Emekliler Milas’ta da sendikalaşıyor!..

ÖNDER Haber / A. Kemal KAŞKAR -

Emekliler Milas’ta da sendikalaşıyor!..

SGK emeklilerinin ülke düzeyinde örgütlü olduğu Tüm Emekliler Sendikası’nın Milas’taki örgütlenme çalışmaları sürüyor. Kısa süre sonra sendikanın Milas Şubesi’ni açacak olan emekliler, sendikalarına üye olabilmek için SGK emeklisi olmanın yeterli olduğunu, işçi, memur, serbest çalışan ayrımı olmadığını, hatta ölen emeklilerin varislerinin de sendikaya üye olabileceklerini belirttiler.

Bunca yıl örgütlü ya da örgütsüz olarak çalıştıktan sonra, emekliliklerinde neden bir sendika çatısı altında toplanma ihtiyacı hissettiklerini de, örgütlenme çalışmalarını yürüten Emekli Öğretmen Mustafa Ali Demirci şöyle özetledi:

“Biz emekliler, bu ülkenin bütün fabrikalarında, tarlalarında, kömür ocaklarında, okullarında, ormanlarında, ülkenin her bir karış toprağında izi olanlarız. Diyoruz ki;

-Emekliden ve asgari ücretliden vergi kesilmesin!

-Sağlıkta yapılan kesintiler kaldırılsın!

-Her emekliye yılda iki kez ikramiye verilsin!

-Emekliler erişilebilir sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanmalıdır.

-Ülkedeki kamusal ulaşımın emeklilere ücretsiz olması gerekir talepleri ile Tüm Emekliler Sendikası, adalet ve demokrasi, emek, barış için yeni bir yola çıkmıştır. Tüm emeklilerimizi kolkola, omuz omuza olmaya çağırıyoruz.

‘Demokrasi mücadelesinden emekli olunmaz’ diyerek, var olan düzenden rahatsız olan tüm emekli dostlarımızı gelecek kuşaklara daha aydınlık bir Türkiye bırakmak düşüncesiyle ‘Tüm Emekli Sen’ çatısı altında kol kola, omuz omuza olmaya çağırıyoruz.

Ülkemizdeki milyonlarca emekliyi ilgilendiren sorunlara genel ve yerelde birlikte, ortak akıl yoluyla çözüm üretmek için, ‘birlikten kuvvet doğar’ ilkesi gereğince, tüm emeklileri dayanışmaya çağırıyoruz.

Sendikamıza ait üye formları tarafıma ulaşmıştır. Birlikte yan yana olmak isteyen tüm Milaslı emekli dostlardan üye olmak isteyenler, 0 506 204 95 67 no’lu telefondan bana ulaşarak üyelik formu edinebilirler.

Kağıt üzerinde emekli olabiliriz, ancak yaşam mücadelesinden değil!

Birleşirsek başarırız.”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık