Gülçin ERŞEN -
Milas Halk Eğitim Merkezi'nin düzenlediği 6 aylık el sanatları kursunu başarıyla bitiren Güllüklü Hanımlar, el emeği göz nuru ürünlerini, Güllük sahildeki tarihi Kültür Sanat Merkezi binasında sergiliyorlar. Deri çanta, takı tasarımı, nakış ve ahşap boyama olmak üzere üç grupta düzenlenen kurslara yaklaşık 60 kursiyer katıldı ve sertifikalarını aldı. Sertifikaların da dağıtıldığı açılışı 27 Mayıs Çarşamba, Milas Milli Eğitim Müdürü İradet Genç ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Tunahan Bayram birlikte gerçekleştirdi.
Takı tasarımı kursu eğitmeni Çiğdem İkibaş, 22 kursiyerinin tamamının sertifikalarını aldığını belirterek, şunları söyledi: "İnanılmaz güzellikte ürünler çıktı. Takı dışında örgü, hasır, keçe çantalar da yaptık. Bir kısmını yakınlarına armağan eden kursiyerler, burada sergide de satışa sundular. Ayrıca, yazın Hanımeli Pazarı'nda tezgahlarda satışa sunacaklar."
"Güllük sandaletleri"
Deri – kösele çanta kursu eğitmeni Selda Uluçay da 15 öğrenciye kurs verdiğini, sertifikalarını alan bu öğrenciler dışında, kayıt yaptıramayan kursiyerlerin de bulunduğunu, ancak onların sertifika alamadığını söyledi. "Ama, onlar da sertifikayı fazlasıyla hak ettiler" diyen Uluçay, çanta ve cüzdan dışında, bıçak kılıfı, kemer, köpek tasması, bileklik de yaptıklarını, seneye ise daha çok sandalet yapacaklarını belirtti.
Ahşap boyama ve el nakışı kursu eğitmeni Selda Kocabaş da şunları söyledi: "25 kursiyerim vardı. Tamamı sertifikalarını aldı. Dokuma kumaşlar üzerine elde 'Süzene İşi', dekoratif ahşap süslemeleri, kurdele işinden tablolar yaptılar."
Üç kursa birden katıldığını, deri çanta, nakış ve ahşap boyama kurslarının sertifikalarını aldığını belirten Fatma Yıldıran, "Emekliliğimi böyle değerlendirdim. Çocuklarıma güzel şeyler yaptım. Satmayı değil, yakınlarıma armağan etmeyi ve kendim kullanmayı düşünüyorum" diye konuştu.
Çok sayıda yerli ve birkaç yabancı ziyaretçinin ilgisini çeken sergi, 29 Mayıs Cuma'ya kadar açık.