Denizden bir tonatık çıkarıldı
ÖNDER Haber - Bodrum Rotaract Kulübü üyeleri, “Rotamız Mavi” projesi kapsamında çevre bilincinin gelişimine katkı sunmak ve farkındalık yaratmak amacıyla Bodrum Belediyesi Dalış Ekibi’nin de desteğiyle deniz dibi temizliği yaptı

ÖNDER Haber -
Bodrum Rotaract Kulübü üyeleri, “Rotamız Mavi” projesi kapsamında çevre bilincinin gelişimine katkı sunmak ve farkındalık yaratmak amacıyla Bodrum Belediyesi Dalış Ekibi’nin de desteğiyle deniz dibi temizliği yaptı. Denizden çıkarılan atıklar ise heykele dönüştürülerek Bodrum’un merkezinde sergilenecek.
Bodrum Kumbahçe Mahallesi sahilindeki Halikarnas iskelesinde 6 Aralık 2015 tarihinde gerçekleşen etkinlikte, 2440. Bölge Bodrum Rotaract Kulübü 2015 – 2016 Dönem Başkanı Efe Uysal, Bodrum Belediyesi Dalış Ekibi’nde yeralan dalgıçlar Deniz Büyüksöylemez (Dalış Kaptanı), Nevzat Dıngıl ve Serdar Özpınar ile birlikte deniz dibi temizliği yaptı. Bodrum Rotaract Kulübü Yönetim Kurulu Üyeleri de dalgıçlar tarafından çıkarılan atıkları iskelede muhafaza etti. Yaklaşık üç saat boyunca suda kalan dalgıçlar tarafından yapılan temizlikte toplam bir tona yakın atık çıkarıldı. Deniz dibinden su yüzüne çıkarılan demir merdiven, akü, süpermarket arabası, tencere, tava, araç lastiği, vantilatör ve cam şişe gibi atıkları gören çevredeki vatandaşlarsa şaşkınlıklarını gizleyemedi.
Bodrum Rotaract Kulübü 2015-2016 Dönem Başkanı Efe Uysal, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Bu proje ile hedefimiz çevre bilincinin gelişimine katkı sunmak, küçükten büyüğe tüm bireylerde farkındalık yaratmaktır. Bu nedenle bugün, Bodrum Belediyesi’nin dalış ekibinden dalgıç arkadaşlarımızla birlikte dalış yaparak deniz dibi temizliği yaptık. Çıkardığımız bu atıkları da Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi’nden projemize ilgi gösteren heykel bölümü öğrencilerine teslim ederek Bodrum’u sembolize eden bir heykel yapılmasını sağlayacağız. Projemizi sadece Bodrum ve ülkemiz ile de sınırlandırmayacağız. İlerleyen günlerde, Uluslararası Rotary Kulübü ile de paylaşarak tüm dünyaya duyurmak için girişimlerde bulunacağız. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’a, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu’ya ve Bodrum Belediyesi ekiplerine de destekleri için teşekkür ederiz” dedi.
Etkinlik sonunda Bodrum Rotaract Kulübü Üyeleri, iskelede toplanan atıkları kıyıya taşıdı. Bodrum Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından sağlanan araç ile atıklar, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bodrum Güzel Sanat Fakültesi’nden projeye destek olmak isteyen heykel bölümü öğrencilerine teslim edilmek üzere uygun alana taşındı. Atıklar kullanılarak yapılacak olan heykel ise Bodrum merkezde, Bodrum Belediyesi tarafından gösterilen alanda sergilenecek.





