Dünyanın En Büyük Begonvil Parkı Milas’ta!

ÖNDER Haber / Melih KAŞKAR -

Dünyanın En Büyük Begonvil Parkı Milas’ta!

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sami Kont ve Odanın Genel Sekreteri Kazım Sarıoğlu; Milas’ın Dörttepe mahallesinde, Bodrum karayolu kenarındaki Ağaoğlu Turizm İnşaat A.Ş.’ne ait fidanlığın yöneticilerinden, Gazeteci Can Pulak’ı ziyaret ettiler.

 

Can Pulak’tan öneriler

Bir süre önce Can Pulak’ın MİTSO’ya yaptığı ziyarete karşılık gerçekleştirilen ziyarette Milas turizminin geliştirilmesi için yapılması gerekenler de görüşüldü. Can Pulak, MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’e, Milas’a gelen turistlerin şehrin tarihi yerlerini dolaşabilecekleri bir taşıt yapılmasını ve tanıtım için Milas’a gazetecilerin ve sanatçıların davet edilmesini önerdi.

 

75 bin begonvil fidanı var

Ağaoğlu Turizm ve İnşaat A.Ş.’ye ait fidanlık hakkında da konuklarına açıklamalarda bulunan Pulak, tesislerinde 167 çeşit ağaç ve ağaççık olduğunu belirterek, “Burası aynı zamanda dünyanın en büyük begonvil parkı. Yunanistan’da 20 bin, İspanya’da 60 bin fidanlık begonvil bahçesi var iken bizde tam 75 bin begonvil fidanı var. Bu bakımdan dünyanın en büyük begonvil parkına sahibiz” dedi.

Fidanlıkta ayrıca 50 bin gül, 30 bin feniks, 20 bin palmiye ve çok çeşitli meyve ağaçlarının da olduğunu anlatan Pulak, “Fidanlığımız 400 dönüm bir arazi üzerine kurulu ve burada 14 işçi ve 4 yönetici çalışıyor” dedi.

Bu kadar az kişiyle bu kadar geniş bir fidanlığın yönetilmesinin şaşkınlık yarattığına dikkat çeken Can Pulak, “Fakat biz doğru bir yöntemle çalıştığımız için hiçbir aksaklık olmadan burayı verimli bir şekilde yönetebiliyoruz” dedi.

 

Can Pulak’a davet

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer de, Can Pulak’ın tecrübelerinden Milas’taki turizmin geliştirilmesi için yararlanmak istediklerini belirterek, “Sizin tecrübeleriniz bizim için çok önemli. Sizin önerilerinizi mutlaka değerlendireceğiz. Biz de Milas’ın kültür turizmi yönünden çok önemli bir yer olduğunu tüm dünyaya göstermek istiyoruz” dedi ve Can Pulak’ı 26 - 29 Nisan tarihleri arasında İzmir’de yapılacak İzmir Oliv Tech Zeytin ve Zeytinyağı Teknolojileri Fuarı’ndaki MİTSO standına davet etti.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık