Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Deve ve boğa güreşlerine vatandaşların ilgisi yoğun oldu

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, ilçemizde gerçekleşen boğa ve deve güreşi etkinliklerine katıldı.

Deve ve boğa güreşlerine vatandaşların ilgisi yoğun oldu
  • 29 November 2021, Monday 16:08

Ege Bölgesi’nin şampiyon develerinin katıldığı sezonun ilk deve güreşi Bafa Mahallesi’nde gerçekleşti. Aynı gün ve saatlerde Küçük Dibekdere Mahallesi’nde ise Boğa güreşi etkinliği gerçekleşti.

Başkan Tokat ve beraberindeki heyet ilk olarak Küçük Dibekdere Mahallesi’nde gerçekleşen Boğa Güreşine katıldı. Heyet daha sonra Bafa Mahallesi’ne geçerek, sezonun ilk deve güreşine iştirak etti.

Başkan Tokat’a Milas Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Ateş, Halil Mutlu, Belediye Meclis Üyeleri, CHP Milas İlçe Başkanı Tüze Çetinkaya ve ilçe yönetimi eşlik etti.

Sizlerle bir araya gelmekten son derece mutluyuz

Alanda vatandaşlar tarafından yoğun ilgiyle karşılanan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, vatandaşları selamlamasının ardından bir konuşma gerçekleştirdi.

Başkan Tokat; “Bu güzel havada Bafa’da sezonun ilk güreşi olarak, deve güreşinde sizlerle bir araya gelmekten son derece mutluyuz. Emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum. Yörük geleneğimizi yaşatmak ve bunu gelecek nesillere aktarmak adına çok önemli bir görevi yerine getiriyoruz. Başta tertip komitemiz, muhtarımız, devecilerimiz, sponsorlarımız ve bütün emekçilerimizle burada güzel bir organizasyon yerine getiriliyor. Bir yandan Dibekderesi’nde Boğa güreşi bir yandan Bafa’da deve güreşi neşeli ve coşkulu bir hafta sonu yaşıyoruz.

Çok zor günler geçirdik. Çok acılar çektik. Ülkemiz ekonomik ve sosyal olarak sıkıntılardan geçiyor. Morale ihtiyacımız var. Bir araya gelmeye ihtiyacımız var. Daha fazla kucaklaşmaya ihtiyacımız var. Bu deve güreşleri ve boğa güreşleri yörük gelenekleri bizim bir araya gelmemiz konusunda çok önemli bir işlev görüyor.

Milas için aşkla çalışıyoruz

Bugünü bize ayırdığınız için buraya geldiğiniz için hepinize yürekten teşekkür ediyoruz. Bafa’yı bu coşkuyla, bu kalabalıkla görmekten son derece mutlu olduğumu belirtmek istiyorum. Gerek bu tür etkinlikler gerekse Bafa’da yaptığımız diğer hizmetlerle Bafa’nın geleceğini daha da yükseltmek ve yüceltmek için çabalıyoruz. Sizleri saygı ve sevgi ile selamlıyorum. Önümüzdeki yıllarda daha büyük organizasyonlarda sizlerle bir arada olmayı yürekten istiyoruz.

Yörük geleneği için aşk’la çalışıyoruz. Milas için aşk’la çalışıyoruz. Bafa için aşk’la çalışıyoruz” dedi.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis