Emlakçılar, ‘Oda’ kurma hazırlığında …

ÖNDER Haber / Adem KANKAYNAR

Emlakçılar, ‘Oda’ kurma  hazırlığında …

Muğla il genelindeki emlak danışmanları, bağlı bulundukları ‘Dernek’ statüsünden ‘Oda’ statüsüne geçmek için yoğun bir çalışmanın içine girdiler. İl genelindeki emlak danışmanlarından Esnaf Odası’na kayıtlı olan 501 üyenin imza atması halinde TESK’e bağlı Muğla Emlak Danışmanları Esnaf Odası kuruluşu gerçekleşecek.

Muğla il genelinde başlatılan çalışma kapsamında ilçemize gelerek, Milas Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Hadi Karasu ve dernek üyesi emlak danışmanları ile bir araya gelen Muğla Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Ziya Ercan, oda statüsüne geçişin avantajlarını anlattı.

İl genelinde 400’den fazla üyeden imza alındığını belirten Dernek Başkanı Ercan, Milas’tan da alınacak imzalarla istenilen sayıya ulaşılacağını belirterek;

“5362 Sayılı Esnaf Sicil Kanunu’nun 3-a ve 4’ncü maddesinde belirtilen hükümleri yerine getirmek koşuluyla il genelindeki, Esnaf Odaları’na kayıtlı üyelerimizi tek çatı altında toplayacağız.

Bu anlamda Muğla Emlak Müşavirleri Derneği olarak kuruluş çalışmalarını başlattık ve Muğla Odalar Birliği Sicil Müdiresi Arife Top ile birlikte il merkezi ve tüm ilçelerdeki üyelerimizle görüşüyor, çalışmalarımızı anlatıyor ve arzu edenlerin imzalarını alıyoruz. Şu ana kadar il merkezi ve Milas’ın dışındaki tüm ilçeleri dolaştık, istenilen üye sayısına da ulaştığımızı söyleyebilirim. Milas’taki üyelerimizle birlikte bu sayıyı aşacağız.

Kuruluş işlemleri tamamlandığında TESK’e bağlı bir dernek olacağız ve üyelerimizin haklarını tek çatı altında daha kolay koruma fırsatı bulacağız” dedi.

Milas Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Hadi Karasu da, başlatılan çalışmayı olumlu bulduklarını belirterek, Milaslı emlakçılar olarak gereken desteği vereceklerini söyledi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık