Erdoğan yine Cumhurbaşkanı..

28 Mayıs Pazar günü yapılan Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçim sonuçları büyük oranda belli oldu. Yüksek Seçim Kurulu oyların yüzde 99’unun sayılması sonrası yaptığı açıklamada, cumhurbaşkanı adaylarının aldığı oy oranlarını açıkladı ve henüz sayılmayan sandıklarda 800 bin oy olduğunu, bu oyları adaylardan herhangi biri alsa dahi, sonucu etkilemediğini ve Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanı olduğunu açıkladı.

Erdoğan yine Cumhurbaşkanı..

Buna göre, açılan sandık oranı %99.85’ken, Recep Tayyip Erdoğan %52.16 oy aldı. Kemal Kılıçdaroğlu ise %47.84’te kaldı.

Seçimler, AKP’nin bütün iktidar imkanlarını kullandığı, devletin bütün imkanlarının seferber edildiği, mevcut bakanların bile istifa etmeden, bakanlık imkanlarını her açıdan kullandığı, AKP yönetiminin apaçık iftira niteliğindeki videoları, hakim oldukları yandaş medya ile fütursuzca yaydığı koşullarda gerçekleşti. Sayıları bile tam net olmayan Türk vatandaşı kabul edilen Suriyeliler ve konut alarak TC vatandaşlığı almış yabancıların da oy kullandığı, pek çok emniyet mensubunun defalarca oy kullandığının saptandığı, bazı yerlerde korucular marifetiyle topluca oy kullandığının bilindiği, muhalefet sandık görevlilerinin dövüldüğü, vb. koşullarda yapıldı. Sadece tek oyun kullanıldığı sandık sonuçları ise, 14 Mayıs’a göre çok daha çabuk sayıldı ve açıklanan sonuçlar, Erdoğan’ın %52 ile kazanmasıyla sonuçlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk önce İstanbul Kısıklı’daki evi önünde bir konuşma yaparak seçimi kazandıklarını ilan ederken, geleneksel balkon konuşmasını ise, aynı gece Ankara’ya dönerek, her zamanki gibi AKP Genel Merkez Binası’nda değil, Külliye’de yaptı.

MUĞLA 2. TUR SEÇİM SONUÇLARI

Muğla’da ise ikinci tur seçim sonuçları merak edilen konulardan birisi oldu.

Muğla ilinde yaşayan vatandaşlar kendi oy kullandıkları ilçelerde hangi ismin birinci olduğunu merak ediyor. İşte, 28 Mayıs Pazar günü Muğla oy oranları:

2023 - 28 Mayıs ikinci tur Türkiye Cumhurbaşkanlığı Seçimi Muğla İlçe İlçe oy sonuçları ve oy oranları:

Açılan Sandık %100

Recep Tayyip Erdoğan : %33.46 (14 Mayıs’ta aldığı oy oranı: %31,66)

Kemal Kılıçdaroğlu : %66.54 (14 Mayıs’ta aldığı oy oranı: %62,9)

Muğla’nın ilçelerindeki oy oranları ise şöyle:

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık