Dr. Mete Ersoy İlkokulu’na Teşekkür Belgesi verildi

Dr. Mete Ersoy İlkokulu’na Teşekkür Belgesi verildi
  • 08 January 2015, Thursday 7:53

ÖNDER Haber -

Muğla Valisi Amir Çiçek, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı protokolü ile hayata geçirilen ‘Beslenme Dostu Okul Programı Sertifika Töreni’ne katıldı.

Törende Beslenme Dostu Okul Programı kapsamında 14 okula sertifikaları verilirken; Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Hacettepe Üniversitesi işbirliğinde yürütülen "Türkiye Çocukluk Çağı Şişmanlık Araştırması" çalışmalarında araştırmaya katkı sağladıkları için Dr. Mete Ersoy ve Şehit Kamil Benler İlkokullarına teşekkür belgesi verildi.

Çocuklarımız üzerinde

obezite, tehlike sinyali

veriyor

Valilik Basın Bürosundan verilen bilgiye göre, Şemsi Ana Anaokulu’nda düzenlenen sertifika törenine Vali Çiçek’in yanısıra Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç, Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Nuri Ceyhan, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Yaşar Topal, sertifika almaya hak kazanan okulların müdürleri ve öğretmenleri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende bir konuşma yapan Vali Çiçek, "Böyle bir projenin sertifika töreninde bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Yapılan araştırmalara göre çocuklarımız üzerinde obezite, tehlike sinyali veriyor. Çocuklarımız yaşam boyu doğru beslenmeyi öğrenmeli, spor yapma konusunda da bilinçlendirilmelidir. Bu konuda ebeveynlere ve öğretmenlerimize büyük görev düşüyor" dedi.

Diğer okullarımıza

örnek olmalıdır

Beslenme Dostu Okul Programı kapsamında sertifika almaya hak kazanan okulları yürekten kutladığını dile getiren Vali Çiçek, "İlimizde 722 okul içerisinde 99 okul beyaz bayrak almış, 99 okul içinden de 40 okulumuz sertifika için başvuru yapmış, 14 okulumuz sertifika almaya hak kazanmıştır. Sertifika alan okullarımız diğer okullarımıza örnek olmalıdır" ifadelerini kullandı.

Diğer konuşmalar ve

belge töreni

Obezite ve beslenme alışkanlıkları hakkında bilgi veren MSKÜ Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Yaşar Topal, yapılan araştırmalara göre çocuklarda 2-5 yaş arası grupta % 8.4, okul çağı grubunda % 17.4, ergenlik dönemine giren çocuklarda ise % 20.5 oranında obezite olduğunu söyledi.

Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Nuri Ceyhan ise, ülkemiz genelinde 1099, ilimizde ise 14 okulun Beslenme Dostu Okul Programı kapsamında sertifika aldığını dile getirdi.

Beslenme Dostu Okul Programı kapsamında 14 okula sertifikaları Vali Çiçek tarafından verildi.

Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Hacettepe Üniversitesi işbirliğinde yürütülen "Türkiye Çocukluk Çağı Şişmanlık Araştırması" çalışmalarında araştırmaya katkı sağladıkları için Dr. Mete Özsoy ve Şehit Kamil Benler İlkokullarına teşekkür belgesi verildi.

Vali Çiçek Sertifika töreninin ardından Şemsi Ana Anaokulu’nda sınıfları gezerek çocuklarla yakından ilgilendi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık