Emeklilerden orman katliamına tepki

Tüm Emekliler Sendikası Milas Temsilcisi Mustafa Ali Demirci, Milas’ın değişik noktalarında orman katliamlarına tepki göstererek, Milas Orman İşletme Müdürlüğüne seslendi ve; “Milas-Bodrum Havalimanının karşısında Yakaköy ile Tarihi İncirliin Mağarasının bulunduğu Gökçeler arasındaki çam ağaçlarıyla Beçin Denizcik gölüyle Çamovalı arasındaki binlerce dönüm arazideki 40 yıllık çam ağaçları hangi maçla kesime veya katliama uğramıştır” diye sordu.

Emeklilerden orman katliamına tepki

Milas Emekli Sen Temsilcisi Demirci; “Buraların sonu da Güvercinlik koyunda çıkan yangından sonra, yerine yenisi dikilecek denilen orman alanına yapıldığı gibi beton rantına mı açılacaktır? Yoksa bir maden şirketi için temizlik yapılıp orman vasfından çıkararak, maden ruhsatı için kolayca ÇED raporu almasının yolu mu açılmaktadır?” diye endişelerini dile getirdi.

“DOĞAYI ENTÜBE EDEMEYİZ”

Demirci, “Konu hakkında yerel mülki yöneticilerimizin bilgisi var mıdır? Varsa konu ile ilgili inceleme yapmışlar mıdır, Yöre halkını bilgilendirmişler midir?” diye, yerel sorumlulara, sorular yöneltti.

“Doğa olmazsa turizm de olmaz” diyen Emekli Sen Milas Temsilcisi Demirci, Milas ve çevresindeki ağaç katliamlarıyla ilgili olarak şöyle konuştu: “Küresel iklim krizinin önemli olduğu bu dönemde yapılan ağaç katliamının gerekçesi nedir? Doğası nedeniyle bir turizm cenneti olanilimizin, doğasını katledersek turizm gelişir mi? Yoksa doğal güzelliklerimizi ileriki nesiller, sadece kartpostallarda mı görecekler?”

Demirci, son olarak, “Doğayı entübe edemeyiz” diyerek şunları kaydetti: “Ormanların doğanın akciğerleri olduğunu düşünürsek, ağaç katletmenin ne kadar acı sonuçlar doğuracağını anlayabiliriz. Doğayı entübe edemeyiz. Milas halkının konuya daha duyarlı olması en büyükdileğimizdir. Ağaç yoksa orman, orman yoksa oksijen yok!”

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık