“Dirilişin Adı 15 Temmuz” konferansı düzenlendi

ÖNDER Haber / Adem KANKAYNAR

“Dirilişin Adı 15 Temmuz” konferansı düzenlendi

“15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri kapsamında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansa Vali Esengül Civelek, Muğla Milletvekilleri Mehmet Yavuz Demir, Yelda Erol Gökcan, Aksaz Deniz Üs Komutanı Tuğamiral İlker Özkan, Muğla Büyükşehir Belediyesi Başkanı Vekili Cumhur Çoban, Muğla Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, il protokolü, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve 81 il ve Türki Cumhuriyetlerden gelen öğrenciler katıldı.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Ensar Vakfı Genel Müdürü Hüseyin Kader, AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete ve 15 Temmuz Şaraçhane Gazisi Adviye Gül İsmailoğlu, 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını anlattılar.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal marşımızın okunmasının ardından program 15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan mücadelenin anlatıldığı kısa film gösterimiyle devam etti.

 

Vali Civelek “ 15 Temmuz bir kahramanlık destanıdır”

Konferansta yaptığı açılış konuşmasında, 15 Temmuz hain darbe girişiminin Türk Milletinin güçlü ve üstün iradesiyle demokrasi zaferine dönüştüğünü belirten Vali Civelek, 15 Temmuz bilinci ve ruhunun her daim canlı ve diri kalacağını ifade ederek, “15 Temmuz hain darbe girişiminde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde tarihi zaferlerle dolu aziz milletimiz, toplumsal birlik, beraberlik, dayanışma ile tek vatan, tek bayrak, tek devlet, tek millet ilkesinde kenetlenmiş, kadın erkek, genç yaşlı, çoluk çocuk meydanlardan milletin silahını, tankını, topunu millete çeviren vatan hainlerine karşı, ağır silahlara, uçaklara karşı vatan, bayrak aşkıyla, imanla dolu göğsünü siper ederek, ölümü göze alarak destansı bir milli direniş sergilemiştir” dedi.

15 Temmuz’un kahramanlık destanı olduğunu söyleyen Vali Civelek, “Hain darbe girişiminde milletimizin ve devletimizin bekasına kast edenlere karşı kahramanca mücadele edilirken şehitlerimiz ve gazilerimiz olmuştur. Şanlı direnişimizin tarihini yazan aziz demokrasi şehitlerimiz ile tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle, saygıyla anıyorum.Gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum” diye konuştu.

Konuşmasında daha sonra gençlere seslenen Vali Civelek, “Sevgili gençler, sizler bizim geleceğimizsiniz, umudumuzsunuz. Vatanımız ve bayrağımıza sahip çıkacak yarınlarımızsınız.Sizlere inanıyor, güveniyoruz. Bizlere düşen görev, sizleri vatan, bayrak, millet, ülke sevgisi dolu, kendisine, ailesine, milletine yararlı, çalışkan, üretken, bilgili, donanımlı gençler olarak yetiştirmek ve hep birlikte ülkemizin gelişmesi, kalkınması, ilerlemesi, güçlü Türkiye için 2023 yılı hedeflerimize ulaşmak için hep birlikte daha çok çalışmaktır. Rabbim bir 15 Temmuz gecesi daha Türk Milletine yaşatmasın” dedi.

 

Kadem Mete: “Böyle bir vatanda yaşamaktan gurur ve mutluluk duyuyorum”

Konferansta, Marmaris’te o gece yaşananları anlatan AKP Muğla İl Başkanı Kadem Mete ise, darbe kalkışmasını, partisinin Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş’tan öğrendiğini belirterek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Televizyonu açtık ve bir darbe kalkışması olduğunu öğrendik. Hemen İlçe başkanlarım, yönetim kurulu üyelerimle irtibata geçerek bulabildikleri kadar kişiyle Marmaris’e Cumhurbaşkanımızın bulunduğu otele gelmelerini söyledim. Ardından il başkanlığı binamızın açılmasını ve bütün üyelerimize Cumhurbaşkanımızın bulunduğu otele gelmelerine yönelik mesaj atılmasını istedim” dedi.

Hemen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bulunduğu otele gittiklerini ve kendisini İstanbul’a doğru yolcu ettiklerini söyleyen Mete, “ İkinci kez otele doğru yöneldiğimizde yolda yoğun bir telefon trafiği gerçekleştirdik. Telefonla konuşurken arkadan silah sesleri geliyordu.Bu arada telefonla görüştüğüm Emniyet Müdürümüz, “Buraya gelmeyin, 2 arkadaşımız Şehit oldu, biri şu an kanlar içinde kucağımda” dedi.Biz gittik tabii ve gecenin zifiri karanlığında helikopter sesi geldi, ardından silah sesleri.Orada bulunan kalabalığa yatın yere bu kurşun sesi diyerek uyardığımı hatırlıyorum.Helikopterle suikastçı hainleri almaya gelmişler ve emniyet mensuplarımızın karşı koyması sonucu alamadan gittiler biliyorsunuz.Sonradan yakalanan hainler de söyledi.Onları almadan gittiği için onlar da helikoptere ateş etmişler.Sonrasında, hainler gecenin zifiri karanlığından da yararlanarak ormana kaçtılar” dedi.

Hainlerin bir süre kaçtıklarını ancak sonunda hepsinin yakalandığını söyleyerek, “Adeta alay edercesine yalanlar söyleyerek insanları kandırmaya çalışarak davalarda ifade verdiler. Ancak adalet tatbii kî tecelli etti ve hainler hak ettikleri gibi cezalandırıldılar” diye konuşan ve teşkilatçılığın önemine değinen Mete, sözlerini şöyle tamamladı:

“Muğla’nın dört bir yanından ilçe başkanlarımızla, yönetim kurulu üyelerimizle, bütün teşkilat mensuplarımızla Cumhurbaşkanımızın bulunduğu otelin önüne onu korumaya geldik. Orada sadece bizler değil her düşünceden insan darbeye karşı durmak için vardı.Eğer bir daha böyle bir girişimde bulunmayı düşünenler olursa diye söylüyorum.Bilsinler ki o gün elleri çıplak bir şekilde sokaklara çıkan milletimize artık hiçbir güç engel olamayacaktır. Bu milletin içerisinde o kadar fazla kahraman var ki, yeri ve zamanı geldiğinde ortaya çıkmak için adeta nöbet tutuyorlar. Burada siyasetin hiç bir önemi yok.15 Temmuz gecesi herkes sokaklara döküldü ve bir oldu, birlik oldu. Ben böyle bir ülkede, böyle bir vatanda yaşamaktan gurur ve mutluluk duyuyorum.”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık