Dilencilere yönelik denetimler sıklaştı ama …

Melih KAŞKAR / Adem KANKAYNAR -

Dilencilere yönelik denetimler sıklaştı ama …

İlçemizdeki birçok kavşakta trafik ışıklarında bekleyen araçlardan para toplayan dilencilerle ilgili yaptığımız haber üzerine, öncesinde var olan denetimler daha da arttırıldı.

İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ve Zabıta, gün boyu çevre yolu üzerindeki kavşaklarda dilencilere yönelik denetimler yapıyor.

‘Duygu sömürüsü’ yaparak

Yaz aylarında yoğun bir trafiğin yaşandığı İzmir - Milas - Bodrum karayolunun ilçemizden geçen bölümü üzerindeki birçok kavşakta uzun zamandır dilencilerin, kırmızı ışıkta bekleyen araçlardan, küçük yaştaki çocukları kullanarak, bir anlamda insanlara ‘duygu sömürüsü’ yaparak para topladığı ile ilgili yaptığımız habere, yetkililer sessiz kalmadı. Haberin gazetemizde yayınlanmasının öncesinde de belirli aralıklarla yapılan denetimler, haberimiz sonrasında daha da artırılarak, dilenciler o kavşaklardan uzak tutulmaya çalışılıyor.

Ezilme tehlikesine aldırış etmeden

Daha henüz kundakta olan veya yaşını bile doldurmamış çocuğu kucağına alarak araç sürücülerinden para toplayan dilencilerin, son olarak, yaşları 10 - 12 arası olan kız çocuklarını araç sürücülerine gönderdiklerini, çocukları kullanarak maddi kazanç elde etiklerini dile getirmiştik. Dahası, sabahın erken saatlerinde iki - üç kişilik gruplar halinde çevre yolu üzerindeki kavşaklara konuşlanan dilencilerin, kırmızı ışıkta bekleyen araçların arasına dalarak, araç sürücülerinden para istediklerini, ezilme tehlikesine aldırış etmeden araçların arasında koşturduklarını duyurmuştuk.

Son olarak, kavşakta kendilerini görüntülerken, hiç rahatsızlık duymayan dilenciler, yoğun trafiğe ve kendilerini görüntüleyen basın mensuplarına aldırış etmeden dilenme faaliyetlerine devam ettiler.

Dilencilik yapmaya devam ettiler

Araç sürücülerinin büyük bir bölümü, kendilerinden para isteyen çocuklara birkaç lira uzatırken, orta refüjde bekleyen büyüklere de kızgınlıklarını ifade ediyorlar. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nde görevli bir zabıta memuru ise yaşı büyük olan dilencilere, yaptıkları işin bir suç olduğunu, özellikle de küçük yaştaki çocukların böyle bir işte kullanılmasının yasak olduğunu belirterek kavşaktan uzaklaşmalarını istedi.

Kısa bir süreliğine kavşaktan ayrılan dilenciler, zabıta memuru uzaklaştıktan sonra geriye dönerek, kaldıkları yerden dilencilik yapmaya devam ettiler …

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık