Diyabete karşı pedalladılar

14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısıyla Milas’ta ‘Diyabete karşı pedallıyoruz’ etkinliği düzenlendi. Çeşitli kamu kurumlarının yöneticileri ve öğrencilerin katıldığı etkinlikte diyabet konusunda toplumda farkındalığın artırılması ve diyabetin öneminin vurgulanması amaçlandı.

Diyabete karşı pedalladılar
  • 14 November 2019, Thursday 17:08

Milas Gençlik Merkezi Müdürlüğü Koordinatörlüğünde; KYK Milas Yurt Müdürlüğü, Milas İlçe Sağlık Müdürlüğü, Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle ‘Diyabete karşı pedallıyoruz’ sloganıyla bisiklet turu düzenlendi. 
Etkinlik öncesinde Milas İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından vatandaşlara yönelik ücretsiz kan şekeri ölçümü yapıldı. Saat 11.00’de Atapark’ta buluşan kamu kurumlarının yöneticileri ve personelleri, Milas Gençlik Merkezi’nin öğrencileri ve çok sayıda vatandaş; etkinlik öncesinde hatıra fotoğrafı çektirdi.
Hatıra fotoğrafının ardından açıklama yapan Milas İlçe Sağlık Müdürü Ergun Kırova, “Dünya Sağlık Örgütü ile Uluslararası Diyabet Federasyonu’nun 1991 yılında diyabet konusunda toplumda farkındalığın arttırılması ve diyabetin öneminin vurgulanması amacıyla “İnsülin Hormonu’nu’ 1921 yılında keşfeden Kanadalı tıp doktoru Frederick Banting’in doğum günü olan 14 Kasım tarihinin “Dünya Diyabet Günü” olarak kutlanmasını önermiştir. Dünya Diyabet Günü 1991 yılından beri her yıl, dünyanın her tarafında belirlenen değişik tema çerçevesinde çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. Uluslararası Diyabet Federasyonu’nun belirlediği ve tüm dünyada kullanılan 2018-2020 kapsayan 2 yıllık 14 Kasım Diyabet Günü teması ‘Diyabet ve Aile’dir. Bu iki yıl için aile temasının seçilmesinin amacı; diyabetin aile üzerindeki etkisi konusunda farkındalık yaratmak ve bu hastalıktan etkilenen aileleri desteklemek, aynı zamanda, diyabetin yönetimi, bakımı, önlenmesi ve eğitiminde ailenin rolünü vurgulamaktır. Dünya Diyabet Günü, şeker hastalığı konusunda halkı, hükümetleri ve medyayı bilgilendirmek (uyarmak) amacıyla çeşitli aktivitelerin yapıldığı bir gündür. Tüm dünyada diyabet farkındalığını artırmaya yönelik toplantılar, yürüyüşler, gösteriler, radyo/televizyon programları ve kan şekeri taramaları yapılmaktadır.” dedi.
Daha sonra ise bisiklet topluluğu Atapark’tan başlayarak yaklaşık 3 kilometre pedal bastı. Etkinliğin sonunda katılımcılara diyabet konusundaki farkındalık etkinliğine katıldıkları için teşekkür edildi.


 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 1 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık