Eczacının isyanı..

İlçemizdeki eczacılar da, pandemic günlerinde, hastanelerde Covid-19’lu hastaların tedavisinide en önde çaba gösteren sağlık çalışanlarının bir parçası. Öyle ya, hastalığa karşı ilaç almaya gelenler, covid ya da başka hastalıkların muhatabı. Ve bütün çalışma süresi boyunca, bu vakalarla yüzyüzeler.

Eczacının isyanı..
  • 28 November 2020, Saturday 11:36

Bunun böyle olduğunu gösteren ilginç bir ‘rapor’u paylaşıyoruz sizle.

İlçemizdeki Eczanelerden Karadeniz Eczanesi’nin sahibi ve mesul müdürü Meryem arkadaşımız, geçtiğimiz gün nöbetçiymiş ve nöbeti süresince yaşadıklarını bir rapor haline getirmiş ve sosyal medya hesabından paylaşmış. Rapor şöyle:

“Nobet raporu:

1) insanlarımız covid pozitifligi o kadar özümsemiş ki sıradan bir durum gibi, diğer hastalar gibi gelip eczanede bekleyip ilac alabiliyorlar... hic mi yakının yok e insan evladı?
2) hastaların bankaların kapısında üst üste binmesine eczanelerde alışık değildim, onu da gördüm, yerlere mesafe uyarı şeritleri çeksem, sözel uyarsam bile, covidli hastalarla içiçe olmak için yarıştılar
3) covid tedavisini kabul etmeyip ilacın yan etkilerini tartışacak kadar hepimiz doktor eczacı olmusuz!
4) nankör bir milletiz ki ABD bile favipiraviri ücretli olarak hastalara verirken, devlet siz iyi olun diye bu kadar pahalı bir ilaci size verirken, siz de azcık evinizde izole olmayı beceriverin ya, olimpiyatlık birsey degil ki bu!
5) saglik sistemi çökmek üzere. Dün acil hizmeti sunmak üzere en az 5 uzman hekim daha çalıştı ve gece yarısına kadar recete yazdılar, pcr aldılar. Üroloji doktorundan dis hekimine kadar herkes çalışırken bu sorumsuzluğa devam edersen seni tedavi edecek doktor bulamayacaksin!
6) en basitinden 10 gun önce zeytinde gözüme yaprak girmesi nedeniyle goz hekimine başvurdum, kontrol zamanımda doktorum covid sebebiyle karantinaya alındığı için tedavi sürem uzadı, bu en küçük örnek...
7) ücretli alınamayacak ilaclar için polemiğe girmek ve ‘başka eczanelerden alıyorum ücretli’ demek artık bayatladı; ha gercekten alabiliyorlarsa o meslektaşıma da Allah versin...
8) Şu andaki hastalık semptomlarıni iş ve sosyal kaygılar ile saklayan, eczaneden alacagi 2-3 ilaçla geçiştireceğini düşünen vatandas, sende çok ağır olmayabilir ama sen virüs yayıcısın ve herkesi enfekte ediyorsun! 
9) covid öncesi en ufak bir şeyde doktora giden millet, simdi covid belirtileri olmasına rağmen gitmiyor, kötüleşince gidiyor! Bu neyin kafası anlatsanıza! 
10) pcr testim negatif diye elini kolunu sallayarak gezemezsin efem, testin duyarlılığı ve zamanı sonucu etkiler yani sen gercekten de negatif misin acaba? Izole ol! 
11) empati yapmadığımız her gün daha da kötüye gideceğiz, kendine gel millet yoksa iş işten geçince kendine gelsen de faydası olmayacak!”

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık