Enerji ve Maden İşçileri, 1 Mayıs’ta Çanakkale’deydi

ÖNDER Haber -

Enerji ve Maden İşçileri, 1 Mayıs’ta Çanakkale’deydi

Tes-İş Yatağan ve T.Maden-İş Yatağan ve Havalisi Şubeleri, bu yıl 1 Mayıs’ta, Türk-İş Konfederasyonu tarafından Çanakkale İskele Meydanında düzenlenen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü yürüyüş ve mitingine katıldılar.

Tes-İş ve T.Maden-İş sendikalarından edinilen bilgiye göre, 30 Nisan 2016 Cumartesi’yi 1 Mayıs Pazar’a bağlayan gece yarısı saat 24 sıralarında Yatağan’dan Çanakkale’ye hareket eden Enerji ve Maden işçileri sabah saat 09 sularında Çanakkale toplanma yerinden yürüyüşe geçtiler.

400 kişi olarak katılım sağlayan Enerji ve Maden İşçileri Eski Salı Pazarından yürüyüşe başladılar. Yürüyüş, İnönü Caddesi üzerinden, Mehmetçik Bulvarı istikametinden Cumhuriyet Meydanı’na kadar sürdü. Yürüyüş esnasında sloganlar alkışlar eşliğinde coşkulu bir kalabalığın katılımıyla miting alanı olan Cumhuriyet Meydanı’na ulaşıldı.

Miting alanında 10 bin kişinin bulunduğu yoğun bir kalabalık vardı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan mitingte, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’ne bağlı römorkörler de Çanakkale Boğazı’nda su püskürterek oluşturdukları güzel görüntüyle kutlamalara renk kattı.

Daha sonra, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay bir konuşma yaptı. Atalay, hergün şehitlerin geldiği bir ortamda mitingi Çanakkale’de düzenlemenin anlamına değinip terörle mücadelenin önemine dikkat çekerek başladığı konuşmasında daha sonra özetle şunları söyledi:

“Kıdem tazminatını her sene pişirip pişirip ülkenin gündemine getiriyorlar. Bu alanda bulunanlar en fazla 2 bin TL ücret alıyorlar, 30 sene çalışıyorlar. 30 sene sonra aldığı tazminat 80 bin TL. 2 bin liradan 2 lira para biriktirme imkanımız yok. 80 bin liranın çok olduğunu söyleyenler, kıdem tazminatımıza göz dikenlere buradan, Çanakkale İskele Meydanı’ndan bir şey ifade ediyorum; Yapamazsınız, yaptırmayız. Özellikle Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’e sesleniyorum. İkide bir televizyonlara çıkıp moralimizi bozma, huzurumuzu kaçırma. İşyerlerinde motivasyonumuz düşüyor. Evimizde ailemizde huzurumuz kaçıyor. Sayın Şimşek huzurunu bozarız. ‘Esnek çalışma’ diye üç aydır önümüze bir şeyler getiriyorlar. Kiralık işçilik. Adı bile kötü, kiralık siyasetçi, kiralık vatandaş, böyle bir söylem olur mu? Bununla ilgili, ülkeyi yönetenlere üç aydır Türk-İş yönetimi, Türk-İş Başkanlar Kurulu, sizler illerinizde alanlarınızda anlattınız. Bundan vazgeçin. Kiralık işçilik olmaz. Esnek çalışma olmaz. Böyle bir çalışma şartı şekli olmaz. Dünya bundan vazgeçiyor. Bir an evvel bundan vazgeçin. Esnek çalışmayla ilgili de huzurumuzu bozmayın.”

Kutlamalar sona ererken, alandaki işçilere Çanakkale Savaşları’nda Mehmetçiğe dağıtılan kırık buğday çorbası dağıtıldı ve işçiler, davul zurna eşliğinde bir süre halay çektikten sonra dağıldı.

Yatağan’dan katılım sağlayan Enerji ve Maden İşçileri daha sonra Çanakkale Gelibolu Yarımadasına geçiş yaptılar.İşçiler, Çanakkale Şehitler Anıtı ve Şehitlik turundan sonra Yatağan-Milas istikametine doğru geri dönüşe geçtiler.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık