Dibekdere’den fotoğraflar İzmir’de sergilenecek

A.Kemal KAŞKAR -

Dibekdere’den fotoğraflar İzmir’de sergilenecek

19 Aralık Pazartesi Günü, İzmir Alsncak’taki İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarihi Hava Gazı Fabrikası Kültür Merkezi’nde, içinde Dibekderemizin müzik (davul-zurna) kültürüne ilişkin fotoğrafların da yeralacağı bir güzel Fotoğraf Sergisi açılacak.

Sevgili Dursun Girgin, bu güzel gelişmeyi dün gazetemizdeki köşesinde dile-gündeme getirerek davette bulundu.

Selçuk Özgüleryüz ve Levent Yavuz tarafından hazırlanan ve genel anlamda ‘ağıt’ diye bilinip ‘Kürtçe uzun hava’ anlamına da gelen ‘Lavik’ adı altında açılacak olan serginin 25 Aralık’a dek gezilebileceği bildirildi.

 

Çok zengin bir kültür

hazinesine sahibiz

Selçuk Özgüleryüz ve Levent Yavuz, sergi ile ilgili tanıtım-davet açıklamalarında şunları söylüyorlar:

“Toplumların kimlik ve kişiliklerinin, en önemli göstergesi olarak kabul edilen, kültür ve sanat özelliklerinin, yaşatılması ve korunması büyük önem taşır.

Yaşadığımız coğrafya, insanlığın başlangıcından itibaren, zamanın işleyişine göre çok çeşitli medeniyetlere zemin teşkil etmiş, zengin kültür hazinesine sahiptir.

Günümüzde, misak-ı milli sınırları içinde, çeşitli etnik grupların yaşamı paylaştığı düşünülürse; müzik kültürü olarak ülkemiz, müziğin tüm boyutlarını içinde barındıran oldukça zengin bir içeriğe sahiptir.

Yaşadığımız topraklar, dünyanın en zengin folklor kaynaklarına sahip olduğu halde, bu özelliğinden yeteri kadar faydalanılmadığı, korumak ve ileriki zamanlara taşımak amacıyla, gereken ilginin gösterilmediği aşikardır.

İçinde bulunduğumuz yüzyıl itibarı ile usta-çırak ilişkisi ile, nota kullanmadan, hafızaya dayalı olarak bizlere kadar taşınan, müzik kültürümüzü, bilimsel temeller ışığı altında korumak ve devamını sağlamak, kendi kültürümüzü yaşatmak açısından önem arz etmektedir.

Etnik ayrımcılık, yerini etnik birlikteliğe acilen bırakmalı,

Var olmamızın yegane temelinin, paylaşılan kültür olduğunun farkına varılması dileği ile ...”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık