Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı

​​​​​​​Milas Belediyesi tarafından organize edilen Cumhuriyetimizin 97’nci yılının kutlandığı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları pandemi koşullarında, sosyal mesafeye dikkat edilerek vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı

Kutlama programı kapsamında Milas Belediyesi Ek Hizmet Binası önünde toplanan vatandaşlar buradan arabalara binerek konvoy oluşturdu. Coşkulu marşlar eşliğinde Milas sokaklarında gerçekleştirilen konvoya katılım yoğun olurken, Milaslı vatandaşlar da bu coşkuya balkon ve pencerelere çıkıp bayraklar sallayarak ortak oldu.

Vatandaşlar, Milas Belediye Başkanı Av. Muhammet Tokat ve yanında bulunan, Millet İttifakı ortakları Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı İlgin Göktepe ve İYİ Parti Milas İlçe Başkanı Kasım Özkan’ a sevgi gösterilerinde bulundu.

Kenti dolaşarak, Atapark’ta tamamlanan konvoyu, burada vatandaşlar ve davul zurna ekibi karşıladı. Başkan Tokat davul zurna eşliğinde zeybek oynadı. Saatler 19:23’e yaklaşırken önce saygı duruşunda bulunulup Cumhuriyetimizin  ilanını anımsatan 1923 yılına ithafen saat 19:23’te İstiklal Marşımız okundu. Aynı saatte sadece alandaki değil, evlerindeki vatandaşlar da bayraklarla bezenen pencereler ve balkonlardan, hep bir ağızdan İstiklâl Marşı’nı söylediler.

İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bir konuşma gerçekleştiren Milas Belediye Başkanı Av. Muhammet Tokat, 30 Ekim 1923 günü Atatürk’ün İsmet İnönü’ye yazdığı mektuptan bir bölüm okudu.

Daha sonra konuşmasına devam eden Başkan Tokat; “Cumhuriyet en büyük bayramımızdır. Bir aydınlanma devrimidir. Bilimi rehber edinmiştir. Laiktir. Kendi öz kaynaklarıyla başarılmış bir kalkınma hamlesidir. Bir çağdaşlaşma projesidir. Kimsesizlerin kimsesidir. Bireylerin eşitliği esasına dayanır. Antiemperyalisttir. Tam bağımsızlıkçıdır. Egemenlik kayıtsız şartsız ulusundur. Yurtta sulh dünyada sulh anlayışıyla hareket eder. Hedefi tam çağdaş demokrasidir” dedi.

Başkan Tokat konuşmasının sonunda “Sen kimsin” sorusuna tek ve net yanıtım: “Atatürk’ün aydınlık yolunda, yurtsever bir Cumhuriyet çocuğuyum” açıklamasında bulundu.

Konuşmasını tamamlayan Milas Belediye Başkanı Av. Muhammet Tokat, vatandaşlara Andımızı okuttu. Andımızın okunmasının ardından toplanan kalabalık davul zurna eşliğinde eğlenirken, çocuklar Başkan Tokat ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık