Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Ekmeğe ve simide yine zam!

Milas’ta ekmek ve simit fiyatlarına zam geldi. 210 gram ekmek 3 lira 50 kuruştan satılıyor.

Ekmeğe ve simide yine zam!

Milas’ta unlu mamüllere yine zam geldi. Milas’ta yeni zamla birlikte ekmek 3,50 liradan, simit 4 liradan, poğaça ve açma 5 liradan satılıyor.

Geçtiğimiz yıl 2 liradan satılan ekmeğin adedi, 2021 yılının kasım ayında gelen 50 kuruşluk zamla 2,5 liraya ulaştı. 2022 yılının ocak ayında ise 210 gramlık ekmeğin 3 liradan satılması kararlaştırıldı. Cumartesi günü ise, ekmek almak için fırına ve marketlere gidenler büyük bir şokla karşılaştı. Başta ekmek olmak üzere birçok unlu mamüle, değişik oranlarda zamlar yapıldı. Milas’ta 210 gram ekmek, 3 lira 50 kuruştan satışa sunuldu. Bazı zincir marketler, fırında 5 liraya satılan açma ve poğaçayı 4 liradan satışa sundu.

Zammı kim yapıyor belli değil!

Vatandaşlar, ekmeğe yapılan zammın vatandaşlara duyurulmadan yapılmasına tepki gösterdi. Milas’taki fırıncılık sektörüyle bağlantılı çok sayıda kamu kurumu ve meslek odası bulunmasına rağmen fiyatı kimin belirlediği de halen açıklanmış değil.

Fırıncılar da isyanda!

Öte yandan gazetemize konuşan fırıncılar, elektriğe ve una yapılan zamlarla başa çıkamadıklarını belirterek bu zamma mecbur kaldıklarını söyledi. Fırıncılara göre hammadde girdi maliyetleri düşmezse ekmek fiyatlarındaki artış önlenemeyecek. Fırıncılar, ‘Açmayı, poğaçayı 5 liradan kime satacağız’ diyerek şu ifadeleri kullandı: “İşçi ücretleri günlük 20 lira artış gösterdi. Un fiyatları bir günde 50 lira arttı. Karşılığında ekmeğe 50 kuruşluk zam yapıldı. Yükselen maliyetler karşısında zam yapmadan durmak mümkün değil.”

Kelle başı 2 ekmek dönemi bitti

Yapılan zamla birlikte 4 kişilik bir ailenin her üyesi, günde 2 ekmek yerse; aylık ekmek maliyeti 850 liraya ulaşacak.  Bu da tam olarak asgari ücretin 5’te biri demek.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 1

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis