama Programı; Milas Kaymakamı Eren Arslan, İlçe Garnizon Komutanı Hv. Sis. Albay Cenk Erataç ve Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Milas Kaymakamı Eren Arslan, Hv. Sis. Albay Cenk Erataç, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ve Cumhuriyet Başsavcısı Adem Efe, kaymakamlık makamında tebrikleri kabul etti.

Yaklaşık 15 dakika süren kabulün ardından yeniden tören alanına dönüldü.30 Ağustos Zafer Bayramı için düzenlenen programda günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı Milas İlçe Garnizon Komutanı Hv. Sis.Albay Cenk Erataç yaptı.

Albay Erataç; “Mazisi şan, şeref ve zaferlerle dolu Türk Silahlı Kuvvetlerinin; cesaret ve kahramanlığının destanlaştığı, vatanın savunulması ve milletin bağımsızlığı uğrundaki azim ve kararlılığın en önemli göstergelerinden birisi olan, 26 Ağustos’ta başlayıp 30 Ağustos 1922’de Türk ordusunun zaferiyle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 96’ncı yıldönümünü bir kez daha gurur ve heyecanla kutlamanın mutluluğu içindeyiz.

Ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlatılan, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin çağdaş bir devlet olarak inşası sürecinde, ordumuzun cesaret ve kahramanlığının destanlaşarak hafızalara kazındığı ve şanlı tarihimizin önemli dönüm noktalarından biri olarak kayda geçen bu büyük zafer, yüce milletimiz için birlik, beraberlik duygusu ve bağımsızlık tutkusunun abideleştiği bir onur ve gurur kaynağı olmuştur.

Bu zafer, yalnız Mehmetçiğin değil, elleri ile ekmek pişiren-çorap ören, cephe gerisinde mermi taşıyan, kendi çocuğundan önce Türk askerini düşünen Türk kadınının ve Türk Milleti’nin destanıdır.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Başkomutan sıfatıyla yönettiği ve askerlik mesleğinin bütün ustalıklarını sergilediği bu destansı zaferin önemini; ’30 Ağustos Zaferi, Türk tarihinin en önemli dönüm noktasıdır. Ulusal tarihimiz çok büyük, parlak zaferle doludur ama Türk ordusunun burada kazandığı zafer kadar kesin sonuçlu, yalnız bizim tarihimize değil, dünya tarihine yeni bir akım vermekte, kesin etkili bir meydan savaşı hatırlamıyorum. Besbelli ki genç Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli burada sağlamlaştırıldı, ölümsüz yaşayışı burada taçlandırıldı’ diyerek vurgulamıştır.

Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları olarak, bu bilinç ve inançla ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün; ‘Türkiye Cumhuriyeti yalnız iki şeye güvenir.Biri milletin kararı, diğer en ağır ve müşkül şartlar içinde dünyanın takdirine hakkıyla layık olmak niteliği kazanan ordumuzun kahramanlığı’ sözünde ifade ettiği güvenine layık olmak, bağrından çıktığımız yüce Milletimize en güzel şekliyle hizmet vermek için var gücümüzle çalışmaya devam edilecektir.

30 Ağustos gününü bizler için önemli kılan bir diğer hususta, bugünün aynı zamanda ‘Türk Silahlı Kuvvetler Günü’ olmasıdır.

Bu tarihi gün vesilesiyle; başta ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları ile vatanın bütünlüğü ve şanlı bayrağımızın daima hür bir şekilde dalgalanması uğrunda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, kahraman gazilerimizi şükranla anıyoruz” diyerek, büyük zaferin bir kez daha kutlu olmasını temenni etti.

Program, öğrencilerin okuduğu şiirler ve ardından tören geçişiyle sona erdi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık