“Engelsiz Demokrasi Parkı”

ÖNDER Haber -

“Engelsiz Demokrasi Parkı”

Milas Belediyesi Proje Grubu yeni projeler üretmeyi sürdürüyor. Bu projeler arasında yeralan ve Milas Kent Konseyi tarafından önerilen “Engelsiz Parkı”yla ilgili çalışmaların,  Hayıtlı mahallesinde  başlatılacağı bildirildi.

Milas Belediyesi Basın Bürosundan verilen bilgiye göre, Engelsiz Araç Projesi ile büyük  beğeni toplayan Milas Belediyesi, şimdi de Engelsiz Park projesini hayata geçiriyor.

 Proje kapsamında önceki gün Milas Belediyesi ek hizmet binası toplantı salonunda toplantı düzenlendi. Milas Belediyesi Başkan Yardımcısı Faik Karagöz başkanlığında yapılan toplantıya M. Önal Karadeveci Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Metin Kaya, Özel Milas Yaşam Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi adına Ahmet Karabıyık ve Milas Belediyesi Proje Grubu katıldı. Toplantıda, park içinde nelerin olması-nelerin yapılması gerektiği ve projenin nasıl hayata geçirileceği konularında bilgi alışverişinde bulunuldu.

Milas Belediyesi Başkan Yardımcısı Faik Karagöz, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Kent Konseyi tarafından önerilen ve Belediye Meclisi tarafından Hayıtlı Mahallesinde bulunan  ve adının da “Engelsiz Demokrasi Parkı” olması kararlaştırılan 2,5 dönümlük alanda yapılacak  parkta engelli ve engelli olmayan vatandaşların bir arada vakit geçireceği, engelli çocukların aileleriyle birlikte açık alanda beraber olacağı bir ortamda, toplumsal yaşama katılımlarının sağlanması ve sosyal hayata uyumlarının artmasını  hedeflendiklerini belirtti.

Yapılan toplantı sonunda; engelli çocukların da normal çocuklar gibi parkta eğlenebilmesi adına  Engelsiz oyun grubu, Kültür fizik aletleri, Basket sahası, Etkinlik ve Eğitim alanları oluşturulacak. Ayrıca parkta görme engellilere yönelik olarak sesli yönlendirme sistemi de olacak.

Parka ayrıca, engelli bireylerin çalışıp işletebileceği 120 metrekarelik bir de kafeterya inşa edilecek.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık