‘Cumhuriyet Çiçekleri’nden renkli görüntüler …

Adem KANKAYNAR -

‘Cumhuriyet Çiçekleri’nden renkli görüntüler …

‘Süper Dadım’ olarak da bilinen Özel Milas Anaokulu öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesinde, hazırladıkları gösteriyle büyüklerinin karşısına çıktılar. Atatürk’ün kendi sesine de yer verilen gösteride ‘Biz Cumhuriyet Çiçekleriyiz’ adlı şarkı ve ‘Türk Bayrağı oluşturma’ gösterileri salondakiler tarafından ayakta alkışladı.

Sunumunu, okul öğretmenlerinden Ayşenur Karadayı’nın yaptığı etkinlik, Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’nu hınca hınç dolduran Milaslılara keyifli ve renkli bir gece yaşattı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşımızın okunmasıyla başlayan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı gösterileri sırasında, sahnedeki çocuklarını cep telefonlarıyla görüntülemeye çalışan ebeveynler, gecenin bir başka renkli görüntüsünü oluştururken, öğretmenlerse sahnede çocukları tutabilmek, hareketlerin doğru yapılmasını sağlamak adına yoğun bir çaba harcadılar.

Gecenin ilk sürprizi, okul öğrencilerinden Ege Demir’in İstiklâl Marşı’nın ilk iki kıtasını ezbere okuyarak başlamasıydı. Henüz 5 yaş grubunda olan minik Ege, sahne performansıyla büyüklerinden alkış alırken; minikler tarafından büyük bir ustalıkla sunulan ront gösterileri, yöresel halk oyunları, jimnastik gösterileri, defile, karton-çöp poşetleri-pet bardak gibi artık materyallerden elde edilen kıyafet ve araç-gereçlerin sunumu, izleyenlerden büyük alkış aldı.

Etkinliğin son bölümünde Atatürk’ün, kendi sesine de yer verildiği ‘Biz Cumhuriyet Çiçekleriyiz’ adlı şarkı ve ‘Türk Bayrağı’nın doğuşunun anlatıldığı gösteri, salondaki coşkuyu bir kat daha arttırdı.

Gece, öğrenci ve öğretmenlerin toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık