‘Divin’ marka zeytinyağı da MİTSO’dan Coğrafi İşaret Etiketi aldı

ÖNDER Haber / Melih KAŞKAR -

‘Divin’ marka zeytinyağı da MİTSO’dan Coğrafi İşaret Etiketi aldı
  • 28 June 2017, Wednesday 6:45

Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nın (MİTSO) ilçemiz sınırları içinde, yöremize özgü Memecik türü zeytinlerden elde edilen zeytinyağına Türk Patent Enstitüsü’nden Coğrafi İşaret Tescil Belgesi almasından sonra Coğrafi İşaret talepleri ardı ardına gelmeye başladı. ‘Menteşe Som’dan sonra ‘Divin’ marka zeytinyağı için de Coğrafi İşaret Etiketi alındı. MİTSO tarafından özel olarak bastırılan coğrafi işaret etiketleri Divin zeytinyağı üreticisi Serhat Aslan’a teslim edildi.

Bir süre önce Ayvalık’ta düzenlenen 9. Ulusal, Naturel Zeytinyağı Kalite Yarışması’nda altın madalya kazanan ‘Divin’ zeytinyağı da, artık coğrafi işaret etiketiyle satışa sunulacak.

 

‘Divin’ marka zeytinyağının kısa öyküsü

MİTSO Basın Bürosundan verilen bilgiye göre, asıl işi Almanca mütercim tercümanlık olan Artvin Şavşatlı Serhat Aslan, bir süre önce mesleğini bırakmış ve Derince köyü yakınlarında Hazine’den kiraladığı zeytinlik alanda modern yöntemler uygulayarak zeytinyağı üretmeye başlamıştı. Serhat Aslan ürettiği zeytinyağını, kızı ve eşinin adlarını verdiği Divin ve Mira adlarıyla markalaştırdı. Bir süre sonra Zeytindostu Derneği tarafından Türkiye’nin önde gelen zeytincilik bölgelerinden Ayvalık’ta düzenlenen yarışmada Serhat Aslan, Milas’ın Derince köyü yöresindeki zeytinlerinden elde edilmiş Divin markalı zeytinyağı ile altın madalya kazanmayı başardı.

MİTSO’nun Milas yöresinde Memecik türü zeytinlerden elde edilen zeytinyağına Türk Patent Enstitüsü tarafından Coğrafi İşaret Tescili almasının ardından Serhat Aslan da MİTSO’dan Coğrafi İşaret etiketi almak üzere başvuruda bulundu. Akredite olmuş laboratuarlarda yapılan kimyasal ve duyusal analizler sonucunda Divin marka zeytinyağının Coğrafi İşaret standartlarına uygun olduğunun anlaşılması üzerine Aslan’a bin tane coğrafi işaret etiketi MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer tarafından teslim edildi.

 

“MİTSO, Coğrafi İşaret

alarak zeytinyağımızın

değerine değer kattı”

Zeytinyağı üreticisi Serhat Aslan kısa bir süre önce başladığı zeytinyağı üretiminde bir taraftan Ayvalık gibi çok önemli bir zeytincilik bölgesinde altın madalya kazanmayı başardığını, diğer yandan MİTSO’dan Coğrafi İşaret etiketi alma başarısı gösterdiğini belirterek, “Biz uyguladığımız bilimsel ve modern yöntemlerle yörede çok kaliteli zeytinyağı üretilebileceğini kanıtladık. Bu konuda yöremizdeki diğer üreticilerimizin de önünü açtık. Geleneksel yöntemlerle zeytinyağı üreten ve hak ettiği değeri bulamayan üreticiler de bizi örnek alarak kaliteli üretime yönelmeye başladılar. Çevremize örnek olmayı başardığımız için de sevinçliyiz, gururluyuz” dedi.

Serhat Aslan, bundan sonraki hedeflerinin Coğrafi İşaret etiketli Divin zeytinyağı ile ihracata yönelmek olduğunu söyleyerek, “Milas yöresi zeytinyağına Coğrafi İşaret almayı başararak çok büyük bir değer kazandıran MİTSO’ya da çok teşekkür ederim. MİTSO, Coğrafi İşaret alarak zeytinyağımızın değerine değer kattı” dedi.

 

“Milas zeytinyağının hak

ettiği değeri bulacağına

inanıyoruz”

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer de, Coğrafi İşaret etiketi almaya hak kazanan Serhat Aslan’ı kutlayarak, “Biz de size Milas yöresindeki geleneksel tarzda üretim yapmakta olan üreticilere örnek oluşturduğunuz için kutluyor ve teşekkür ediyoruz. Sizler gibi genç ve girişimci üyelerimizle Milas zeytinyağının tüm dünya pazarlarında hak ettiği değeri bulacağına inanıyoruz” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık