Eğitim Sen'den 29 Ekim mesaji;

​​​​​​​'CUMHURİYET BARIŞ İÇİNDE BİR ARADA YAŞAMAKTIR'

Eğitim Sen'den 29 Ekim mesaji;

Eğitim Sen Muğla Şubesi Yönetim Kurulu tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 97. yıldönümü nedeniyle mesaj yayınlandı. Mesajda, 'Eğitim Sen olarak, halkın göstermelik olarak değil, gerçek anlamda egemen olduğu, insan hak ve özgürlüklerinin, hukukun üstünlüğünün eksiksiz bir şekilde hayata geçirilmesine, eşit, özgür, laik ve demokratik bir Cumhuriyet’in ancak birlikte mücadeleyle yaratılabileceğine olan inancımızla, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyoruz' denildi.
Şube Başkanı Birdal Savran'ın paylaştığı mesajda, 'Türkiye’de yaşayan farklı kimlik, kültür ve inançlara sahip halkların omuz omuza vererek emperyalist işgale karşı birlikte yürüttükleri mücadele sonucunda Cumhuriyet’in ilan edilmesinin üzerinden 97 yıl geçti. Cumhuriyet’in kuruluş sürecinde halkların emperyalizme karşı yürüttükleri ortak mücadeleyle yaratılan bütün değerler, uzun süredir iktidarın dayatmacı, baskıcı, kutuplaştırıcı ve ayrımcı uygulamalarıyla yok sayılırken, bugüne kadar kazanılan tüm ilerici birikimler ve haklarımız birer birer elimizden alınmaya çalışılmaktadır. Siyasal iktidarın eğitimi ve tüm toplumsal yaşamı kendi siyasal hedeflerine, özellikle dini kurallara göre biçimlendirme yaklaşımı artarak sürerken, özellikle çocuk, genç ve kadın haklarına yönelik saldırılar hiç olmadığı kadar artmıştır. Türkiye’de uzun süredir başta çocuk hakları olmak üzere, en temel insan hakları açık tehdit altındadır.' denildi.
'BASKILAR ARTARAK SÜRÜYOR'
Açıklamanın devamında Savran, 'Giderek belirginleşen ekonomik krizin ve salgının  faturası emekçilerin sırtına yıkılmaya çalışılmakta, en temel haklarımız elimizden alınmak istenmekte, çocuklar ve kadınlara yönelik tehditler artmakta, düşünce, ifade ve örgütlenme özgürlüğü üzerindeki baskılar artarak sürmektedir. Yıllardır ‘Yurtta barış, dünyada barış’ anlayışına adeta meydan okurcasına hareket eden zihniyetin ülkemizi getirdiği yer ortadadır. Giderek ağırlaştırılan ve kalıcı hale getirilmeye çalışılan fiili OHAL koşullarında, iktidar tarafından emek, demokrasi, barış, laiklik, eşitlik ve özgürlük taleplerini ırkçı-şoven politikalarla, polisiye ve adli tedbirlerle bastırma anlayışı sürmektedir. Sessiz, tepkisiz bir toplum yaratma hedefi ile Ülkemiz dünyada en çok tutuklu gazetecinin, siyasetçinin bulunduğu bir ülke haline getirilmiştir." dedi.
'CUMHURİYETİN ANLAMINI VEREN SİSTEM OLUŞTURULMALI'
Savran şu ifadeleri kullandı; 'Kamu hizmetleri alanında kariyer ve liyakat tamamen ortadan kaldırılmış, torpil, kayırma ve hukuksuz güvenlik soruşturmaları ile siyasal kadrolaşmanın kapısı sonuna kadar açılmış, güvencesiz istihdam temel istihdam biçimine dönüştürülmüştür. On binlerce kişi herhangi bir yargı süreci olmadan sorgusuz, sualsiz hukuksuz bir şekilde OHAL KHK’leri ile işinden ekmeğinden edilmiş,  aileleri ile birlikte açlığa, sosyal ölüme terk edilmiştir.  İhraç kamu emekçilerinin mağduriyetleri giderilinceye ve hukuksuz ihraç edilen tüm kamu emekçileri görevlerine iade edilinceye kadar mücadele etmeye devam edeceğiz. Türkiye’nin ihtiyacı, ülkeyi fiilen OHAL koşullarında yönetmeyi hedefleyen ‘tek adam yönetimi’ değil, Cumhuriyet’e asıl anlamını veren ‘halkın kendi kendini yönetme iradesi’ne hiçbir şekilde ipotek konulmadığı, gerçek anlamda laik ve demokratik bir sistemin oluşturulmasıdır.'
'CUMHURİYET BARIŞ İÇİNDE BİR ARADA YAŞAMAKTIR'
'Türkiye’de yaşayan halkların özlemi ve talebi, kimsenin kimliği, inancı, mezhebi ya da siyasi düşünceleri görüşü nedeniyle baskı ve ayrımcılığa uğramadığı, ayrımsız herkesin eşit haklar temelinde yaşama hakkına saygı gösterildiği bir ülkede, eşit özgür, demokratik bir Cumhuriyet’te, barış içinde bir arada yaşamaktır.
Eğitim Sen olarak, halkın göstermelik olarak değil, gerçek anlamda egemen olduğu, insan hak ve özgürlüklerinin, hukukun üstünlüğünün eksiksiz bir şekilde hayata geçirilmesine, eşit, özgür, laik ve demokratik bir Cumhuriyet’in ancak birlikte mücadeleyle yaratılabileceğine olan inancımızla, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyoruz!'

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık