Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

​​​​​​​“DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BU YIL İÇİNDE BAŞLAYACAK”

Adalet ve Kalkınma Partisi Muğla Milletvekili Mehmet Yavuz Demir, partisinin Milas İlçe Başkanı Emin Çelik ile birlikte Milas Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti. Ziyaret sırasında Milas'ta planlanan bazı yatırım projeleri hakkında da bilgi veren Demir, Milas'a doğalgaz getirilmesi için çalışmaların bu yıl içinde başlanacağını bildirdi.

​​​​​​​“DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BU YIL İÇİNDE BAŞLAYACAK”

            Adalet ve Kalkınma Partisi Muğla Milletvekili Mehmet Yavuz Demir, Milas için planlanan bazı yatırımlar hakkında MİTSO'da açıklamalarda bulundu. Partisinin Milas İlçe Başkanı Emin Çelik ile birlikte MİTSO'yu ziyaret eden Demir; MİTSO Meclis Başkanı Mustafa Yüksel ve Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer tarafından karşılandı. Milas için planlanan bazı yatırımlar hakkında açıklamalarda bulunan Muğla Milletvekili Mehmet Yavuz Demir, Milas'a doğalgaz getirilmesiyle ilgili gelişmeler hakkında da bilgi verdi. Demir "Milas'ımızın en büyük sorunlarından biri olan temiz ve ucuz enerji doğalgazı vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz. Doğalgaz çalışmaları bu yıl içinde başlayacak. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Fatih Dönmez ile sürekli temas halindeyiz" dedi.

            Milas - Ören ve Milas - Didim karayolları ile ilgili gelişmeler hakkında da   açıklamalarda bulunan Muğla Milletvekili Mehmet Yavuz Demir "Bölgemiz için son derece önemli olan Milas Ören karayolu projemizin de ödeneğinin ağustos ayı itibariyle çıkarılması için çalışmalar yapacağız. Aynı zamanda yıllardır Aydın ve Muğla için bir hayal projesi olan Milas'ın Kuşadası ve Didim gibi önemli turizm bölgeleriyle direkt bağlantısını sağlayacak Milas - Didim karayolu projesini de başlatıyoruz" diye konuştu.

            Yeni hastane binasına taşındığı için boşaltılan 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi binasının durumu hakkında da bilgi veren Adalet ve Kalkınma Partisi Muğla Milletvekili Mehmet Yavuz Demir "Eski Milas Devlet Hastanesini 30 hekimli Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, bir kısmını da yine bölgemizin önemli ihtiyaçlarından olduğunu düşündüğümüz yaşlı bakım evi olarak planlıyoruz" dedi. Demir daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü:

            "Bildiğiniz gibi yine Milas'ımızın uzun yıllardır eksiği olarak görülen Spor Salonunun yapı da büyük bir hızla devam ediyor. Devası bir spor kompleksi de gençlerimizin ve sporcularımızın hizmetinde olacak. eski spor salonumuzu da yıkılmadan yine gençlerimizin hizmetinde bırakacağız. Tüm bu projelerimiz çok kısa sürede hayata geçecek. böylelikle Milas için hayal niteliğinde olan yatırımları güzide ilçemize ve Muğla'mıza kazandıracağız"

            MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Muğla Milletvekili Mehmet Yavuz Demir'in ziyareti ve verdiği bilgiler için teşekkür ederek "Özellikle uzun süredir beklediğimiz doğalgazın Milas'a gelmesi bizim için çok önemli. Çünkü kışın Milas hava kirliliği nedeniyle yaşanmaz hale geliyor. Ayrıca Milas OSB'de de sanayi parsellerinin kuraları çekildi. Sanayi parsellerinin yatırımcılara tahsis işlemleri sürüyor. Kısa sürede orada fabrikalar yapılmaya başlanacak. Doğalgaz, Milas OSB için de çok önemli" dedi.

            Konuklarına Milas zeytinyağına AB coğrafi işareti alınmasıyla birlikte markalaşmada ve coğrafi işaretli zeytinyağı markası sayısında büyük bir artış olduğunu belirten Reşit Özer, "Milaslı zeytinyağı üreticilerinin şimdiki hedefi ihracat. Biz de bu konuda kendilerine yardımcı olmaya çalışıyoruz" diye konuştu ve Milas'a özgü diğer bazı ürünlere de coğrafi işaret almak için çalışmaların sürdürüldüğünü anlattı.

            Ziyaretin bitiminde MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Muğla Milletvekili Mehmet Yavuz Demir'e üzerinde UNESCO'nun geçici dünya mirası listesinde yer alan Beçin Kalesi ve Ortaçağ Kent Kalıntılarının olduğu bir anı tabağı ile AB coğrafi işaretli Milas zeytinyağı armağan etti.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis