Cumhuriyetimiz 94 Yaşında! Bayramımız kutlu olsun!

A. Kemal KAŞKAR -

Cumhuriyetimiz 94 Yaşında! Bayramımız kutlu olsun!

Cumhuriyetimizin 94’üncü yaşgünü Milas’ta da büyük coşkuyla kutlanacak.

94. yılı kutlamaları, bugün saat 13’te başlayıp 29 Ekim Pazar günü saat 24’te sona erecek.

Bugün saat 13’te Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı tarafından Atatürk anıtına çelenk sunumuyla başlayacak olan Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında bu akşamı saat 20’de Milas Kaymakamlığı ve Milas Belediye Başkanlığı tarafından Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonunda bir resepsiyon düzenlenecek.

94. yıl kutlamaları 29 Ekim Pazar günü saat 09.00’da Milas Kaymakamı Eren Arslan’ın tebrikleri kabulü ile devam edecek. Kutlama programı çerçevesinde Milas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından halk oyunları gösterisi sergilenecek ve çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödülleri takdim edilecek.

Fener Alayı ve Cumhuriyet Konseri

Cumhuriyetimizin 94. yıldönümü kutlamaları Milas Belediyesi tarafından düzenlenen Fener Alayı ve Cumhuriyet konseri ile 29 Ekim akşamı da devam edecek.

29 Ekim Pazar akşamı saat 19’da Milas Belediyesi ana hizmet binası önünden başlayacak Fener alayı yürüyüşü Atapark’ta sona erecek. Fener alayı sonunda ise Milas’ın sevilen rock grubu PUSULA, Cumhuriyet konseri verecek.

Davet

94’üncü yıl coşkusunu birlik ve beraberlik içinde kutlamak için tüm vatandaşları bayrakları ile beraber Fener alayı ve Cumhuriyet konserine davet eden Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, tüm vatandaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutladı.

Mesajlar

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız dolayısıyla, dün baskıya hazır hale gelinceye dek gazetemize ulaşan mesajlar ise şöyle …

Muğla Milletvekili Hasan Özyer

İşgal altındaki kadim vatanımızda, bağımsızlık mücadelesi başlatan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, “Ya istiklal ya ölüm parolası” ile çıktıkları yolda büyük bir başarıya imza atmıştır. Yokluklar içinde büyük fedakârlık ve kahramanlıklarla kazanılan Kurtuluş Savaşı’nın sonucunda TBMM açılmış, 29 Ekim 1923 tarihinde de Atatürk, milletvekilleri ile görüşerek “Cumhuriyet”i ilan etmiştir. Türkiye devletinin yönetim biçimi “Cumhuriyet”, adı da “Türkiye Cumhuriyeti Devleti” olarak belirlenmiştir.

Atatürk’ün ifade ettiği üzere; “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” ilkesi ile milli irade hakim olmuştur. Ülkemizi, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma hedefi Cumhuriyet ile taçlanmıştır.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti, günümüze değin içeriden ve dışarıdan vatanımıza ve milletimize kast eden mihraklara karşı dimdik ayakta kalmayı başarmıştır.

Gazi Meclisimize ve milletimize karşı hain darbe girişiminde bulunan FETÖ terör örgütü dahil, tüm terör örgütleri ile mücadelede kararlılığımız aratarak devam etmektedir. Bütün engellemelere karşın; her alanda büyüyen ve gelişen ülkemiz, milli iradeye sadık kalarak, Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatacak azim ve kararlılıktadır. Hedefimiz Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılı olan 2023’te daha gelişmiş ekonomisi, demokrasisi, eğitim ve hukuku ile her alanda örnek gösterilen ülkeler arasında yer almaktır. Bu hedefler doğrultusunda, ülkemizin ihtiyaç duyduğu acil yapısal reformları yapmayı bir görev biliyoruz.

Atatürk’ün, “Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz” sözünde anlam kazandığı üzere, geleceğimiz olan gençlere büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir. Gençlerimizin de bu bilinçle hareket edeceğine inancımız tamdır.

“Türk ulusunun yaradılışına ve yaşantısına en uygun olan yönetim şekli cumhuriyettir” sözü; Türk Milletinin milli irade, bağımsızlık ve eşitlik gibi değerlere verdiği önemi göstermesi açısından anlamlıdır. Çünkü Cumhuriyet; içinde bu kavramları fazlası ile barındırmaktadır.

Yaşanılan tüm zorluk ve sıkıntılara karşın büyük bir inanç ve kararlılık gösterilerek kazanılan Kurtuluş Savaşı ile adeta küllerinden yeniden doğan Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Milleti sonsuza kadar var olacaktır. Bizlere bu toprakları vatan olarak bırakan ve Cumhuriyetimizi kuran Atatürk ve arkadaşlarını rahmet ve saygı ile anıyor, Cumhuriyet Bayramımızı en içten dileklerimle kutluyorum.

Muğla Valisi Esengül Civelek

Aziz Muğlalı Hemşehrilerim,

Tarih boyunca ortaya koyduğu kahramanlıklar ve kazandığı zaferler dilden dile aktarılan Türk Milletinin en büyük bayramı olan Cumhuriyetimizin 94. yıldönümünü kutlamanın mutluluğunu milletçe yaşıyoruz.

Cumhuriyet, getirdiği yenilikler ve atılımlar ile Türk Milletine yeni ufuklar açmış, ekonomik, sosyal ve siyasal yaşantımıza bir dinamizm getirerek tarihimizin en büyük çağdaşlaşma hamlesi olmuştur. Millet olarak atalarımızdan aldığımız tarihi mirasın sorumluluğunu hisseden, bugünü kavrayan ve geleceğe ışık tutan, ilme irfana sahip gençler yetiştirmek mecburiyetindeyiz.

Ülkemizin birlik ve beraberliğine gölge düşürmeye çalışan, bölünmez bütünlüğümüze ve demokrasimize zarar vermek isteyen karanlık mihraklara karşı da, Cumhuriyetimizin kazandırdığı değerlere, kararlı emin adımlarla yürümeye devam edeceğiz. Hiç şüphe yok ki, istiklalimizin ve istikbalimizin sembolü olan Cumhuriyetimizi ve kazanımlarını korumak, el birliği ve gönül birliği ederek ecdadımızın mirasına sahip çıkmak, onu gelecek nesillere aktarmak için milletimizin her bir ferdi, dün olduğu gibi bugün de aynı ruh ve kararlılığa, aynı özveriye sahiptir.

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin 94. yılını kutluyor, başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu kutsal topraklar üzerinde bizlere bağımsız yaşama onuru kazandıran ve eşsiz fedakârlıkları ile milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün Şehitlerimizi ve Gazilerimizi rahmet, şükran ve saygıyla anıyorum.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün

Türkiye’de yaşayan bütün vatandaşları demokrasi ve özgürlükler ışığında bir arada tutan, ülkemizin temeli, harcı olan Cumhuriyet’in 94. yılında gururluyuz. Cumhuriyet’in sağladığı demokrasi, özgürlük, insan hakları, eşitlik, adalet gibi değerlere her zamankinden daha fazla sahip çıkmamız gerekiyor. Doğusundan batısına, 7 den 70’e Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde birlik olmuş Türk Milleti’nin güçlü dünya devletlerine karşı verdiği ve galip geldiği Ulusal Kurtuluş Savaşı’ndan sonra 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet ilan edilmiştir. Cumhuriyet, 1923 yılından beri Atatürk ilke ve devrimleri ile aydınlanan bu topraklarda halkın hür iradesinin demokrasiye yansıması, özgürlüklerimizin, geleceğimizin teminatıdır. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk; “Türk ulusu büyüktür, özgürlüğü ve barışı sever. Canı pahasına da olsa, Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatacak güçtedir. Ve yaşatacaktır. Cumhuriyet, etnik kökeni ne olursa olsun tüm yurttaşlarını Türk Ulusu çatı kimliğinde birleştirmiştir. Cumhuriyet, demokratik idarenin tam ve mükemmel bir ifadesidir. Bu rejim, halkın gelişimini ve yükselişini sağlayan, onlardan esirlik, soysuzluk, dalkavukluk hislerini uzaklaştıran bir yoldur” sözleriyle cumhuriyetin sadece bir yönetim biçimi olmadığını, demokrasisi, özgürlükleri, gelişimi ile Türk ulusu için bir yaşam biçimi olduğunu bizlere göstermiş ve Türkiye Cumhuriyeti’ni “Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz” sözleri ile de bizlere emanet etmiştir. Cumhuriyetimizin 94. yaşında bütün vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor, ileri görüşlülüğü ile günümüze ışık tutmaya, bizlere rehber olmaya devam eden Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve tüm Şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum.

Milas Kaymakamı Eren Arslan

Kahramanlıkları destanlaşarak dilden dile aktarılan Türk milletinin en büyük günü olan Cumhuriyetimizin 94. yıldönümünü kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Cumhuriyet milli egemenliğe dayanan, gücünü halktan alan, iktidarın millete ait olduğu bir rejimdir. Bu nedenle ülkemizin kurum ve kuruluşları ile işleyen bir demokrasi düzenine, güçlü bir ekonomiye ve aktif bir dış politikaya sahip olması hiç şüphesiz ki cumhuriyetin en önemli kazanımlarıdır. Milletimizin şanlı tarihindeki en önemli noktalarından biri olan cumhuriyet, bağımsızlık ve hürriyetimizden asla taviz vermeyeceğimizin bir ifadesidir. Cumhuriyet, milletimizin çağdaş dünyada hak ettiği yeri alma kararlılığının göstergesidir. Cumhuriyet, birlik ve beraberlik içerisinde hareket ettiğimizde olmaz denileni başardığımızın kanıtıdır.

Değerli gençler, sevgili öğrenciler, bildiğiniz gibi içinde bulunduğumuz yüzyılda hiçbir dönemde görülmemiş bir hızla toplumsal, ekonomik ve siyasi alanlar başta olmak üzere, hayatın tüm alanlarında büyük bir gelişme yaşanmaktadır. Bu değişim sürecinde bilgi, toplumların itici gücü haline gelmiş, bilgiye ve teknolojiye sahip olmak üstünlük aracı olmuştur. Artık nitelikli insan gücüne sahip ülkeler ve bu ülkelerin insanları günümüz dünyasında söz sahibidirler. Bu ülkeler, dünyanın gücünü, refahını ve zenginliklerini sahiplenmektedirler. Büyük Atatürk’ün: “Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır” vecizesini rehber edinerek laf değil, daha çok hizmet üreterek, aziz milletimize kutsal vatanımıza karşı vazifemizi eksiksiz yerine getirdiğimiz takdirde, en büyük hedeflerimizi dahi kısa sürede gerçekleştirmemiz mümkün olacaktır. Yeter ki, Türk milleti olarak, en zor zamanlarda bile dünyaya sadakat ve vatanseverliğin eşsiz örneklerini göstererek bugünlere gelmiş büyük millet olduğumuzu unutmayalım. Yeter ki demokrasi ve hukukun üstünlüğünden taviz vermeyelim.

Milletimiz 15 Temmuz gecesi olduğu gibi tarih boyunca hiçbir düşmanına boyun eğmemiş, bu aziz toprakları yurt bilen, devletine, bayrağına, vatanına bağlı olan hiç kimseyi etnik aidiyeti, mezhebi veya yaşadığı yere göre ayrı tutmamıştır. Ecdadımız bizlere gözümüz gibi bakacağımız bir vatan ve kardeşliği miras bırakmıştır. Bu kutlu vatan hepimizindir. Türkiye, 78 milyon vatandaşın en kutsal hazinesidir. Acılarımız ortak, sevinçlerimiz ortak, dünümüz bir, geleceğimiz birliktedir. Erzurum ne ise Tekirdağ odur. Hakkâri ne ise Ankara aynıdır. Kahramanmaraş’ın kaderi Trabzon’un kaderidir. Bu kader bizi tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet idealinde birleştirmiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin ilanının 94. yılının büyük coşkusunu yaşadığımız bu günde; Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını, vatanın savunması, bölünmez bütünlüğü için mücadele eden tüm Şehit ve Gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, tüm vatandaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını içtenlikle kutluyorum.

DSP Muğla İl Başkanı Ali Durna

Bugün; imkansız gibi görünen çetin bir mücadelenin ardından kazanılmış ve millete armağan edilen en büyük hediyelerden biri olan Cumhuriyetin ilan edilişinin 94. yıldönümünü milletçe gurur ve coşku içerisinde kutluyoruz.

Aziz şehitlerin acılarını, kahraman gazilerimizin fedakarlıklarını da yüreğimizde hissediyor, bu kahramanlıkların neticesi olarak Türkiye Cumhuriyeti`nin demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olarak ilelebet yaşayacağını biliyoruz.

Türk Milleti, Cumhuriyetin şanlı geçmişini bilerek onu koruyup aydınlık geleceğine sımsıkı sarılacaktır. İçten ve dıştan gelen gerici, bölücü ve yıkıcı tehlikelere karşı Ulusumuz her zaman Cumhuriyeti korumuştur ve korumaya devam edecektir. Atatürk‘ün önderliğinde büyük Türk Milleti‘nin kanı, canı ve sonsuz emekleriyle kurulan Cumhuriyet‘in, tüm değerleriyle sonsuza değin yaşatılması, herkesin vazgeçilmez ortak sorumluluğudur.

Cumhuriyet, her şeyden önce barışın ve huzurun gölgesinde büyüyen demokrasi ağacıdır. Bu millet, sahip olduğu değerlere her ne koşul altında olursa olsun sahip çıkan, kardeşliği din, dil, ırk, mezhep gibi bölücü unsurlara feda etmemeye yeminli bir millettir. 94 yıl önce yaşananlar, bizlere bugünümüzü armağan edenlerin zaferiydi. Hem bizden öncekilere hem de bizden sonrakilere karşı taşıdığımız sorumluluk ağır, ancak bir o kadar da gurur verici. Bu bilinçle, her gün bir basamak daha yükselmek için neler yapabileceğimizin hesabını yapmalı, emanetçisi olduğumuz mirası bizden sonrakilere çok daha iyi koşullar altında teslim etmeliyiz.

Milletçe duygu birliğimizin büyük bir coşkuyla tezahür ettiği bugün, Cumhuriyetimiz için ortak değerlerimiz etrafında her zamankinden daha güçlü bir şekilde kenetlenme milli birlik ve beraberliğimizi gösterme günüdür. Bugün, bizi millet yapan yüksek değerlerimizin daha gür sesle yüceltileceği, geçmişte olduğu gibi tek yürek olarak haykırılacağı, el ele, gönül gönüle geleceğe daha bir güvenle bakılacak gündür.

İnanıyoruz ki; ülkemiz çağdaşlaşma hedefleri doğrultusunda, insanımız bilimde, sanayide, eğitimde ve diğer bütün alanlarda büyük bir mesafe kat edecek, elde edilen bu başarılarla Cumhuriyetimizi hep birlikte taçlandıracağız. Cumhuriyetin 94. yıldönümü vesilesiyle birlik ve beraberliğimizin timsali olan Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ü, silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi gönül borcu ve saygıyla anıyor, saygıdeğer yurttaşlarımızın cumhuriyet bayramını kutluyorum.

CKD Milas Şube Başkanı Gülden Sökelioğlu

Cumhuriyet rejiminin biz kadınlara sağladığı hakların bilincinde olarak;  Ata’mıza ve  emaneti olan Cumhuriyet’e sahip çıkacağımıza söz veriyoruz.

Cumhuriyetimizin 94.yılı kutlu olsun.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık