Dr. Mete Ersoy Anadolu Lisesi’nde Mezuniyet coşkusu ...

ÖNDER Haber -

Dr. Mete Ersoy Anadolu Lisesi’nde Mezuniyet coşkusu ...

2015 - 2016 eğitim öğretim yılının sonu yaklaştıkça ilçemizdeki okullarda mezuniyet törenleri düzenlenmeye devam ediliyor…

Bu kapsamda, 3 Haziran Cuma günü Dr. Mete Ersoy Anadolu Lisesi’nde eğitim öğretim gören 12’nci sınıf öğrencileri için Okul Aile Birliği ve Okul Yönetimi tarafından okul bahçesinde mezuniyet töreni düzenlendi. Öğrencilerin ailelerinin de katıldığı törende katılımcılara keşkek, pilav ve ayran ikramında bulunuldu.

 

Bir nesli daha bugün buradan uğurluyoruz

Törenin açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Hasan Örenç, katılımcılara ‘hoşgeldiniz’ diyerek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bugünün haklı gururunu yaşayan, kalpleri heyecanla çarpan siz velilerimizi, öğrencilerimizi ve yakınlarını tebrik ediyorum. Değerli velilerimiz, emanet olarak aldığımız değerli evlatlarınızı, bütün idareci, öğretmen arkadaşlarımız, personelimiz ile hizmet ederek onların daha kendinden emin, ne istediğini bilen, hedefleri için cesaretle hareket eden bilgili, görgülü yaşamı seven, yaşatmayı görev bilen sevgi dolu bireyler olarak sizlere büyük bir mutluluk ve heyecan içerisinde tekrar takdim ediyorum. Öğrencilerimize yaklaşan LYS sınavlarında başarılar diler onlara olan desteklerinizin devamını temenni ederim.

Değerli meslektaşlarım, bir anne ve baba şefkati ile kucaklayıp, erdem ve bilgi ile donattığınız bir nesli daha bugün buradan uğurluyoruz. Onlara gösterdiğiniz kılavuzluk ve ilgi için sizlere teşekkür ediyorum.

Sevgili gençler, okula ilk başladığınız günden bugüne değin, eğitildiniz, bilgi ve erdemle donatıldınız, bugün bir mezuniyet yaşıyorsunuz. Biliniz ki her mezuniyet bir başka basamağın başlangıcıdır. Okul günleriniz, okul anılarına dönüşecektir. Sizlerin gelecekte başarıyla okulunuzu, bizleri ve ailelerinizi en iyi şekilde temsil edeceğinize olan inancımı ifade etmek istiyorum.

Sizden sahip olmanızı istediğimiz bazı vasıflar vardır. Sağlıklı olmanız, mutlu olmanız, ahlaklı ve başarılı olmanızdır. Hızla değişen bu dünyada değişimi kavrayınız. Kavrayınız ki çağdaş medeniyetler seviyesine bizleri taşıyınız. Sizlerin dürüst, adil iyi bir insan, değer ve tutumlara bağlı vatandaşlar olmanızı arzuluyorum.

Bütün toplumların ve ulusların umutları ve güvenceleri genç nesillerdir. Elbette bizim de geleceğimiz ve güvencemiz sizlersiniz. Bu gerçeği Ulu Önder Atatürk ‘Bütün umudum gençliktedir’ diyerek ülkeyi ve bütün değerlerini gençlere emanet ederek göstermiştir. İnanıyorum ki; sizler de umutları ve güveni boşa çıkarmayacak, ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyine çıkaracaksınız. Buna bütün kalbimle inanıyorum.

Saygıdeğer misafirler, Dr. Mete Ersoy Anadolu Lisesi yarınların güçlü ve büyük Türkiye’sini gerçekleştirmede, Milas ilçemizin en önemli eğitim kurumlarından biridir. Beş yüz öğrencisiyle en güçlü kurumlarındandır. Dolaysıyla bugünün bizlere yakışır, düzeyi yüksek mutlu bir gece olarak hepimizin anılarında yer almasını temenni ediyor, kıymetli vakitlerinizi ayırarak bu müstesna günde bizleri yalnız bırakmadığınız ve onurlandırdığınız için teşekkür ediyor, eksiklik ve kusurlarımızdan dolayı hoşgörünüze sığınıyoruz. Çevre sakinlerine verdiğimiz rahatsızlıklardan dolayı da özür diliyor, hoşgörülerine sığınıyorum. Bugünün husule gelmesinde katkısı olan Okul Aile Birliğimize değerli öğretmenlerimize sevgili öğrencilerimize ve siz değerli misafirlerimize teşekkür ediyorum.”

Okul Müdürü Örenç’in yaptığı konuşmanın ardından, okuldan 2015 - 2016 eğitim öğretim yılı birincisi olarak mezun olan 12 C sınıfı öğrencisi Emine Durmaz, okul kütüğüne plaket çaktı.

Mezuniyet belgelerini öğretmenlerinden alan 69 öğrenci daha sonra keplerini havaya atarak mezuniyetlerini kutladı.

Tören, halk oyunları gösterisi ve ikramla sona erdi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık