‘En güzel dost kitaptır!’

Adem KANKAYNAR -

‘En güzel dost kitaptır!’

 

Her yıl 26 Mart - 1 Nisan tarihleri arasında kutlanan Kütüphane Haftası, Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda düzenlenen törenle başladı. Hafta, 4 gün boyunca çeşitli etkinliklerle kutlanacak ...

Milas Kaymakamı Eren Arslan, Milas Belediye Başkan Yardımcısı Faik Karagöz, Belediye Meclis Üyesi Levent Akyer, CHP Milas İlçe Başkanı Suat Özcan, AK Parti Milas İlçe Başkanı Fahri Acar, ilçemizdeki kurum ve kuruluşlarının yöneticileriyle öğretmen ve öğrencilerin katıldığı tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal marşımızın okunmasıyla başladı.

Kütüphane Haftası nedeniyle düzenlenen törenin açılış konuşmasını yapan Milas İlçe Kütüphane Müdiresi Şerife Öztürk, “Kütüphanenin, kitapların ve okumanın önemini anlatmak için kutlanan Kütüphane Haftası’nın 54’üncüsünü kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz” diyerek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bu yıl kutlanacak olan Kütüphane Haftası’nın ana teması, ‘Yeni nesil çocuklar, Yeni nesil kütüphaneler’dir.

Çocuklar kitapla, okumayı öğrenmeden çok önce tanışmalıdırlar. Bebeklik döneminden itibaren kitap, çocuğun hayatının bir parçası olmalıdır. Kitap okuma alışkanlığı, okumayı öğrendikten sonra kazanılan bir alışkanlık değildir. Tam tersi hayatın ilk günlerinden itibaren farklı içeriklere sahip olan kitaplar, çocuğun gelişimini desteklemelidir.

 

Kitapların, çocuğun hayal gücü ve yaratıcılık becerisini geliştirme üzerindeki etkileri bilinmektedir. Kitaplar, gerçek ile hayal arasındaki köprüyü oluşturur. Yaşamın ilk yıllarında kendi çevresi ile ilgili bilgi edinme aracı olan kitaplar, yıllar geçtikçe çocuğun kendi dünyası dışındaki başka hayatları da keşfetmesine yardımcı olur. Hayal gücü ve yaratıcılık, kitapların sunduğu hikâyeler ve resimlerle beslenir. Farklı duygular, yaşantılar, olaylar, kitaplar sayesinde çocuğun dünyasının bir parçası olur.

Okuma alışkanlığı aile ve okulda kazanılır. Bu nedenle, okuma ilgisinin geliştirilebilmesi için aile ve okul, çocuğa destek olarak faaliyet olanakları hazırlamalıdır.

 

Bugün saat 12.30 ile

13.00 arasında,

Atapark’ta!

54’üncü Kütüphane Haftası kapsamında bu yıl, 7’ncisi gerçekleştirilecek olan geleneksel ‘81 ilde kitap okuyoruz’ etkinliği, ‘okuma değiştirir’ sloganı ile 28 Mart 2018 Çarşamba günü saat 12.30 ile 13.00 arasında, kamuoyunda kütüphanelere ilişkin olumlu çağrışım oluşturmak, kitap-kütüphane ve okuma kültürü konularında toplumsal algıyı yükseltmek amacıyla Milas Atapark Meydanı’nda kitap okuyacağız. Tüm Milaslı vatandaşlarımızı okumaya davet ediyorum.

İlçemiz Halk Kütüphanesi’nde 27 bin 293 adet kitap, faydalanmanız için sizleri beklemektedir. Üye sayımız 3 bin 112 olup, bu yıl içinde okuyucularımıza 12 bin 214 adet kitap, 2 bin 485 adet süreli yayın ödünç vermiş bulunmaktayız. 2017 yılı içinde kütüphanemizden yararlanan toplam okuyucu sayımız ise 50 bin 767’dir. Ödünç verme, üyelik ve internet erişim sistemi hizmetlerimizden bütün halkımız ücretsiz olarak faydalanabilmektedir.

Konuşmama son verirken, tüm halkımızın 54’üncü Kütüphane Haftası’nı kutluyor, haftamızın daha çok kitap okunmasına vesile olmasını diliyorum.”

Milas İlçe Kütüphane Müdiresi Şerife Öztürk’ün konuşmasının ardından, hafta nedeniyle Kütüphane Müdürlüğünün çalışmalarını anlatan video gösterimi sunuldu.

Hafta nedeniyle en çok kitap okuyan çocuk ve annelere, etkinliğe katılan protokol üyeleri tarafından hediyeler takdim edilirken, programın sonunda Dr. Mete Ersoy Ortaokul öğrencileri, kitap ve kütüphanenin önemini anlatan güzel bir sunuş yaptılar.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık