Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Ekizköy'ü hortum vurdu

Milas'ın Ekizköy Mahallesi'nde yaşanan hortum nedeniyle 2 ev ve 2 ahırda maddi hasar oluştu.

Ekizköy'ü hortum vurdu

Milas’a bağlı Ekizköy Mahallesi’nde Karadam Mevkii’nde ortaya çıkan hortum, korku dolu anlar yaşattı.

Bir anda ortaya çıkan hortum, ormanlık alandan ve yerleşim yerlerinden geçti. Çok şiddetli rüzgarla birlikte 2 evin ve 2 ahırın çatıları uçtu, maddi hasar meydana geldi. Hortum, devasa çam ağaçlarını ve zeytin ağaçlarını da kökünden söktü. Hortum ile neye uğradıklarını şaşıran mahalleli, büyük bir panik yaşadı. Olayda herhangi bir yaralanma yaşanmaması ise herkesi sevindirdi.

Öte yandan yaşanan afet üzerine olay yerine 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Ayrıca Milas Kaymakamı Eren Arslan da Ekizköy’e gelerek yerinde inceleme yaptı ve yöre halkına geçmiş olsun dileklerinde bulundu. 15 saniye etkili olan hortumda herhangi bir yaralanma yada can kaybının yaşanmadığını ifade eden Arslan, “Bugün saat 16.40 sıralarında 15 saniye gibi çok kısa bir süre etkili olan hortum nedeniyle 2 evin ve 2 ahırın çatısı uçmuş. Ayrıca hortumun geçtiği ormanlık alandaki bazı ağaçlar devrilmiş. Neyse ki hortum sadece maddi hasar verdi. Herhangi bir yaralanma yada can kaybı yaşamamamız bizleri sevindirdi. Ekiplerimizin hasar tespit çalışmaları devam ediyor.” dedi.

Arslan, “Son günlerde etkili olan gök gürültülü ve sağanak hava koşulları, şiddetli rüzgar sebebiyle olaşabilecek afetler konusunda vatandaşlarımızı tedbirli olmaya davet ediyorum. Korunaklı alanlarda bulunmakta büyük fayda var. Şiddetli rüzgarda elektrik hatlarında zarar oluşabilir. Özellikle bu konuda vatandaşlarımız, asla elektrik hatlarındaki sorunlara müdahalede bulunmasın ve yetkili kurumlardan yardım istesin.” diyerek olumsuz hava koşullarına karşı vatandaşlara uyarılarda bulundu.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis