Ekmek 1 lira 25 kuruş oldu

Oktay ÇAYIRLI -

Ekmek 1 lira 25 kuruş oldu

İlçemizde 1 liradan satılan 250 gram ekmeği fiyatı değişti… Dünden itibaren ekmeğin yeni fiyatı 1 lira 25 kuruş oldu…

Uzunca bir süreden beri 1 liradan satılan ekmeğin fiyatına zam geldi. Fırıncıların üretim maliyetlerinin arttığını belirtmesi üzerine Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı tarafından ekmeğin fiyatı yeniden belirlendi. 250 gram ekmek dün itibariyle artık 1 lira 25 kuruştan satılıyor. Aynı zam oranı, MİTSO’ya bağlı fırıncılar tarafından da uygulanmaya başladı.

 

Bakan zam yok demişti

2017 yılı Ocak ayından itibaren ekmeğe yapılan zamlarla ilgili açıklamalarda bulunan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ekmek ve un fiyatlarında buğdaydan kaynaklanan herhangi bir zammı gerektirecek durumun söz konusu olmadığını, birilerinin buğdaya zam geldiği için ekmek zamlandı derse buna kesinlikle itibar edilmemesi gerektiğini ifade etmişti.

Faruk Çelik, ekmeğin yılın bazı dönemlerinde gündeme taşındığını söyleyerek endişe edecek bir durumun olmadığını dile getirip, buğday üretiminin tüketimi çok rahat karşıladığını söyleyerek, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin Eylül ayının sonlarında başlattığı buğday satışlarını sürdürdüğünü, isteyenin şimdi gidip istediği kadar buğday alabileceğini ve fiyatlarda da geçen yıllara göre bir artışın olmadığını söyledi.

Durum böyleyken birilerinin çıkıp buğday fiyatı arttığı için ekmeğe zam yapıldı sözlerine itibar edilmemesi gerektiğini söyleyen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ekmek zammının buğday ile alakasının olmadığını söylemişti. Bakan, bir başka röportajında da ekmeğin kilo fiyatının 5 TL’yi geçemeyeceğini belirtmişti.

Bilindiği gibi ekmeğe 2014 yılında zam yapılmış ve 300 gram ekmek 1 TL’den satılmaya başlamıştı. Ancak geçtiğimiz yıl, yine zam talepleri geldiğinde, ekmek yine 1 TL’den satılmış, ancak gramajı 250 grama düşürülmüştü. Bu yıl ise, fırıncı esnafının girdi maliyetlerindeki yükseliş nedeniyle ekmeğe zam talepleri gelmeye başlamış, Muğla’nın bazı ilçelerinde ekmek, geçen aydan itibaren zamlı fiyatla satılmaya başlamıştı.

Ancak bu arada, standart ekmeğin yanısıra, hemen bütün fırınlarda üretilen ve kepek, tam buğday, ekşi maya, köy ekmeği gibi adlarla pek çok değişik türde ve gramajda ekmeğin ise, fırıncıların belirlediği fiyatlardan satışı devam ediyor. Yani bu konuda herhangi bir standart getirilmiş değil.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık