Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Engelli öğrenciyi araçta bıraktıkları iddiasıyla soruşturma açıldı

İlçemizde, özel eğitim gören Şevval Çelik’i aracın içerisinde bıraktıkları iddiasıyla servis şoförü Z.S. ve H.Ö. hakkında, öğrenci velisinin şikâyeti üzerine hem adli, hem de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından soruşturma açıldı.

Engelli öğrenciyi araçta bıraktıkları iddiasıyla soruşturma açıldı

Beçin Mahallesi’ndeki okulda Özel Eğitim gören Şevval Çelik adlı öğrenci, her gün olduğu gibi sabah saatlerinde servisle evinden alınarak okula doğru yola çıkarıldı. Ancak iddiaya göre yolda araç arıza yaptı. Aracı yol kenarına çeken Z.S. adlı sürücü, tamirciyi aradı aracın yerini tarif ettikten sonra bir başka sürücüyü telefonla aradı, gelip araçtaki çocukları almasını istedi. İddiaya göre H. Ö. adlı diğer sürücü arızalı aracın bulunduğu noktaya geldi, araç içindeki çocukları aldı ve okula götürdü ancak araçta, Şevval Çelik adlı öğrenciyi bıraktı.

Aracın içerisinde bırakılmış bir vaziyette çocuklarını bulan aile bu duruma tepki göstererek önce Cumhuriyet Savcılığı’na, ardından da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yazılı şikâyette bulundu.

Öğrenci velisi Mustafa Çelik; “Şikâyet olunan H.Ö. Milli Eğitim Bakanlığı Beçin Özel Eğitimli çocuklar okuluna servis hizmeti vermektedir. Kızım Şevval Çelik özel eğitime muhtaç. Olup, Milli Eğitim Bakanlığı’nın Beçin’de bulunan okuluna gitmektedir. Şikâyet olunan Z. S. Adlı servis şoförü, 10 Haziran 2019 Pazartesi günü sabah saat 08.00’de çocuğumu evden alarak okuluna götürmek üzere hareket etmiştir. Ancak aracın yolda arıza yapması üzerine araç içindeki diğer çocukları Hüseyin Öz adlı bir başka servis sürücüsü alıp okula götürmüş, kızım araç içinde terk edilmiştir. Oğlum Şevket Çelik, sabah saat 10.00 sularında evden çıkıp Söke-Milas karayolu üzerindeki aracın içinde kızım Şevval’in bulunduğunu tesadüfen görmesi üzerine eşime durumu bildirmiş, eşim Milli Eğitim görevlilerini aramış ve sonrasında saat 11.00 sularında kızımı alıp geri eve getirmişlerdir.

Kızım Şevval özel eğitimli olup kendi başına hareket imkânından yoksundur. Havaların sıcaklığı gözönüne alındığında çocuğum ölüm tehlikesi geçirmiş, hürriyetinden yoksun kalmıştır. Bu kişiler görevlerini ihmal etmişlerdir. Servis görevlileri kamu adına çocuğumu evden alarak özel eğitim kurumuna taşımakta ve yine aynı şekilde eğitim sonrası eve geri getirmekle yükümlü olup, bu kamusal görevlerini yapmamışlardır. Cezalandırılmaları için gereğinin yapılmasını istiyorum” diyerek yazılı şikâyette bulundu.

Servis sürücüleri hakkında Cumhuriyet Savcılığı adli soruşturma başlatırken, Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de soruşturma için muhakkik tayin ederek idari soruşturma başlattı.

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, hiçbir gerekçe ile böyle bir şeyin kabul edilemeyeceğini belirterek; “Bize bildirilmesinin hemen sonrasında bir muhakkik tayin ettik ve olayın açığa çıkması için idari soruşturma başlattık. Muhakkik, hem aileyi, hem de servis sürücülerini dinleyecek, varsa şahitlerle görüşecek, hatta araç içi kameradan görüntüleri izleyerek bir rapor halinde durumu bizlere aktaracak. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bizler de gerekeni yapacağız” dedi.

 

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis