Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Deprem riski nedeniyle Doktor Mete Ersoy İlkokulu Merkez İlkokulu’na Taşınıyor..

​​​​​​​İKİLİ EĞİTİME GEÇİLECEK..

Deprem riski nedeniyle Doktor Mete Ersoy İlkokulu Merkez İlkokulu’na Taşınıyor..
  • 01 December 2021, Wednesday 11:10

Milas Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre Dr. Mete Ersoy İlkokulu’nun deprem riski taşıdığının rapor edilmesi üzerine, 23 derslikli okulun, Merkez İlkokulu’na taşınması ve burada sabahçı ve öğlenci olmak üzere ikili eğitim yapılması kararlaştırıldı.

Yapılan açıklamaya göre, okula yakınlık nedeniyle ve kapasite açısından en uygun okul olduğu için böyle bir karar alındığı bildirildi.

Eğitim sezonunun ortasında böyle bir karar alınmasının nedeninin ise, 2020 yılı Mayıs ayında Denizli Üniversitesi tarafından alınan numunelerin sonucunun Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yeni bildirilmesi olduğu açıklandı.

Kararın duyulması sonrası, öğrenci velilerinin sosyal medya üzerinden tepkiler göstermeye başladığı görüldü.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden paylaşılan bilgi notunda şu görüşlere yer verildi:

“2020 yılında riskli deprem hattında bulunan Muğla ve çevresinde yaşanan depremlerin ardından başlatılan deprem tahkik raporları çerçevesinde 1994 yılında Merhum Doktor Mete Ersoy tarafından yaptırılan Doktor Mete Ersoy İlkokulu’nun Denizli Üniversitesi tarafından 2021 Mayıs ayında alınan numuneler sonucunda deprem riski taşıyan okul olarak tespit edildiği, deprem tahkik raporları kapsamında öğrencilerin eğitim öğretim yapmalarına imkân vermediği ve tehlikeli olacağı sebebiyle yıkımına karar verildiği Müdürlüğümüze bildirilmiştir.

23 derslikli Doktor Mete Ersoy İlkokulunda öğrenim gören öğrencilerimizin eğitimlerine devam edebilmesi için taşınabileceği okullar ile ilgili sayısal bilgiler, adres yakınlığı ve sınıf seviyesi göz önünde bulundurularak bir çalışma yapılmıştır. Bu çalışma neticesinde Doktor Mete Ersoy Ortaokulu’nun 16 derslikten, Şehit Erkan Karataş İlkokulunun 11 derslikten oluştuğundan ikili eğitim ile dahi bu okulların yetersiz kaldığı; Milas Merkez İlkokulu’nun 23 derslikten oluşması, adres olarak her iki okulun birbirlerine yakın olması, her iki okul öğrencilerinin de yaş seviyelerinin aynı olması, ayrıca fiziksel olarak da (masa, sıra boyu, tuvalet özellikleri) her ikisinin ilkokul olması sebebiyle Doktor Mete Ersoy İlkokulu’nun Merkez İlkokulu binasında ikili eğitim yapacaktır.”                                                                                                                                              

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis