Dünya Veteriner Hekimler Günü kutlandı!

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Milas Veteriner Fakültesi’nde 27 Nisan Dünya Veteriner Hekimler Günü nedeniyle kutlama etkinlikleri düzenlendi.

Dünya Veteriner Hekimler Günü kutlandı!

Morfoloji binasında gerçekleştirilen etkinliklerin ilki olan ‘Sanatsal Anatomi Sergisi’nin açılışının ardından ‘Öğrenci Bitirme Ödevi Poster Sunumları’ gerçekleştirildi. Ayrıca geleneksel Türk oyunu olan “Aşık” oyunu oynandı.

Yoğun ilgi nedeniyle ikinci gün de açık tutulan ve Milas Sebahattin Akyüz Fen Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan ‘Sanatsal Anatomi Sergisi’nin açılışını Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke ile protokol üyeleri birlikte yaptı.  

Morfoloji binasında gerçekleştirilen etkinliklerin ilki olan ‘Sanatsal Anatomi Sergisi’nin açılışında konuşan fakülte dekanı Prof. Dr. Artay Yağcı şunları söyledi:

“Bugün burada, Dünya Veteriner Hekimleri Günü'nü kutlamak için bir araya geldik. Bu özel gün, veteriner hekimliğinin önemini vurgulamak ve veteriner hekimlerinin değerli katkılarını hatırlamak için önemli bir fırsattır.

Bildiğiniz üzere Veteriner hekimler, sadece hayvanların sağlığını korumakla kalmaz, aynı zamanda insan sağlığı ve hayvan refahı için de kritik bir rol oynarlar. Hayvanların sağlığını koruyarak, gıda güvenliğini sağlarlar ve zoonotik hastalıkların yayılmasını önlerler. Aynı zamanda, evcil hayvan sahiplerine rehberlik eder ve hayvanların refahını gözeterek toplumun genel sağlığını desteklerler.

Öte yandan veteriner hekimler doğal yaşamın korunmasında da kritik bir rol oynarlar. Vahşi yaşamı koruyarak, ekosistemlerin dengesini ve çeşitliliğini desteklerler. Bu da sadece hayvanlar için değil, aynı zamanda insanlar için de hayati bir öneme sahiptir.

Bu vesileyle Dünya Veteriner Hekimleri Günü'nde, veteriner hekimlerinin önemli rolünü hatırlarken, merhum Mehmet Âkif Ersoy ile Birinci Cihan Harbi ve Kurtuluş Savaşında şehit olan Veteriner Hekimlerimizi de burada rahmetle anıyoruz.”

Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke “Tüm veterinerlerimizin Veteriner Hekimler Günü’nü kutluyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından kesilen kurdele sonrasında protokol üyeleri ve davetliler ile Milas Sebahattin Akyüz Fen Lisesi öğrencileri sanatsal anatomi sergisini gezerek sergilenen eserlerle ilgili bilgi aldılar.

Veteriner Fakültesi öğrencilerinin bitirme ödevi posterleri de kutlamalara katılanlar tarafından ilgiyle izlendi.

Son olarak geleneksel Türk oyunu olan “Aşık Oyunu” oynandı.

Sanatsal Anatomi Sergimize gösterilen yoğun ilgi nedeniyle sergi, 27 Nisan Cumartesi günü 10.00 - 17.00 arasında açık kaldı.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık