Dr. Mete Ersoy Ortaokulu Mezuniyet Töreni yapıldı

ÖNDER Haber / Melih KAŞKAR -

Dr. Mete Ersoy Ortaokulu Mezuniyet Töreni yapıldı

Dr. Mete Ersoy Ortaokulu Mezuniyet Töreni, 18 Mayıs Perşembe günü akşamı, Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’nda yapıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşımızın söylenmesiyle başlayan etkinliğin başlangıcında bir konuşma yapan Okul Müdürü İbrahim Türker Yaşoğlu şunları söyledi:

“Değerli Velilerimiz, emanet olarak aldığımız değerli evlatlarınızı, bir ebeveyn olarak  Müdür Yardımcım, öğretmenlerim ve personelimizle hizmet ederek onların daha kendinden emin, ne istediğini bilen, hedefleri için cesaretle hareket eden bilgili, görgülü yaşamı seven, yaşatmayı görev bilen sevgi dolu bireyler olarak sizlere, büyük bir mutluluk ve heyecan içinde tekrar takdim ediyorum.

Sayın veliler, öğrencilerime Lise hayatında başarılar diler, onlara olan desteklerinizin devamını temenni ederim.

Değerli meslektaşlarım, bir anne ve baba şefkati ile kucaklayıp erdem ve bilgi ile donattığınız bir nesli daha bugün buradan uğurluyoruz. Onlara gösterdiğiniz kılavuzluk ve ilgi için sizlere teşekkür ediyorum.

Sevgili Öğrenciler, okula ilk başladığınız günden bugüne değin eğitildiniz, bilgi ve erdemle donatıldınız, bugün bir mezuniyet yaşıyorsunuz. Biliniz ki her mezuniyet bir başka basamağın başlangıcıdır. Okul günleriniz, okul anılarına dönüşecektir. Sizlere; gelecekte okulunuzu, bizleri ve ailelerinizi en iyi şekilde temsil edeceğinize olan inancım tamdır. Eğitim bir takım doğruları ve bilgileri toplayıp öğrenmek değildir. Eğitilmiş kişi akıllı seçim yapabilen, dolayısıyla değer yargıları olan, yaşamda amacı olup yönünü belirleyebilen kişidir.

Sizden sahip olmanızı istediğim üç şey: Sağlığınız, Mutluluğunuz, Ahlaklı ve başarılı olmanızdır.

Hızla değişen bu dünyada değişimi kavrayınız. Kavrayınız ki muasır medeniyetler seviyesine bizleri taşıyınız. Sizlerden dürüst, adil iyi bir insan, değer ve tutumlara bağlı olmanızı arzuluyorum.

Değerli Öğrenciler, bütün toplumların ve ulusların umutları ve güvenceleri genç nesillerdir. Elbette bizim de geleceğimiz ve güvencemiz sizlersiniz. Bu gerçeği Ulu Önder Atatürk, ‘Bütün umudum gençliktedir’ diyerek ülkeyi ve bütün değerlerini gençlere emanet ederek göstermiştir. İnanıyorum ki; sizler de umutları ve güveni boşa çıkarmayacak, ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyine çıkaracaksınız. Buna bütün kalbimle inanıyorum.”

Bu konuşmanın sonrasında mezuniyet etkinliği; Mezun öğrenciler adına yapılan konuşma, Bayrak-Flama devir teslimi, Öğrencilerin hazırladığı skeç, Plaket törenini, Okul Birincisinin Yaş Kütüğü’ne plaket çakması, Koronun seslendirdiği eserlerler, Halk Oyunları gösterisiyle sürdü ve Temsili Mezuniyet Belgelerinin verilmesiyle sona erdi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık