‘Esentepe’ eski günlerine dönüyor

Oktay ÇAYIRLI -

‘Esentepe’ eski günlerine dönüyor

Şevketiye Mahallesi Topbaşı mevkiinde, mülkiyeti Milas Belediyesi’ne ait olan ve halk arasında ‘Esentepe’ olarak bilinen alan, ‘Çay Bahçesi’ olarak düzenlenerek eski haline dönüştürülüyor.

Milas için önemli bir yere sahip olan ve güzel bir manzaraya sahip Esentepe, Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nce hazırlanacak proje ile hayat bulacak.

1. Derece SİT alanı içinde kalan ve uzun yıllardır atıl durumdaki alan, yapılacak proje ile Çay Bahçesi olarak düzenlenip yurttaşların hizmetine açılacak.

Alanda, Park ve Bahçeler Müdürü Mustafa Çoban, Fen İşleri Müdürü Okan Koban ile birlikte incelemelerde bulunan Milas Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Mat; Esentepe’nin eski günlerine geri döneceğini belirterek, “Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından hazırlanacak proje Anıtlar Kurulu’na sunulacak, gerekli izinlerin alınmasının ardından çalışmalara başlayacağız. Esentepe’yi eski günlerine döndürmeye kararlıyız. Bunun için Milas halkının da desteğine ihtiyacımız var. Buranın eski görünümü ile ilgili bilgisi olanların bizlere bildirmesini istiyoruz. Eskiden burada Tavus kuşlarının dolaştığını duyduk. Yapacağımız projede bunlara da yer vereceğiz. İçinde ördeklerin yüzdüğü bir de havuz yapmayı planlıyoruz. Esentepe’yi eski hali ile aynı şekilde hayata geçirmek istiyoruz. Çalışmaların tamamlanması sonunda Esentepe eski ihtişamlı günlerine geri dönecek” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık