EMFED kursiyerleri sertifikalarını aldı…

Adem KANKAYNAR -

EMFED kursiyerleri sertifikalarını aldı…

Muğla Vali Yardımcısı Kamil Köten, Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Rıza Kaymakçı, Federasyon Başkan Yardımcısı Zülfikar Soyvural, Genel Sekreter Selami Gökçe, Federasyon Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Kalay, Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Danışmanı M. Ali Özler, Muğla Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Daire Başkanı Fatoş Arslan, Milas Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Refik Koçi, Milas Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Mat, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, İlçe Emniyet Müdürü Turgay Ava, Milas Gıda Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Odası Başkanı Mustafa Sezgin, Milas Meslek Yüksekokul Müdür Yardımcısı Ahmet Trabzon, Milas İlçe Müftüsü Ali Saim Doğru, Milas İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürü Eşref Arslan, İyi Parti Milas İlçe Başkanı Mehmet Çayırlı, MHP Milas İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Zafer Özkan, Milas Muharip Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Sarban, Muğla Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Enver Tuna, Milas Kent Konseyi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Günlük, Süt Üreticileri Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin, Milas Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi Müdiresi Elin Alpay, Milas Pamuk Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Halit Şenli, emlak sektörü temsilcileri, bazı mahalle muhtarları, eğitim camiasından çok sayıda davetlinin katıldığı gecede, kursları başarıyla tamamlayanlara sertifikaları verildi.

EMFED Başkan Yardımcısı Mehmet Sert, gecenin açılışında yaptığı konuşmada, tüm konuklara katılımları nedeniyle teşekkür ederek; “Bu akşam burada Emlak Müşavirleri Federasyonumuz tarafından ilçemizde başarılı bulunan eğitim kurumlarımız, okul yöneticilerimiz ve öğretmenlerimiz için ödül töreni ve ayrıca ilimiz ve ilçemizde bulunan mülki ve idari yerel yöneticilerimiz, kamu ve özel sektörde çalışan değerli arkadaşlarımız ve yöneticilerimize, sivil toplum kuruluşlarımızın değerli temsilcilerine ve hayırseverlerimize plaket takdimi ve Emlak Müşavirleri Federasyonumuzun öncülüğünde açtığımız kurslarımızı bitiren arkadaşlarımızın sertifikalarının dağıtımını gerçekleştireceğiz.

2017 yılını iyisi ve kötüsüyle geride bıraktık. Her birimiz farklı alanlarda faaliyet göstererek ülkemiz için, gelecek nesillerimiz için katma değer sunmaya çalıştık. Kısa bir zaman önce ilçemizin adının iki dalda kazanmış olduğu başarıyla Guinness Rekorlar kitabı web portalında resmi olarak yayınlandığını öğrenerek büyük bir mutluluk yaşadık. Evet inananlar başarır parolasıyla hareket ederek potansiyelimizin ne kadar büyük olduğunu da tüm Dünyaya ilan etmiş ve göstermiş olduk. Buradan emeği geçen tüm yöneticilerimize, öğretmen ve öğrencilerimize, tüm kurum ve kuruluşlarımıza tekrar canı gönülden teşekkür ederiz. Milas’ta artık tarihi günler yaşıyoruz ve bu Milas’ta artık birlikte yapacak çok işimiz var. Bu işlerin altından ancak birlikteliğin gücü ile kalkabiliriz. Bu nedenle hangi düzeyde olursa olsun gerilim, çekişme veya kutuplaşma üzerine enerjimizi harcama lüksüne sahip değiliz. Milas’ın ekonomik olarak yatırıma, gelişime ve girişimciye ihtiyacı vardır. Türkiye Cumhuriyetinin temeli kültürdür. Bir kent, kültürü ile marka olur. Bir ülkede Dünya’da sahip olduğu markalarıyla anılır hatta o marka ismi o ülkeyle özdeşleşerek akıllarda yer edinir. O ülkenin global markalarının pazardan almış olduğu payla, ülke ekonomisi ve büyümesi doğru orantılı olup, insanların yaşam kalitesinin yüksekliği de girişimcinin çoğalmasıyla mümkün olur. Bugün örneğin nüfusu İstanbul kadar olan bazı ülkelerin markalarını örnek verecek olursak İsveç’in İkea, Volvo, Telisonera, Scania, Securitas, HM ve daha birçok markasıyla dünyaya kafa tutan bir ekonomiye sahiptir.

Milas artık vizyonunu büyütmeli ve buna bağlı olarak ta hepimiz vizyonumuzu büyütmeli, ufkumuzu genişletmeli, hedeflerimizi uzaya çevirmeliyiz. Bizim üyelerimizde, işadamlarımızda, tüm kamu, özel kurum ve kuruluşlarımızda vizyon büyütmelidir. Herkes bir şeyler yapmak gayretindedir, buna hiçbir kuşkumuz yoktur ve gayretleri için tüm paydaşlarımıza, kurumlarımıza, yöneticilerimize teşekkür ederiz ama şunu öncelikle kabul etmeliyiz ki, tek başına yapılan iş ne kadar başarılı olursa olsun, birliktelikle yapılan iş kadar bereketli ve faydalı olmaz. Mevlana’nın dediği gibi tek kanatla bir yere uçulmaz.

Ülkeler para birimlerini yeniden gözden geçirmeye ve alternatifler üretmeye devam ediyor. Yapay zeka, 3D ve 4D yazıcılar, hologram teknolojisi holokrasi, robotik uygulamalar, işlerimizi elimizden alan robotlar, makinalar arasında kurulan iletişimin adı olan nesnelerin interneti, otonom araçlar, yeni enerji kaynakları, uzaya yolculuk dünyadaki ikinci dil İngilizceyi tahtından eden kodlama dili, geleceğin ikinci dili olarak etmeye başlaması, fiziki sınıfların yerine online çevrimiçi derslerin ve konferansların yapıldığı bir dönemin tam ortasındayız. Almanya endüstri 4.0’dan endüstri 5.0 çalışmalarını neredeyse start vermiş durumda, insansız hava araçları, insansız kullanılan teknolojiler bizim yine her zaman ki gibi uzatmalarda yakalayabildiğimiz gol fırsatı gibi treni kaçıracak mıyız tam bilemiyoruz ama şunu kesin biliyoruz her geçen gün kaybolan meslekler ve yeni doğan meslekler bizi kararsız kılıyor. Nereye doğru gidiyoruz? Mezun olan bir öğrencinin mesleğini yapma yılı ne kadar süre olacak ve mesleği tedavülden ne zaman kalkacak bir devinim yaşıyoruz. Ne yapmalıyız, dünya o kadar küçüldü ki artık dünya avucumuzun içinde. Fütürist düşünceye sahip olmayan bir beyin artık iflas etmiş sayılıyor. Kentsel dönüşüm, dijital dönüşüm ama en önemlisi artık yavaş yavaş insani dönüşüme toplum olarak geçiş yapıyoruz.

İl ve ilçe genelimizde yapmış olduğumuz değerlendirmelerde başarılı bulunan kurum ve kuruluşlarımız, lider ve yöneticilerimiz, yerel yönetimlerimiz, daire başkanlarımız, kurumlarımızda çalışan personel ve arkadaşlarım hepinize ayrı ayrı gösterdiğiniz özveri, gayret ve halkımıza olan yaklaşımlarınızdan dolayı çok teşekkür ediyoruz. Birazdan hepsinin isimlerini ve ödüllerini, plaketlerini takdim edeceğiz” dedi.

EMFED Başkan Yardımcısı Mehmet Sert’in ardından; Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Rıza Kaymakçı, Milas Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Mat, Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Danışmanı M. Ali Özler Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal ve Muğla Vali Yardımcısı Kamil Köten birer konuşma yaparak, gecenin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, sertifika almaya hak kazanan kursiyerleri tebrik ettiler.

Yapılan konuşmaların ardından geceye katılan protokol üyelerine birer plaket takdim edilirken, kursları başarıyla tamamlayanlara ise sertifikaları verildi.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık