Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

DEVA Partisi İlçe Başkanı Demirtaş: “BUNDAN SONRASI TUFAN.”

​​​​​​​Milas Toprak Mahsulleri Ofisi’nin kiralanmasına bir tepki de DEVA Partisi Milas İlçe Teşkilatından geldi. DEVA Partisi Milas İlçe Başkanı Süleyman Demirtaş; “20 yılda bu ülkede ne var ne yok satanlar bugün gözünü Milas Toprak Mahsulleri Ofisi’ne dikmişlerse bundan sonrası tufan demektir” dedi.

DEVA Partisi İlçe Başkanı Demirtaş: “BUNDAN SONRASI TUFAN.”
  • 26 October 2021, Tuesday 10:39

DEVA Partisi Milas İlçe Başkanı Süleyman Demirtaş ve bazı ilçe yönetim kurulu üyeleri basın toplantısı düzenleyerek,  Milas Toprak Mahsulleri Ofisi’nin AK Parti Milas İlçe Yönetim Kurulu Üyesine 19 yıllığına kiralanmasının yanlış olduğunu belirtti. AK Parti Milas İlçe Başkanı Emin Çelik’in yaptığı açıklamada birden çok çelişkinin bulunduğunu belirten DEVA Partisi Milas İlçe Başkanı Süleyman Demirtaş, ihale sürecinin kendi hukukçuları tarafından en ince ayrıntısına kadar incelendiği belirtildi.

DEVA Partisi Milas İlçe Başkanı Süleyman Demirtaş’ın yaptığı açıklama şöyle:

“Değerli basın mensupları.

Malumunuz, 2 haftadır ilçemizin gündeminde Toprak Mahsulleri Ofisi’nin Ak Parti Milas İlçe Yönetim Kurulu Üyesine, 19 yıllığına kiralanması olayı var.

Bu konuda ilk açıklama Milas Ziraat Odası Başkanı Sayın İsmail Atıcı’dan geldi. İsmail Başkan, ‘Toprak Mahsulleri Ofisi Milaslı çiftçinin, üreticinin sigortasıdır. Milas TMO’nin kiralanması çiftçiyi, tüccara mahkum etmektir” diyerek yapılan işin yanlış olduğunu ve kararın iptal edilmesini talep etti.

Ziraat Odası Başkanının ardından CHP Muğla Milletvekili Sayın Süleyman Girgin konuyu meclis Bütçe Komisyonuna taşıdı ve oradan Tarım Bakanına konunun doğru olup olmadığını, doğru ise ihalenin hangi şartlarda yapıldığını, kimlerin katıldığını sordu.

Sayın Girgin’in ardından bu kez yine CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ve CHP Milas İlçe Başkanı Sayın Tüze Çetinkaya konuya ilişkin açıklamalar yaparak, konuyu hukuki yönden incelediklerini, kiralanma olayında ilginç noktaların olduğunu belirttiler. Yapılan açıklamalarda Milas Toprak Mahsulleri Ofisi’nin neden son 5-6 yıldır atıl durumda bırakıldığını da sordular.

Bu arada AK Parti Milas İlçe Başkanı Sayın Emin Çelik de bir basın toplantısı düzenleyerek, kiralama olayının sürecini anlattı. Hatta öyle süslü kelimelerle anlattı ki, kiralamayı yapan AK Parti Milas İlçe Yönetim Kurulu Üyesinin adeta ‘Kefen’ giyerek, ilçe yönetimi adına ofisi kiraladığını söyledi.

Elbette Sayın Çelik’in açıklamasında çok daha ilginç noktalar var.

Örneğin Sayın Çelik diyor ki;

-“ Milas’ın çiftçisini, tarımını tekrar canlandırmak için girdiğimiz girişimler sonucunda bu hale geldik. Bu özel teşebbüsün yaptığı bir iş değildir. Milas tarım ve ziraatına yakın olan tüm STK’lar bu yapının içerisinde olacaktır, olması teklif edilecektir. Milas çiftçisi bu kadar korunmaya çalışılırken, buranın peşkeş çekildiğine yönelik iddiaları şaşkınlıkla izliyoruz. Milaslı için Milas’ın çiftçisinden, ziraatçısına her vatandaşın derdi bizim derdimiz. Çözmek için mücadele edeceğiz.”

-“ Milleti boş vaatlerle kandıranların aynı dürüstlüğü gösterip gösteremeyeceklerini görmek isteriz. İlçemizdeki 114 köyün hepsiyle hukukumuz var. Burada önüme çıkan 3 büyük problem; yem fiyatlarının, mazot ve gübre fiyatlarının çok olmasıydı. Bu sıkıntılar beni hep meşgul etmiştir. Oturduğumuz makamlar suya sabuna dokunmayayım risk almayayım makamları değil. Bu millet için faydalı olamadığım anda burada oturmam.”

-“Ofis kiralama işi 4 defa ihaleye çıktı. Bu 4 ihalenin 3’ünde hiçbir firma ihaleye girmedi. Yönetim Kurulu Üyemiz, bu kurtuluş reçetemiz için bir kefen giydi. Kendisinden özür diliyorum atılan manşetlerle ilgili. Biz Milas tarım ve hayvancılığını kurtarmak için girdiğimiz bu yatırımda kendisini kurban verdik. Kendisinin bu noktada en ufak bir talebi de olmadı.”

Değerli arkadaşlar, öncelikle AK Parti Milas İlçe Başkanı Sayın Emin Çelik’in açıklamasını ilk okuduğumda gerçekten şaşkınlığa düştüm. Sayın başkan, tohum, gübre, ilaç ve mazot gibi temel girdi maliyetlerinin yüksek olduğunu söylüyor. Teşekkür ederiz Sayın Başkan. Böyle bir itirafı sizin ağzınızdan duymak hepimiz için çok değerli. Ancak Sayın başkan yaklaşık 20 yıldır bu ülkeyi yöneten siyasi iradenin kendileri olduğunu ya unuttu, ya da ‘günah’ çıkarıyor, yani Milaslı çiftçiden bu yüksek maliyetler için özür diliyor.

Hatta Sayın Başkan, ‘Oturduğumuz makamlar suya sabuna dokunmayayım risk almayayım makamları değil. Bu millet için faydalı olamadığım anda burada oturmam” diyor. Ben şimdi soruyorum: Ne yapacaksınız Sayın Başkan mazot, gübre, ilaç, tohum maliyetlerini mi düşüreceksiniz? Yoksa düşürülmesi için talimat mı vereceksiniz? Bu cümleleri bir siyasetçinin kullanması ya çiftçilerle dalga geçmek, ya da yaşananların farkında olmamaktır.

Sayın Başkan başka bir ifadesinde, ‘Yönetim Kurulu Üyemiz, bu kurtuluş reçetemiz için bir kefen giydi. Biz Milas tarım ve hayvancılığını kurtarmak için girdiğimiz bu yatırımda kendisini kurban verdik. Kendisinin bu noktada en ufak bir talebi de olmadı” diyor.

Doğrusu biz bu arkadaşı müteahhit olarak biliyoruz. Yani iş adamı olarak tanıyoruz. Bugün ülkenin içinde bulunduğu ekonomik şartlarda hangi ticaret erbabı para kazanmayacağı bir işe girer? Buna inanmamız gerçekten mümkün değil.

Aslında Sayın başkanın açıklamasında birçok çelişkiyi görmek mümkün. Yani hem sorun var diyor, hem de Milaslı çiftçinin kurtuluşunun kendilerinin olduğunu söylüyor. Çiftçiyi bu hale getiren kim? Madem kurtarıcı sizdiniz yıllardır ilçe teşkilatlarınız neden yapmadı? Siz ilçe başkanı olduğunuzda Mazot, gübre, ilaç gibi temel girdilerin fiyatı neydi, bugün ne kadar? Siz bu arada neredeydiniz? Neden bu artışlara dur demediniz? Ya da Milaslı çiftçiyi kurtaracak projelerinizi bugüne kadar neden hayata geçirmediniz?

Çiftçi, ekecek tohum, atacak gübre-ilaç bulamıyor. Siz hangi tarımsal kalkınmadan söz ediyorsunuz? Sayenizde hayvancılık da can çekişiyor. Siz o tesisle hangi tarımı, hangi hayvancılığı ayağa kaldıracaksınız? Milaslı çiftçinin bankalara ne kadar kredi borcu olduğu konusunda bir fikriniz var mı? O çiftçilerin elinden tarlaları haciz yoluyla alınırken neredeydiniz?

Aslında bu kiralama işinin altında ne olduğunu Sayın Başkan da biliyor, tüm Milas halkı da. Bugün söyledikleri sadece ve sadece hamasi nutuk... Yıllardır Türk çiftçisini zerre kadar düşünmeyen tarım politikası uygulayanlar bugün çiftçinin, üreticinin dostu olduğunu söylüyor.

İşin hukuki boyutu nedir, ne değildir ben bilemem, çünkü hukukçu değilim ancak konuyu bizim hukukçu arkadaşlarımız da inceliyor. İhale nasıl ilana çıkarıldı, hangi yayın organlarında, nerelerde yayınlandı. İhale şartları yerine getirildi mi? Kiralama bedeli ne kadar? Tüm bunlar araştırılıyor. Bu konuda varsa bir sorun onu da günü geldiğinde Milas halkı ile paylaşırız.

Siyasetçiler olarak bizlere düşen kendi halkımıza doğruları söylemektir. 20 yılda bu ülkede ne var ne yok satanlar bugün gözünü Milas Toprak Mahsulleri Ofisi’ne dikmişlerse bundan sonrası tufan demektir. Kısaca Sayın AK Parti İlçe Başkanı Emin Çelik’in açıklaması, halk arasında ‘boş laf’ demek olan lafıgüzaftan öte bir şey değildir” dedi.

“SAYIN MUTLU NEDEN SESSİZ KALIYOR”

DEVA Partisi Milas İlçe Başkanı Süleyman Demirtaş’ın ardından söz alan İlçe Başkan Yardımcısı Nazmi Yükselen ise; “İlçe başkanımızın açıklamalarına küçük bir katkı sunmak istiyorum. Konu gündeme geldiğinde açıklama ihaleyi alan müteahhit değil de İlçe Başkanı Sayın Emin Çelik’ten geldi. Oysa ihaleyi alan müteahhittin bir basın toplantısı düzenleyerek konuyu kendisinin açıklamasını beklerdik. Neden günlerdir sessizliğini koruyor? diye sordu.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık